KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Riskli okullar tespit edilecek

Bingöl'deki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

Riskli okullar tespit edilecek
21 KASIM 2022 PAZARTESİ 11:28
0
1451
4
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında, okullarda gerekli incelemelerin yapılması için protokol imzalandığını belirten Yücel, protokol kapsamında il genelindeki 51 okulda deprem performans analizlerinin yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okulların tespit edileceğini söyledi.

Yücel, “Yapılan deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacaktır” dedi.

Yücel, şunları söyledi: “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan, il müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları bakanlığımıza bildirilmiştir. Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda deprem performansının yapılması uygun görülmüştür.

2021 yılının afet yılı ilan edilmesi, ilimizin deprem kuşağında olması nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimizdeki okul, kurumlarımızda Milli Eğitim Bakanlığımız ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül'den oluşan teknik ekiplerimizce okullarımızın deprem performanslarını yapmaya başladılar. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96557)
22 Kasım 2022 Salı 08:22
SAYIN MÜDÜR MEVLANA KIZ ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETMELİSİNİZ HER ANLAMDA
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96555)
21 Kasım 2022 Pazartesi 20:06
karliova toklular koyunde 2008 de yikim emri verilen daha sonra gecici onarimla hala devam eden bir okul var hala! Mazallah yarin bir deprem olsa o okul ayakta kalmaz. Butun kolonlar curumus durumda, alin size adres bile verdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96554)
21 Kasım 2022 Pazartesi 19:47
Risk teşkil eden egitimcilerde var bununla ilgili çalışmalarınız var mı. Egitimden uzak, egitimle alakası olmayan eğitimciler de var bunları ne yapacaz mahmut hoca
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96552)
21 Kasım 2022 Pazartesi 17:42
Yedisu lisesi 5 yıl önce faaliyete geçti. Ancak her ne hikmetse 3.yilinda çürük raporu verildi. Akabinde 2020 de deprem sonrası ağır hasarlıya çevrildi. Şuan ise atıl. Bu yüzden ilk orta ve lise de aynı binada eğitim görmekte. Küçük çocuklar 3 yıldır sabahın 7 sinde o soğukta bekleyip duruyorlar. Alın size riskli okul.
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın