KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Riskli okullar tespit edilecek

Bingöl'deki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

Riskli okullar tespit edilecek
21 KASIM 2022 PAZARTESİ 11:28
0
1676
4
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında, okullarda gerekli incelemelerin yapılması için protokol imzalandığını belirten Yücel, protokol kapsamında il genelindeki 51 okulda deprem performans analizlerinin yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okulların tespit edileceğini söyledi.

Yücel, “Yapılan deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacaktır” dedi.

Yücel, şunları söyledi: “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan, il müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları bakanlığımıza bildirilmiştir. Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda deprem performansının yapılması uygun görülmüştür.

2021 yılının afet yılı ilan edilmesi, ilimizin deprem kuşağında olması nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimizdeki okul, kurumlarımızda Milli Eğitim Bakanlığımız ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül'den oluşan teknik ekiplerimizce okullarımızın deprem performanslarını yapmaya başladılar. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96557)
22 Kasım 2022 Salı 08:22
SAYIN MÜDÜR MEVLANA KIZ ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETMELİSİNİZ HER ANLAMDA
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96555)
21 Kasım 2022 Pazartesi 20:06
karliova toklular koyunde 2008 de yikim emri verilen daha sonra gecici onarimla hala devam eden bir okul var hala! Mazallah yarin bir deprem olsa o okul ayakta kalmaz. Butun kolonlar curumus durumda, alin size adres bile verdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96554)
21 Kasım 2022 Pazartesi 19:47
Risk teşkil eden egitimcilerde var bununla ilgili çalışmalarınız var mı. Egitimden uzak, egitimle alakası olmayan eğitimciler de var bunları ne yapacaz mahmut hoca
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96552)
21 Kasım 2022 Pazartesi 17:42
Yedisu lisesi 5 yıl önce faaliyete geçti. Ancak her ne hikmetse 3.yilinda çürük raporu verildi. Akabinde 2020 de deprem sonrası ağır hasarlıya çevrildi. Şuan ise atıl. Bu yüzden ilk orta ve lise de aynı binada eğitim görmekte. Küçük çocuklar 3 yıldır sabahın 7 sinde o soğukta bekleyip duruyorlar. Alın size riskli okul.
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın