KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Psikopat canilerin şifresi çözüldü

Psikopatlık psikolojik değil fiziksel bir hastalık...

Psikopat canilerin şifresi çözüldü
09 AĞUSTOS 2009 PAZAR 10:44
0
1515
0
AA aa
Bilim adamları cinayet ve tecavüz gibi suçlar işleyen psikopatların aslında fiziksel anlamda beyinsel özürlü olduğunu tespit etti. Beyinde duygularla ilgili bölümde dürtüleri ve karar vermeyi sağlayan bağlantılarda hata veya eksiklik olması sonucu bireyde psikopat olarak nitelendirilen kişilik bozuluğu doğabiliyor.

Cani psikopatlar bir çok Hollywood filminde Hannibal Lecter gibi karakterler olarak yer aldı. Psikopatların ortak özelliği sosyal normlara karşı gelmeleri, manipülatif ve kışkırtıcı olmaları, karşı tarafın duygularını çok rahat sezebilmeleri ve hiç bir şekilde empati kurmayıp, pişmanlık duymamaları.

Psikopat hastalar üzerinde en son teknoloji ürünü beyin görüntüleme tetkikleri ile araştırma yapan İngiliz bilim adamları, cinayet, katliam, çok sayıda tecavüz gibi şiddet içeren suçlardan hüküm giymiş psikopat suçluların beyinlerindeki öenli 2 bölge arasındaki bağlantılarda delikler ve çukurlar olduğunu saptadılar.

Londra King's College Hastanesi Psikiatri Enstitüsü'nden Dr. Michael Craig araştırma sonuçları toplum için tehlike oluşturan psikopat canilerin tedavi edilebilmesi ihtimalini doğurdunu söyledi.

Dr. Craig Reuters'a sonuçların sadece psikopat olarak nitelenen ve başka ruhsal rahatsızlığı bulunmayan hastalar için geçerli olduğunu söyledi ve ekledi "Psikopatlarada tespit ettiğimiz durumu normalde dümdüz ve pürüssüz olması gereken bir otobanda, kocaman delikler ve hasarlar meydana geldiğini düşürseniz anlarsınız. Bu otoyol benzetmesi normal insandaki beyindeki bağlantı yollarını tarif etmektedir."

Bilim adamları bu buluşun psikopatları suç işlemeden önce tespit edebilmeye ve tedaviye olanak sağlaması açısından çok önemli olduğunu söyledirler. Araştırma sonuçları psikopatları tespit etmeye yarasa da henüz beyinlerindeki hasarın ne zaman ve nasıl olduğuna dair veri toplamaya yardımcı olmadığı belirtildi.

Bundan sonraki en önemli soru şu: " Bu boşluklar ne zaman oluşuyor? Doğuştan gelen fiziksel özürler mi? Çocuklukta mı oluşuyorlar? Bunları meydana getiren bir dış etken mi var?"

habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın