Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, TRT GAP Diyarbakır Radyosu' nda “ Günle Gelen” isimli radyo programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.
Canlı telefon bağlantısıyla katıldığı programda, TRT Spikeri Evren Daşdağ'ın sorularını yanıtlayan Rektör Baydaş, konuşmasında Bingöl Üniversitesi ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi.
Bingöl Üniversitesi'nin çok kısa sürede 500 olan öğrenci sayısının, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 3 bin dolaylarına çıkarmanın hedeflendiğini belirten Rektör Baydaş, ayrıca Bingöl Üniversitesi'nin neden tercih edildiği ve fiziki altyapının, akademik kadronun nasıl bu kadar hızlı bir ivme kat ettiğini açıkladı.
Bingöl Üniversitesi'nin kendisiyle yarıştığını ve hızlı bir yükseliş ivmesi yakalayarak, 500 olan öğrenci sayısını, iki yıl içerisinde 2 bin dolaylarına çıkardıklarını belirten Rektör Baydaş, üniversitenin fiziki altyapı, ekipmanlar kadar akademisyenleri ve idari personeliyle de bir bütün olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz 2007 yılında kuruldu ve bir dönem Fırat Üniversitesi'ne bağlı kaldıktan sonra 2008 yılında burada göreve başladım. 2008 yılından önce lisans düzeyinde üniversitemiz öğrenci almıyordu. İlimizde 25 yıl önce Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan bir meslek yüksek okulu vardı. Biz onu devraldık. Şuan itibari ile ikinci yılımızda 500 öğrenci kapasitesinden 3 bin öğrenci kapasitesine gitmek üzereyiz. Yeni kurulan üniversitelerde temel olan iki sıkıntı var. Bir tanesi şimdiki alt yapının yetersiz olması, ikincisi de hem sayısal olarak hem de nitelikli öğretim üyesi bulunamıyor olmasıdır. Çünkü 41 tane üniversite açıldığında son dönemlerde bu üniversitelere öğretim üyesi bulmak sıkıntılıydı. Ama buna rağmen yeni kurulan üniversiteleri göz önüne bulundurduğumuzda Bingöl Üniversitesi olarak hem fiziki alt yapı hem de öğretim üyesi açısından çok ciddi bir ilerleme kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Bingöl Üniversitesi olarak kendi kampusumuz içerisinde modern yapılmış binalarda öğrencilerimize ders vermekteyiz. Hiçbir kurumun bize tahsis ettiği bir binada değil, tamamen kendi binamızda eğitim öğretim veriyoruz. Sosyal açıdan baktığımızda Bingöl Üniversitesi'nin yeterli kütüphanesi, merkezi kantini, kafeteryası, sportif faaliyetlerin yapılması için sahaları modern bir şekilde yapılmıştır. Bunlara ilaveten öğrenci sadece bunlara bakarak, karar vermiyor. Öğrenci yine, üniversitede kendi geleceğini yetiştirecek öğretim üyelerine de bakıyor. Bu açıdan baktığımızda; bizim şuan itibariyle 72 tane öğretim üyemiz var ve üniversitemizde açılmış olan bölümlerin tümünde yeterli üyemiz var. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda Bingöl Üniversitesi tercih edilebilir olarak görünüyor” dedi.