KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Rasgele fiyat verilmeyecek!

Bingöl'de mobilya sektörünün dünya standartlarını yakalaması için bir dizi adımlar atmaya hazırlanan Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği, açıklamada bulundu: 'Fiyat politikası güncellenecek. Bunun için 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturuldu. Taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması halinde yaptırım uygulanacak'

Rasgele fiyat verilmeyecek!
06 NİSAN 2021 SALI 16:17
9
2459
2
AA aa

Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği (BİNMOD), toplanan mobilya imalatçıları mobilya imalatçılarının sıkıntılarını ve bundan sonra izlenecek satış ve üretim metotları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bingöl'de faaliyet gösteren imalat sektöründe faaliyette bulunan 16 firmanın yetkilileri katıldı. BİNMOD'dan yapılan açıklamada, “İlimizdeki mobilya kalitesinin dünya standartlarına yükseltilmesi hedeflenmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin mobilya alanında bir üs yapılması ve Bingöl'den dünyanın dört bir yanına mobilya ihracatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. İlimiz mobilya sektöründe aynı ürün grupları için çok farklı fiyatların dillendirildiği bu dönemde hem üreticilerimizin hem de tüketicilerin kalite ve fiyat konularında bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. İsmen aynı ürün grubu gibi görünse de arada, birim ve metrede çok uçuk fiyat farklarının konuşulması üründe eksik veya farklı malzemelerin kullanılmasının önüne geçilmesi adına birlikte yeni standartların oluşturulması kaçınılmazdır. Bu nedenlerden dolayı derneğimiz çatısı altında oluşturulan Yadin Tunç, Selahattin Demirel, Nurettin Demir, Şahin Bürlükara ve Mehmet Şirin Başaran'dan oluşan 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturulmuştur” denildi.

“Komisyon üyelerinin ortak kararıyla her bir ürün için taban fiyatlar belirlenmiş ve bu fiyatlar 31.03.2021 tarihinde düzenlenen toplantımızda katılımcı firmalarımızla detaylı bir şekilde tartışılmıştır. Bu tartışmalar neticesinde birim fiyat listeleri oluşturulmuş ve bu fiyatların tüm üreticilerimize ulaştırılması kararlaştırılmıştır. Tabi alınan bu kararlar tavsiye niteliğinde üreticilerimize sunulacaktır. Son olarak şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki, çok düşük kar marjlarıyla çalışılan sektörümüzde taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması durumunda hem ürünü satın alan firma hem de üreten firma dernek tüzüğümüzde yer alan yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır.  Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu ülkemizde rekabetçi anlayışın ancak kalite ile sağlanacağı gerçeğinden hareketle böylesi bir kanaate varılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82412)
07 Nisan 2021 Çarşamba 19:55
Ayvayı yedik. Bunlar tekel oluşturacak gibi oturuyorlar. Ticaret il müdürü uyma sakın yoksa bunlar milleti sevecek gibi bakıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82390)
06 Nisan 2021 Salı 20:54
Pek hayırlı bir toplantıya benzemiyor vatandaşın hayrına değil sanki .
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın