YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve pilot üniversite olarak seçilen diğer üniversitelerin rektörleri katıldı. Toplantıda, proje kapsamında üniversitelerin bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgiler paylaşıldı.
YÖK'te düzenlenen toplantıda bölgesel kalkınmanın öğeleri olarak ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, İnsan kaynaklarının iyileşmesi ve çevreyi koruma gibi başlıklar üzerinde duruldu.
Üniversitelerin akıllı uzmanlaşması, bölgesel aktörlerle işbirliği ile inovasyon ve sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağının vurgulandığı toplantıda, Üniversitelerin uzmanlaşması ve bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre çalışmaları da gündemler arasındaydı.
Bölgesel kalkınmada makrohedefler olarak bölge insanın artan refahı, bölgesel kalkınmada makro göstergelerde iyileşme, odak/ihtisas alanlarında iş hacminin artması, yeni yatırımlar, yeni kurulan işler, var olan işlerde kapasite artırımı ve istihdamın artması gibi konuların ele alındığı toplantıda her üniversitenin doğası gereği üniversiteye özgün bir izleme stratejisi belirlemesi gerektiği belirtildi.
YÖK tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen Üniversitelerin Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite olarak seçilmişti.