KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

Semt Kütüphanesi açıldı

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 'Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Gençlik Merkezi ve DAP Semt Kütüphanesi' törenle açıldı.

Semt Kütüphanesi açıldı
30 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 18:27
4
7352
1
AA aa

“DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kiğı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından projelendirilen ve DAP İdaresi tarafından finanse edilerek yapımı tamamlanan ‘DAP Semt Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Semt Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin açılışı için tören düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Kiğı Kaymakamı Onur Yeniay, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yalçın, Kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Geleceğin teminatı çocuklara yön veren ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller yetiştirmek için açılan kütüphanesinin hayırlı olması dileğinde bulunan konuşmacılar, okumanın öneminden bahsederek, kütüphanenin ve Gençlik Merkezi'nin kaliteli zaman geçirilmesi bakımından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, semt kütüphanelerinin misyonu, amacı ve hedef kitlesi hakkında bilgiler verdi. DAP İdaresi'nin sorumluluk alanında bulunan 15 ilde müftülük, belediye, il özel idaresi ve kaymakamlıklara sağlanan finansmanla bölgede toplam 112 adet semt kütüphanesi projesini desteklediklerini ifade eden Başkan Demir, “Amacımız çocuklara ders çalışmalarıyla birlikle değer eğitimleri verip onları geleceğe hazırlamak; kamu kaynaklarını isabetli kullanarak, beşeri sermayeyi geliştirip, mutlu yarınlar oluşturmaktır. Biz Semt kütüphaneleriyle mahalle kültürünü yaşatarak samimi bir ortamın oluşmasına zemin hazırlamış oluyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından törene katılanlarla birlikte Kütüphane ve Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

DAP İdaresi'nin sağladığı 479 bin liralık finansman destekle tamamlanan Gençlik Merkezi'nde, çocuk oyun alanından mutfağına, bilgisayar sınıfından robotik kodlama sınıfına kadar; çocukların dama ve satranç oynayabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri sürekli yaşayan merkezler şeklinde tasarlanan DAP Semt Kütüphaneleri her yaştan öğrenci ve vatandaşlara hitap ediyor.

Şehit Kaymakamın adı verildi

10 Kasım 2016 günü, daha önce odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve bir gün sonra şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı Kiğı Gençlik Merkezi ve Semt Kütüphanesi'ne verildi. Şehit Kaymakam Safitürk, 2013-2015 seneleri arasında Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde de görev yapmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50852)
01 Ekim 2019 Salı 16:35
Çok güzel ve modern bir gençlik merkezi yapılmış kiğıya emeği geçenlere bir Kiğılı olarak teşekkür ederim
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın