KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Rasgele fiyat verilmeyecek!

Bingöl'de mobilya sektörünün dünya standartlarını yakalaması için bir dizi adımlar atmaya hazırlanan Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği, açıklamada bulundu: 'Fiyat politikası güncellenecek. Bunun için 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturuldu. Taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması halinde yaptırım uygulanacak'

Rasgele fiyat verilmeyecek!
06 NİSAN 2021 SALI 16:17
9
2807
2
AA aa

Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği (BİNMOD), toplanan mobilya imalatçıları mobilya imalatçılarının sıkıntılarını ve bundan sonra izlenecek satış ve üretim metotları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bingöl'de faaliyet gösteren imalat sektöründe faaliyette bulunan 16 firmanın yetkilileri katıldı. BİNMOD'dan yapılan açıklamada, “İlimizdeki mobilya kalitesinin dünya standartlarına yükseltilmesi hedeflenmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin mobilya alanında bir üs yapılması ve Bingöl'den dünyanın dört bir yanına mobilya ihracatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. İlimiz mobilya sektöründe aynı ürün grupları için çok farklı fiyatların dillendirildiği bu dönemde hem üreticilerimizin hem de tüketicilerin kalite ve fiyat konularında bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. İsmen aynı ürün grubu gibi görünse de arada, birim ve metrede çok uçuk fiyat farklarının konuşulması üründe eksik veya farklı malzemelerin kullanılmasının önüne geçilmesi adına birlikte yeni standartların oluşturulması kaçınılmazdır. Bu nedenlerden dolayı derneğimiz çatısı altında oluşturulan Yadin Tunç, Selahattin Demirel, Nurettin Demir, Şahin Bürlükara ve Mehmet Şirin Başaran'dan oluşan 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturulmuştur” denildi.

“Komisyon üyelerinin ortak kararıyla her bir ürün için taban fiyatlar belirlenmiş ve bu fiyatlar 31.03.2021 tarihinde düzenlenen toplantımızda katılımcı firmalarımızla detaylı bir şekilde tartışılmıştır. Bu tartışmalar neticesinde birim fiyat listeleri oluşturulmuş ve bu fiyatların tüm üreticilerimize ulaştırılması kararlaştırılmıştır. Tabi alınan bu kararlar tavsiye niteliğinde üreticilerimize sunulacaktır. Son olarak şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki, çok düşük kar marjlarıyla çalışılan sektörümüzde taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması durumunda hem ürünü satın alan firma hem de üreten firma dernek tüzüğümüzde yer alan yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır.  Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu ülkemizde rekabetçi anlayışın ancak kalite ile sağlanacağı gerçeğinden hareketle böylesi bir kanaate varılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82412)
07 Nisan 2021 Çarşamba 19:55
Ayvayı yedik. Bunlar tekel oluşturacak gibi oturuyorlar. Ticaret il müdürü uyma sakın yoksa bunlar milleti sevecek gibi bakıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82390)
06 Nisan 2021 Salı 20:54
Pek hayırlı bir toplantıya benzemiyor vatandaşın hayrına değil sanki .
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın