KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Rasgele fiyat verilmeyecek!

Bingöl'de mobilya sektörünün dünya standartlarını yakalaması için bir dizi adımlar atmaya hazırlanan Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği, açıklamada bulundu: 'Fiyat politikası güncellenecek. Bunun için 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturuldu. Taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması halinde yaptırım uygulanacak'

Rasgele fiyat verilmeyecek!
06 NİSAN 2021 SALI 16:17
9
2785
2
AA aa

Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği (BİNMOD), toplanan mobilya imalatçıları mobilya imalatçılarının sıkıntılarını ve bundan sonra izlenecek satış ve üretim metotları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bingöl'de faaliyet gösteren imalat sektöründe faaliyette bulunan 16 firmanın yetkilileri katıldı. BİNMOD'dan yapılan açıklamada, “İlimizdeki mobilya kalitesinin dünya standartlarına yükseltilmesi hedeflenmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin mobilya alanında bir üs yapılması ve Bingöl'den dünyanın dört bir yanına mobilya ihracatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. İlimiz mobilya sektöründe aynı ürün grupları için çok farklı fiyatların dillendirildiği bu dönemde hem üreticilerimizin hem de tüketicilerin kalite ve fiyat konularında bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. İsmen aynı ürün grubu gibi görünse de arada, birim ve metrede çok uçuk fiyat farklarının konuşulması üründe eksik veya farklı malzemelerin kullanılmasının önüne geçilmesi adına birlikte yeni standartların oluşturulması kaçınılmazdır. Bu nedenlerden dolayı derneğimiz çatısı altında oluşturulan Yadin Tunç, Selahattin Demirel, Nurettin Demir, Şahin Bürlükara ve Mehmet Şirin Başaran'dan oluşan 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturulmuştur” denildi.

“Komisyon üyelerinin ortak kararıyla her bir ürün için taban fiyatlar belirlenmiş ve bu fiyatlar 31.03.2021 tarihinde düzenlenen toplantımızda katılımcı firmalarımızla detaylı bir şekilde tartışılmıştır. Bu tartışmalar neticesinde birim fiyat listeleri oluşturulmuş ve bu fiyatların tüm üreticilerimize ulaştırılması kararlaştırılmıştır. Tabi alınan bu kararlar tavsiye niteliğinde üreticilerimize sunulacaktır. Son olarak şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki, çok düşük kar marjlarıyla çalışılan sektörümüzde taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması durumunda hem ürünü satın alan firma hem de üreten firma dernek tüzüğümüzde yer alan yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır.  Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu ülkemizde rekabetçi anlayışın ancak kalite ile sağlanacağı gerçeğinden hareketle böylesi bir kanaate varılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82412)
07 Nisan 2021 Çarşamba 19:55
Ayvayı yedik. Bunlar tekel oluşturacak gibi oturuyorlar. Ticaret il müdürü uyma sakın yoksa bunlar milleti sevecek gibi bakıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82390)
06 Nisan 2021 Salı 20:54
Pek hayırlı bir toplantıya benzemiyor vatandaşın hayrına değil sanki .
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
26.11.2025
02:02
Bingöl`de hırsızlık olayının faili tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık olayının faili tutuklandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, evden hırsızlık olayının faili yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26.11.2025
02:01
Römorka çarpan otomobil alev topuna döndü: 2 yaralı
Römorka çarpan otomobil alev topuna döndü: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda traktörün römorkuna arkadan çarpan otomobil, alev topuna döndü. Feci kazada 2 kişi yaralandı.
25.11.2025
14:48
Bayraktar`dan
Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı
Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın