Kampanya boyunca her gün Roboski katliamında hayatını kaybedenlerden bir kişinin kısa öyküsü ile Adalet taleplerini dile getirdiklerini belirten Nihat Aksoy, adaleti sağlamak ve gerçekleri ortaya çıkarmakla görevli olan kurumlara hatırlatmak için her gün bir hikâyeyi Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TBMM Başkanlığı'na Fax ve mail gönderdiklerini kaydetti.
“SOMUT BİR ADIM ATILMADI”
Devletin 2011 yılının Aralık ayının 28. Gecesi, Türkiye vatandaşlarını “sınır ötesi bir operasyonla” bombalayarak katletmesinin üzerinden tastamam 90 gün geçtiğini belirten Aksoy, Roboski'ye Adalet Platformu olarak 20 Şubat'tan bu güne kadar, katledilen insanların yaşam öykülerini, adaleti sağlamakla görevli olanlara hatırlatmaya çalıştıklarına dikkat çekti.
Bugün 34 insanın öyküsünü burada bir kez daha devlet yetkililerinin dikkatine sunacaklarını ifade eden Aksoy, “ Kaymakamına yönelik saldırının hesabını sormakta ve cezalandırmaya çalışmakta pek seri davranan devlet, 19'u çocuk, 34 sivil insanı öldürme emrini verenler ve öldürenler hakkında, bölgedeki bir albayın görev yerini değiştirmek dışında henüz somut bir adım atmadı. Aksine, olayla ilgili görüntülerin, hazırlanan raporların ve soruşturma süreçlerinin kamuoyu ile paylaşılmaması, devletin katliamı gündemden düşürmeye çalıştığı ve sorumluları korumaya çalıştığı izlenimi uyandırmaktadır. Roboski'ye Adalet Platformu olarak; 28 Aralık gecesinde “sınır ötesi bir operasyonla” insanların katledilmesi ile sonuçlanmış olayın, siyasi ve askeri sorumluları cezalandırılana ve Roboski mağdurları için adalet gerçekleşene kadar burada olacağımızı belirtmek istiyoruz. Başbakan ve Adalet Bakanını görevlerini yerine getirmeye, TBMM İnsan Hakları Komisyonunu olayla ilgili ulaştığı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya, olayla ilgili savcılıkları, tüm sorumluları ortaya çıkaran ve adaletin hızla gerçekleşmesi için etkin ve adil, soruşturma yürütmeye, davet ediyoruz” dedi.