KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2025 Çarşamba
°C

Şanlı: yıkıcı değil, yapıcı olmalıyız

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolasıyla basın açıklaması yapan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, çözüm sürecine dikkat çekti. Şanlı; “İki yıldır sürdürülen çözüm sürecinde basının kullandığı dil önemlidir. Bu dil, yıkıcı değil yapıcı olmalıdır.”

Şanlı: yıkıcı değil, yapıcı olmalıyız
09 OCAK 2015 CUMA 21:23
0
1876
0
AA aa

 Açıklamasında, zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin, vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğünü kaydeden Şanlı, gazetecilerin, bu görevin yanında kurumları hizmet noktasında harekete geçirme, fikirleriyle insanları yönlendirme, çalışmaların şartlara uygun yapılması konusunda gözlemci olma ve bu yöndeki haberleriyle, yazılarıyla uyarılarda bulunma misyonları da olduğunu ifade etti.

Şanlı: “Basının doğasında eleştiri vardır. Eleştirinin olmadığı yerde hizmetler noksan yapılır. Bu eleştiriler, birilerini bilinçli olarak karalama şeklinde asla olmamalı. Hizmetlerin noksanlığının giderilmesi, verilen sözlerin yerine getirilmesi, ilin kalkınması konusunda yöneticilerin teşvik edilmesi yönünde olmalıdır. Bingöl'de görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın bu minvalde görev yaptıklarına inanıyorum. Bugün Çapakçur Köprüsü'nün yapılma kararının alınmasında Bingöl basınının emeği vardır. İstediğimiz düzeyde olmasa da altyapının, üstyapının yenilenmesinde Bingöl basınının emeği vardır. Şehir çöplüğünün kaldırılmasında, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nin düzenlenmesinde Bingöl basınının emeği vardır. Bingöl'ün sorunlarıyla ilgili gazetelerde yer alan binlerce haberin etkisi vardır” dedi.

“BASININ KULLANDIĞI DİL ÖNEMLİDİR”

Hizmetlerin teşvik edilmesinin yanı sıra ülkenin huzur içinde olmasında, gazetecilerin yaptıkları haberlerin olumlu, olumsuz etkisinin olduğunu kaydeden Şanlı, şunları kaydetti: “2 yıldır sürdürülen çözüm sürecinde basının kullandığı dil önemlidir. Bu dil, yıkıcı değil yapıcı olmalıdır. Ülke basınına baktığımızda, üzülerek belirtmek isterim ki bir kısım gazetelerin artık gazetecilik yapmaktan çıkıp, taraf oldukları kuruluşların yayın organları gibi yayın yapmaya başladıklarını görüyoruz. Bu dil, tüm ülkeye zarar veriyor. Kritik bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, basının birilerinden çok barışa, huzura hizmet etmelerini istiyoruz. Bu anlamda Bingöl basınının, ülke basınından çok farklı hareket ettiğini söylemek mümkün. Biz çözüm süreci başladığı günden itibaren, kanın akmaması gerektiğini, insanların dillerini, kültürlerini özgürce yaşaması gerektiğini belirttik, belirtmeye devam ediyoruz.

Gazeteci arkadaşlarımızın da haber yaparken, kutuplaştırıcı değil, birleştirici dil kullanmaları yararlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2025
00:50
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Zanlı Polis Merkezine giderek teslim oldu. Ölen iki kardeşin cenazesi, otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.
04.03.2025
15:46
Bingöl`de `Deprem ve İnsan` paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' paneli
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Deprem ve İnsan Paneli'nde, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ele alınacak.
04.03.2025
15:19
Bingöl`de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçunu işleyen 5 şüpheli tutuklandı.
04.03.2025
15:17
Karlıova`da Mart kapıdan baktırdı….
Karlıova'da Mart kapıdan baktırdı….
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün aksamdan itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Çatılardan kar birikintilerinin düştüğü ilçede eğitime bir gün ara verilirken, belediye ekipleri kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
04.03.2025
15:17
Becerekli:
Becerekli: 'Yardımlarınızda aracı olmaya talibiz'
Ramazan vesilesiyle yapılacak yardımlarda engelli bireylerin göz ardı edilmemesini isteyen Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli; 'Emanetlerinizi ihtiyaç sahibi ailelerimize en şeffaf şekilde ulaştırmayı kendimize bir borç biliyoruz'
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın