Film, iç göçün yarattığı trajedilere dikkat çekerek, yaratılan tahribatların giderilmesi için ilgili çevreleri çözüm bulmaya çağırıyor. Canerik, tüm zorluklara rağmen memleketlerini terk etmeyenlerin direnişini de görünür kılıyor. 2008 yapımı ‘Pırdesur-Kırmızı Köprü' isimli belgesel filmin çekimleri tamamlandı. İki saat 7 dakikalık filmin yönetmenliğini Caner Canerik yapıyor. Yörede çalınan ve söylenen geleneksel müziklerle renklendirilen belgesel, iç göçe dikkat çekiyor. Senaristliğini de Canerik'in yaptığı filmin çekimleri Dersim'in Pülümür ilçesine bağlı Kırmızı Köprü (Pırdesur) köyünde gerçekleştirildi.
Binlerce insan göçtü Özellikle 1990'lı yıllardan itibaren bölgede yaşanan iç göç, büyük trajedileri de beraberinde getirdi. Milyonlarca insan, her biri farklı bir sabah ansızın, tüm birikimini bırakarak hiç tanımadıkları, bir kat yatak alarak bilmedikleri kentlere göç etti. Göç eden insanlar yeni mekanlarına uyum sağlama konusunda bocaladılar, metropollerde farklı bir dil ve kültüre sahip oldukları için dışlandılar. Hep kurtulunması gereken bir yük olarak görüldüler. Ötekileştirildiler. Maddi ve manevi olarak büyük kayıplarla karşılaştılar.Zorla yerlerinden göç ettirilen insanlar ve yaşadıkları mekan hakkında şimdiye kadar ciddi araştırmalar ve incelemeler yapılmadı. Caner Canerik'in bu konulara dikkat çektiği ‘Pirdesur' belgeseli, yok sayılan bir halkın trajedisine çeviriyor gözleri. Nüfus yapısına oranla en fazla göçü veren kentlerden olan Dersim'in Pülümür ilçesine bağlı Kırmızı Köprü köyünde çekilen film, göç etmeyen ve tüm zorluklara rağmen yaşamayı sürdüren insanların hayatlarının en sıkıntılı dönemlerini yaşadıkları kış sürecini aktarıyor.
Çekimleri yaklaşık 2 ay süren ‘Pırdesur' belgeseli, köydeki kültürel sosyolojik değişimi, yaşamı, mücadeleyi aktardığı gibi, hayati anlarda bile bürokratik yöntemlerin insan yaşamını nasıl etkilediğini anlatırken, zorlu süreçlerde insanların birbirleriyle dayanışmasına dair de etkileyici örnekler sunuyor.