KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Özaltın'a bütçe, Ensarioğlu'na ödül

Bingöl'e gelen bütçenin yetersizliğine dikkat çeken HDP'li Özsoy; Bingöl'e enerji konusunda ciddi kaynak geliyor, biz biliyoruz, gerçekten geliyor! Şaka değil burası ve bu gelen paraların neredeyse tamamı bir Cengiz İnşaat, bir Özaltın İnşaata gidiyor dedi. Özsoy, Devlet Hastanesi'ni 7 yılda tamamlayan Ensarioğlu'nun da eski hastane binası yıkım işiyle ödüllendirildiğine dikkat çekti.

Özaltın`a bütçe, Ensarioğlu`na ödül
22 ARALIK 2017 CUMA 21:36
10
6678
20
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Bingöl'ün sorunlarını dile getirdi. HDP'li Özsoy, başlıklar halinde dile getirdiği sorunları ironik bir dille genel kurula anlattı.

Roman bir milletvekilinin bütçe talebinin ardından Bingöl'ün bütçe talebinin olmadığını kaydeden Özsoy, ‘Bizim gönlümüz de tok, karnımız da tok' diyerek bütçenin ihtiyaç sahip İstanbul, Kocaeli, İzmir gibi illere verilmesini talebinde bulunup Bingöl'e ayrılan payın yetersizliğine dikkat çekti.

SAĞLIK SORUNLARI!

Bingöl'ün sağlık endeksinde 71'inci sırada olduğuna dikkat çeken Özsoy, bebek ölüm hızı itibarıyla 2016 yılında her bin bebekten 18 bebeğin öldüğüne işaret etti ve Bingöl'ün, bebek ölümleri ortalaması itibarıyla 1'inci sırada olduğunu söyledi.

Türkiye'de Bin 500 silikozis hastası olduğunu ve bunların 400'ünün Bingöl'ün Taşlıçay köyünde bulunduğuna da değinen Özsoy, intihar oranlarında üst üste, sürekli olarak özellikle de genç intihar oranlarında ya 1'inci ya 2'nci ya 3'üncü sırada olunduğunu vurguladı.

Madde bağımlılığının yaygınlığını da ifade eden Özsoy, 13, 14, 15 yaşındaki liseli çocukların madde bağımlısı olduğunun da altını çizdi.

CİNSEL İSTİSMAR OLAYLARI…

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi ile taşıdığı üç cinsel istismar olayını TBMM Genel Kurulu'nda tekrar gündeme getiren Özsoy, Kadın Erkek eşitsizliğinde Bingöl'ün ilk 10'da olduğunu söyledi.

OVA KÖYLERDE SU SIKINTISI

Bingöl'e bağlı 11 ova köyünde içme sularının kanserojen madde içerdiğini kaydeden Özsoy; “Bunun dışında, arkadaşlar, ismi ‘Bingöl' ya, suyu çok bol. 11 tane ova köyümüz var, benimki de orada, ova köylerinde pırıl pırıl, tertemiz su içiliyor, kanserojen madde kesinlikle içermiyor ve gençler o suyu içtikleri için kanser olup erken yaşta ölmüyorlar. Kent merkezinde su kesintilerimiz asla olmaz, hatta Kaleönü Mahallesi'nde, Bingöl'ün bir mahallesinde bizim kentli insanlarımız "içilemez" denen çukurdan su içmiyorlar” dedi.

“SEL MAĞDURLARINA BİN TL VERİLDİ”

Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinin ardından birçok ailenin mağdur olduğunu belirten Özsoy, zararların tespit edildiğini ancak cüzi ödemeler yapıldığını aktararak mağdurlara Bin ila 3 Bin lira arasında değişen rakamlarda ödeme yapıldığını öne sürdü.

“KOCA MAHALLEYİ YIKTILAR AMA…”

Kültür Mahallesi'nin de tamamen yıkıldığını ancak projenin bir türlü hayata geçirilmediğini kaydeden Özsoy: “Bingöl'de Kültür mahallemiz var, komple yıktılar. Yıktılar, hani ‘Ne yaptıklarını bilmiyorlar' demeyeceğim ama tastamam, kocaman bir projeleri var, bütün Bingöl de sabırsızlıkla bekliyor. Koca mahalleyi yıktılar, insanlar bekliyorlar, eminim oradan da çok çok iyi bir proje çıkaracaklar” şeklinde ironi yaparak eleştiride bulundu.

BÜTÇE BARAJLARA AKIYOR!

Bingöl genelinde Özaltın ve Cengiz inşaat tarafından yapılan barajları TBMM Kurulu'nda dile getiren Halkların Demokratik Partisi Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl'e gelen tüm para kaynaklarının bu iki firmaya aktığını iddia etti.

Bingöl'e gelen bütçelerin sadece Cengiz inşaat ve Özaltın inşaat firmalarına gittiğini iddia eden Özsoy; “Bingöl'ün etrafında çok fazla baraj ihalesi var. Bingöl'e enerji konusunda ciddi kaynak geliyor, biz biliyoruz -gerçekten geliyor, şaka değil burası- ve bu gelen paraların neredeyse tamamı bir Cengiz İnşaat, bir Özaltın İnşaata gidiyor. Bilmiyoruz, Türkiye'de bunların dışında kimse baraj yapamıyor mu? Onlara gitmiyor diyelim. Şimdi, gelen bu paralar, tabii, normalde beklersiniz ki bir ihale olsun. Mesela, ihaleyi alan kişiler yerel sanayicilerden çiviyi alsınlar, bir şey alsınlar, sac alsınlar; en azından, yemek ihalesini Bingöllü restoranlardan falan tedarik etsinler. Onlar, tabii ki gidip mesela Elâzığ'dan almıyorlar ve Bingöl'de istihdam ettikleri sadece ve sadece korucular değil barajların güvenliği için” dedi.

7 YILDA HASTANE YAPANA ÖDÜL OLARAK YIKIM İŞİ

Bingöl'ün en uzun soluklu yatırımı olan Bingöl Devlet Hastanesi'nin 7 yılda yapıldığını anımsatan Özsoy, eski hastanenin hafriyatının yine aynı firmaya verilmesini ödül olarak adlandırdı.

Firma sahibinin AK Parti Milletvekili olduğunu aktaran Özsoy; “ Bingöl'deki devlet hastanesi yedi yılda yapılmadı, 200 yataklı bir hastane yedi yılda yapılmadı; hemen iki yılda yaptılar. Sonra da eski hastanenin hafriyatını o Bingöl halkını yedi yıl bekletmeyen müteahhide bir daha verdiler ve kendisi şu an hâlâ aktif olarak iktidar partisinin bir milletvekili. Allah gelirini artırsın, gözümüz yok” diye konuştu.

“SADAKAMIZ OLSUN, GÖNLÜMÜZ DE KARNIMIZ DA TOKTUR”

İktidar partisinin Bingöl'de yüzde 70'lerde oy almasına rağmen birçok sorunun önüne geçemediğini aktaran Özsoy; “Esnafımızın durumu da çok şükür iyi, borcu falan yok, borçlarını ödüyorlar. Tefecilik Bingöl'de sıfır, hiç öyle bir sıkıntımız da yok. Bingöl Üniversitesi bilimsel olarak almış başını gidiyor, aile şirketine çevrilmedi. Mesela, Rektörümüz kendi ailesinden 5 kişiyi oraya profesör falan yapmadı ve o rektörümüz terfi olarak YÖK Denetleme Kuruluna atanmadı. Erzurum, Elâzığ, Bingöl civarından kim geliyorsa -gençlerimiz- inşallah, Bingöl'de onları istihdam edebilecek imkân ve koşullarımız da vardır. Dolayısıyla, Sayın Bakanım, zaten halkımız da. Bakın, iktidar partisi 65-70 civarında da oy alıyor, demek ki halkım da durumdan memnundur. Bu vesileyle Bingöl'e ayrılan bütçenin bu sene ihtiyaç sahiplerine gitmesini istiyoruz, sadakamız olsun, gönlümüz, karnımız da toktur” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21012)
26 Aralık 2017 Salı 16:08
Yorumları okuyunca gerçekten insan üzülüyor , memleketi bu hale kim getirdi , yatırımları kimler engelledi , yapılan yollarda milyarlarca araç yakıldı. Köylüler köylerini hainlerin yüzünden boşaltıp kentlere göç etti , Yollar köstebek yuvasına dönüştürüldü , okullar yakıldı , öğretmenler ve din adamları şehit edildi . Şimdi bey efendi kalkmış hikaye okuyor. Devlet arazisi olmayanları getirip Yeni köye yerleştirdi , Toprak verdi her türlü imkanı sağladı. Benim garibanımın bir karış toprağı olmamasına rağmen ihanet içinde değil. Ya sizlere ne demeli. Allah ıslah etsin .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20963)
25 Aralık 2017 Pazartesi 09:51
benim tek iradem sensin başkası olamaz...asla can vekil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20960)
25 Aralık 2017 Pazartesi 09:29
Siz bu hdp lilerin Cevdet by hakkında bir muhalif demecini gördünüz mü hiç acaba neden yok?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20948)
25 Aralık 2017 Pazartesi 02:07
Sayin vekilim akp sag olsun aman ha onlara birsey dokunmasin memleket gitmis yoksul ölmüs fakir cokmus önemli deyil Hani bingöl halkinin Bir sözü var yillardan beri aman namaz kilsin gerisini bosver bu memleketin hic dostu yok dost olan herkesi imha etiler cikarlari icin .köprü yapmis bilmem havaalanini yapmis ya elin oglu uzayda yasiyor Siz Kimi uyutuyorsunuz bir cuval kömür Bir cuval makarna ile
Bunlara islam demeyin islam olan kimsenin hakini almaz hile yapmaz bizi aldatan bizden deyildir
Saygilarimla
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20945)
25 Aralık 2017 Pazartesi 01:47
Sayin vekilim ya ensarioglu ya cevdet yilmaz ya Yusuf coskun yada yandaslari alacak Yoksa Siz gariban bingöl halkinami verecek saniyorsunuz
Ama üzülmeyin o mallar o paralar gün gelir sizden hepsinin hesabini sorar
Eger Bir bingöl Halki acliktan yoksuluktan perisansa bunlarin sorumlusu validir baskandir vekilerdir.
Altini cizerek söylüyorum hz Ömer halifeyken söyledigi söz cok manidardir
Eger Firat ve diclenin kenarinda Bir insan acliktan fakirlikten yoksuluktan ölürse bunun sorumlusu Ömer dir.allah ömerden hesap soracaktir Siz bingöl halki ömeri duyun artik acin gözleeinizi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20944)
25 Aralık 2017 Pazartesi 01:30
Sayin vekil aci gercekleri anlatigi zaman nedense memleketi talan edenlerin hosuna gitmiyor alismislar. onlara birsey olmasin yeterki sermayelerine zarar dokunmasin herkesi iceri atilar kürdü türkü arabi ateisti sagi solu Ama nedense fetönün arkasinda namaz kilan hicbir akp liye birsey yapmadilar yoksulun cocugu ölmüs kimin ugrunda Siz hic zenginin cocugu öldügünü gördünüzmü Allah askina
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20940)
24 Aralık 2017 Pazar 08:35
Sayin ozsoy bingol tarihinin en karizmatik ve bilge milletvekilidir,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20938)
24 Aralık 2017 Pazar 03:41
Dogru kardes milim yanlis deyil tabi ya ensari oglu yiyer ya cevdet yilmaz yiyer ya Erdoğan yiyer bu memleketin halide bu olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20934)
24 Aralık 2017 Pazar 03:12
Nedense dogru olani yerden yere vururlar yanlis olani bastaci ederler bu memleket insani adamlarin sermayelerinin hati hesabi yok birde bunu din adi Altinda yapiyorlar.uyanin artik bu uykudan bu memleketin Üniversite mezunlari is as bulamazken fakir yoksul perisanken kardes kavgasina Bir son yok iken Siz neyi savunuyorsunuz Allah askina
Gelen koyun gibi avlar giden koyun gibi avlar
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın