KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Riskli okullar tespit edilecek

Bingöl'deki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

Riskli okullar tespit edilecek
21 KASIM 2022 PAZARTESİ 11:28
0
1348
4
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında, okullarda gerekli incelemelerin yapılması için protokol imzalandığını belirten Yücel, protokol kapsamında il genelindeki 51 okulda deprem performans analizlerinin yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okulların tespit edileceğini söyledi.

Yücel, “Yapılan deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacaktır” dedi.

Yücel, şunları söyledi: “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan, il müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları bakanlığımıza bildirilmiştir. Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda deprem performansının yapılması uygun görülmüştür.

2021 yılının afet yılı ilan edilmesi, ilimizin deprem kuşağında olması nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimizdeki okul, kurumlarımızda Milli Eğitim Bakanlığımız ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof. Dr. K.Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül'den oluşan teknik ekiplerimizce okullarımızın deprem performanslarını yapmaya başladılar. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96557)
22 Kasım 2022 Salı 08:22
SAYIN MÜDÜR MEVLANA KIZ ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETMELİSİNİZ HER ANLAMDA
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96555)
21 Kasım 2022 Pazartesi 20:06
karliova toklular koyunde 2008 de yikim emri verilen daha sonra gecici onarimla hala devam eden bir okul var hala! Mazallah yarin bir deprem olsa o okul ayakta kalmaz. Butun kolonlar curumus durumda, alin size adres bile verdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96554)
21 Kasım 2022 Pazartesi 19:47
Risk teşkil eden egitimcilerde var bununla ilgili çalışmalarınız var mı. Egitimden uzak, egitimle alakası olmayan eğitimciler de var bunları ne yapacaz mahmut hoca
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96552)
21 Kasım 2022 Pazartesi 17:42
Yedisu lisesi 5 yıl önce faaliyete geçti. Ancak her ne hikmetse 3.yilinda çürük raporu verildi. Akabinde 2020 de deprem sonrası ağır hasarlıya çevrildi. Şuan ise atıl. Bu yüzden ilk orta ve lise de aynı binada eğitim görmekte. Küçük çocuklar 3 yıldır sabahın 7 sinde o soğukta bekleyip duruyorlar. Alın size riskli okul.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın