KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Rasgele fiyat verilmeyecek!

Bingöl'de mobilya sektörünün dünya standartlarını yakalaması için bir dizi adımlar atmaya hazırlanan Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği, açıklamada bulundu: 'Fiyat politikası güncellenecek. Bunun için 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturuldu. Taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması halinde yaptırım uygulanacak'

Rasgele fiyat verilmeyecek!
06 NİSAN 2021 SALI 16:17
9
3076
2
AA aa

Bingöl Mobilya İmalatçıları Derneği (BİNMOD), toplanan mobilya imalatçıları mobilya imalatçılarının sıkıntılarını ve bundan sonra izlenecek satış ve üretim metotları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bingöl'de faaliyet gösteren imalat sektöründe faaliyette bulunan 16 firmanın yetkilileri katıldı. BİNMOD'dan yapılan açıklamada, “İlimizdeki mobilya kalitesinin dünya standartlarına yükseltilmesi hedeflenmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin mobilya alanında bir üs yapılması ve Bingöl'den dünyanın dört bir yanına mobilya ihracatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. İlimiz mobilya sektöründe aynı ürün grupları için çok farklı fiyatların dillendirildiği bu dönemde hem üreticilerimizin hem de tüketicilerin kalite ve fiyat konularında bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. İsmen aynı ürün grubu gibi görünse de arada, birim ve metrede çok uçuk fiyat farklarının konuşulması üründe eksik veya farklı malzemelerin kullanılmasının önüne geçilmesi adına birlikte yeni standartların oluşturulması kaçınılmazdır. Bu nedenlerden dolayı derneğimiz çatısı altında oluşturulan Yadin Tunç, Selahattin Demirel, Nurettin Demir, Şahin Bürlükara ve Mehmet Şirin Başaran'dan oluşan 5 kişilik bir maliyet tespit komisyonu oluşturulmuştur” denildi.

“Komisyon üyelerinin ortak kararıyla her bir ürün için taban fiyatlar belirlenmiş ve bu fiyatlar 31.03.2021 tarihinde düzenlenen toplantımızda katılımcı firmalarımızla detaylı bir şekilde tartışılmıştır. Bu tartışmalar neticesinde birim fiyat listeleri oluşturulmuş ve bu fiyatların tüm üreticilerimize ulaştırılması kararlaştırılmıştır. Tabi alınan bu kararlar tavsiye niteliğinde üreticilerimize sunulacaktır. Son olarak şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki, çok düşük kar marjlarıyla çalışılan sektörümüzde taban fiyattan daha düşük iş yapılması veya kalite standartlarının altında ürünler kullanılması durumunda hem ürünü satın alan firma hem de üreten firma dernek tüzüğümüzde yer alan yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır.  Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu ülkemizde rekabetçi anlayışın ancak kalite ile sağlanacağı gerçeğinden hareketle böylesi bir kanaate varılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82412)
07 Nisan 2021 Çarşamba 19:55
Ayvayı yedik. Bunlar tekel oluşturacak gibi oturuyorlar. Ticaret il müdürü uyma sakın yoksa bunlar milleti sevecek gibi bakıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82390)
06 Nisan 2021 Salı 20:54
Pek hayırlı bir toplantıya benzemiyor vatandaşın hayrına değil sanki .
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın