KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Riskli okullar tespit edilecek

Bingöl'deki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

Riskli okullar tespit edilecek
21 KASIM 2022 PAZARTESİ 11:28
0
896
4
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında, okullarda gerekli incelemelerin yapılması için protokol imzalandığını belirten Yücel, protokol kapsamında il genelindeki 51 okulda deprem performans analizlerinin yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okulların tespit edileceğini söyledi.

Yücel, “Yapılan deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacaktır” dedi.

Yücel, şunları söyledi: “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan, il müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları bakanlığımıza bildirilmiştir. Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda deprem performansının yapılması uygun görülmüştür.

2021 yılının afet yılı ilan edilmesi, ilimizin deprem kuşağında olması nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimizdeki okul, kurumlarımızda Milli Eğitim Bakanlığımız ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül'den oluşan teknik ekiplerimizce okullarımızın deprem performanslarını yapmaya başladılar. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96557)
22 Kasım 2022 Salı 08:22
SAYIN MÜDÜR MEVLANA KIZ ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETMELİSİNİZ HER ANLAMDA
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96555)
21 Kasım 2022 Pazartesi 20:06
karliova toklular koyunde 2008 de yikim emri verilen daha sonra gecici onarimla hala devam eden bir okul var hala! Mazallah yarin bir deprem olsa o okul ayakta kalmaz. Butun kolonlar curumus durumda, alin size adres bile verdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96554)
21 Kasım 2022 Pazartesi 19:47
Risk teşkil eden egitimcilerde var bununla ilgili çalışmalarınız var mı. Egitimden uzak, egitimle alakası olmayan eğitimciler de var bunları ne yapacaz mahmut hoca
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96552)
21 Kasım 2022 Pazartesi 17:42
Yedisu lisesi 5 yıl önce faaliyete geçti. Ancak her ne hikmetse 3.yilinda çürük raporu verildi. Akabinde 2020 de deprem sonrası ağır hasarlıya çevrildi. Şuan ise atıl. Bu yüzden ilk orta ve lise de aynı binada eğitim görmekte. Küçük çocuklar 3 yıldır sabahın 7 sinde o soğukta bekleyip duruyorlar. Alın size riskli okul.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın