KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Şermin öğretmen köyün kaderini değiştirdi

Van'ın Başkale ilçesindeki dağ köyünde görevli sınıf öğretmeni Bingöl'ün Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı Şermin Tiryaki, yaptığı fedakarlıklarla öğrenci ve velilerin hayatına dokundu. Veli Suna Şahin: 'Okuma yazma bilmeyen herkese yardımcı oldu. Herkes artık okuyup yazabiliyor. Hayatımızı değiştirdi. Bu yüzden kızımın ismini Şermin koydum. Her sıkıntımızda yanımızda. Onu çok seviyoruz' dedi.

Şermin öğretmen köyün kaderini değiştirdi
14 ARALIK 2020 PAZARTESİ 14:34
11
6332
2
AA aa

Van'ın Başkale ilçesine 41 kilometre mesafedeki dağlık alanda bulunan Bilgeç İlkokuluna iki yıl önce atanan Bingöl'ün Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz sınıf öğretmeni Şermin Tiryaki, yaptığı çalışmalarla köydeki vatandaşların gönlünde taht kurdu.

Görev yaptığı okulda öğrencilerinin kışlık elbise ve tüm kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayan Tiryaki, ailelerle görüşerek okula devam edemeyen çocukları yeniden eğitim öğretime kazandırdı.

Tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiği 12 öğrencisine anne şefkatiyle yaklaşan Tiryaki, 2 yaşındayken düşmeye bağlı geçirdiği travma sonucu tamamen içine kapanan öğrencisi Yeşim Yalçın'a da ışık oldu.

Bir an olsun yalnız bırakmadığı minik Yeşim'i sürekli evinde ziyaret eden fedakar öğretmen, Yeşim'in yeniden sosyalleşmesini sağlayarak eğitim öğretime dahil etti.

Velilerle daha iyi iletişim sağlamak için de okulda belli saatlerde okuma yazma kursu açan Tiryaki, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen kurslar sayesinde 12 veliye okuma yazma öğretti.

Mahallenin tüm sorunlarıyla ilgilenen öğretmenin çabası, köy halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

“O ZORLUKLARI BEN DE YAŞADIM”

Yeşim Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve ilk başladığında öğrencilerin birçok eksiğini tespit ettiğini ve bununla ilgili çalışma başlattığını anlattı.

Sosyal medyadan kampanya başlatarak kısa sürede öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Tiryaki, “Okulda fark ettiğim ne kadar öğrenci varsa onların ihtiyaçlarını karşıladım. Ben de köyde ve birleştirilmiş okulda okudum. O çocuklara baktığımda kendimi görüyordum. O zorlukları ben de yaşadım. Bu yüzden onlar için bir şeyler yapmalıydım. Yaptığım çalışmalarla onlara iki üç yıl yetecek kıyafet, çanta ve kırtasiye malzemesi getirdim. Velilerin maddi durumu yetersiz. Onlara çocuklara bir şeyler alınmamasını ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacağımı söyledim.” dedi.

“EV EV GEZEREK ONLARIN SIKINTILARINI DİNLİYORUM”

Velilerin okuma ve yazma bilmediğini ve onlarla daha iyi iletişim kurmak için okuma yazma kursu açtığını anlatan Tiryaki, şunları kaydetti:

“İki aşamalı kurs açtım. 12 velime okuma yazma öğrettim. Şimdi çok rahat bir şekilde okuyup yazabiliyorlar. Sürekli velilerimizle sosyal mesafeyi koruyarak beraber olmaya çalışıyorum. Ev ev gezerek onların sıkıntılarını dinliyorum. Anne ve çocuklarının eksikleri varsa yardımcı olmaya çalışıyorum. Özellikle genç kızlarla sürekli sohbet ediyorum. Onları eğitime teşvik ediyorum. Sürekli iletişim halindeyiz. Evlerinin kapıların bana açtılar. Çok misafirperver davranıyorlar.”

Kırsal kesimde olmasına rağmen çok başarılı öğrenciler yetiştirmeye gayret ettiğini belirten Tiryaki, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimi sürekli okumaya yöneltiyorum. Okuma yazma seviyeleri çok iyi durumda. Onlar okudukça ben gururlanıyorum. Uzaktan eğitime katılacak imkanları yok. Hiçbir evde bilgisayar, tablet ve internet yok. Ben de belli günlerde ev ev gezerek onlarla bir araya gelmeye çalışıyorum, kitap veriyorum. Ödevlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Öte yandan, Yeşim Yalçın adında bir öğrencim var. Yeşim küçük yaşta bir travma geçirdi, o yüzden kimseyle konuşmuyordu. Yeşim'i ilk gördüğümde sarıldım, öptüm sevgimi gösterdim. Gözleri boncuk gibi Yeşim'le özel ilgilendim ve kısa sürede konuşmaya başladı. Ailesi beni tebrik etti, buna çok duygulandım. Şu an gayet iyi, arkadaşlarıyla konuşuyor, oyunlar oynuyor. Bu çalışmalarımızın bilinmesiyle Ankara'ya çağrıldım. Burada Milli Eğitim Bakanımızla bir araya geldim. Çok mutluyum.”

“KIZIMIN İSMİNİ ŞERMİN KOYDUM”

Yeni dünyaya gelen çocuğuna çok sevdiği öğretmenin ismini veren veli Suna Şahin de “Öğretmenimizi çok seviyoruz. Onu kardeşimiz gibi görüyoruz. Bağrımıza bastık. Okuma yazma bilmeyen herkese yardımcı oldu. Herkes artık okuyup yazabiliyor. Hayatımızı değiştirdi. Bu yüzden kızımın ismini Şermin koydum. Her sıkıntımızda yanımızda. Onu çok seviyoruz.” dedi.

Okuma yazma öğrenen Parihan Aytekin de “Köyümüzde birçok eksiği tamamladı. Herkesin yardımına koşuyor. Tüm köy ondan çok memnun. Uzun yıllar burada hizmet etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79912)
14 Aralık 2020 Pazartesi 22:04
Helal olsun. Böyle insanlar bu ülkenin kaderini değiştirir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79900)
14 Aralık 2020 Pazartesi 17:48
Böyle bir hemşehrimizin olması beni gerçekten çok duygulandırdı ve çok mutlu oldum hocamızı yürekten kutluyorum
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
03.11.2025
15:02
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
TÜİK'in ÜFE verilerine göre, 2026'nın Yeniden Değerleme Oranı açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte yeni yılda vergi, harç ve cezalar da katlanacak. İşte yeni yılda yapılacak artışlar…
03.11.2025
14:22
2026`da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
2026'da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
TÜİK'in açıkladığı ekim ayı ÜFE'siyle birlikte vergi, harç ve ücretlerin Yeniden Değerleme Oranı yüzde 25,49 olarak açıklandı. Bu oran yeni trafik cezalarında etkili olacak.
03.11.2025
14:09
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
02.11.2025
18:08
Bingöl`de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Bingöl'de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın