Daha önce bu kanundan sadece şehit olan er, erbaş ve kamu görevlilerinin ailelerinin yararlandığını belirten Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, bu kanunun çıkması için gerek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerekse Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehit aileleri derneklerinin çok büyük gayretler gösterdiğini belirtti.
Sözen: “Çünkü şehit olan veya malulen emekli olan geçici köy korucularımızın aileleri devletimizin diğer şehit ailelerine tanıdığı bütün haklardan yararlanmaktaydı. Sadece işe yerleştirme konusundaki isteklerimiz şimdiye kadar yerine getirilmemişti. Çok basit bir kanun maddesinin değişikliğine bağlı olan bu durumumuz maalesef yıllarca hep mecliste ertelenmişti. Bu sene 3713 terörle mücadele kanunun ek 1. maddesinde yapılan basit bir değişiklikle sonunda şehit korucu ailelerimizin yüzü gülmüştü ve mağduriyetleri ortadan kaldırılmıştı. İlimizde 1985 yılından bu yana terörle mücadele esnasında 90 korucumuz şehit olmuş, 30 korucumuz da çatışmalarda yaralanarak malulen emekliye ayrılmıştır. Bu kanunla birlikte ilimizde 120 şehit veya malul korucu aileleri işe başvurmuştur. Bunlardan büyük çoğunluğunun dosyaları sonuçlanmış ve devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşunda istihdamı sağlanmıştır. Bazı ailelerimizin başvuruları sonuçlanma aşmasındadır. Devlet büyüklerimiz bu kanunu çıkararak şehitleri arasında ayırım yapmadıklarını, şehit ailelerine her zaman bakmakla mükellef olduklarını bir kez daha göstermişlerdir” dedi.
Bingöl'de 120 kişinin bu kanun kapsamında işe girmesinin pek çok aileyi maddi açıdan rahatlattığını vurgulayan Sözen, bu kanunun çıkmasında emeği geçen herkese Bingöl'deki şehit aileleri adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber