KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Ovaya hayat verin artık!

Gülbahar Barajı sulama kanallarının bir türlü tamamlanamamasının çiftçiyi mağdur ettiğine dikkat çeken Tekin: ““Su hayattır ama hayatımız sondajla devam ediyor. Sulama kanalları acilen tamamlanarak çiftçinin sıkıntısı giderilmeli. Devlet büyüklerimizin soruna el atmalarını bekliyoruz”

Ovaya hayat verin artık!
31 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ 21:06
0
2200
0
AA aa

Uzun yıllar beklenen Gülbahar Barajı tamamlandı, su birikimi sürüyor ancak yıllardır özlem duyulan suya bir türlü kavuşulamıyor.

1996'da yapımına başlanan ancak iz ödenekte bulunduğu için durdurulan Gülbahar Barajı inşaatı, 2009'da dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimiyle iz ödenekten çıkartılarak yeniden yapımına başlandı.

2009 yılından 2013 yılına kadar 58 milyon 527 Bin 593 TL ödenek aktarılarak tamamlanan Gülbahar Barajı'nda, 27 Eylül 2013 itibariyle su tutmaya başlandı ve 20 milyon metreküp su kapasitesiyle Haraba ve Dik ovalarında 15 bin 720 dekar zirai alan sulanacak.

Çalışmaların hızla devam ettiği sulama projesinde 2017 Haziran ayı başı itibariyle 11 bin metrelik boru imalatının tamamlandığı, 6 bin 804 metrelik ana boru hattı, 55 bin 278 metrelik yedek ve tersiyer boru hatları, 68 adet sanat yapısı ile 288 adet mekanik aksam imalatının ise devam ettiği, yapılan çalışmalarla yüzde 30 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı açıklanmıştı. Yaklaşık 16,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan projenin ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor!

“GECİKMELER GELİŞİMİ DE ENGELLİYOR”

Yıllar sonra hayata geçen Gülbahar Barajı Projesi'nin umutlarını yeniden yeşerttiğini ancak sulama kanallarının gecikmesiyle umutların yeniden kurumaya yüz tuttuğunu söyleyen İncesu Köyü (Derê Nazik) Eski Muhtarı Sait Tekin, çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Köylerinde su sorununa rağmen başlayan seracılığın geliştirilmesi için bu suyun büyük önem taşıdığını ifade eden Tekin; “Köyümüz ve çevresi tarım için uygun alan. Bizler de mevsim koşullarını da göz önünde bulundurarak köyümüzde seralar kurduk ve üretimlerimize başladık. Verimli sonuçlar aldık ancak su sorunumuzu aşamadığımız için büyümeyi tamamlayamadık. Yıllarca Gülbahar Barajı'nın tamamlanmasını bekledik. Proje tamamlandı ancak sulama kanalları bir türlü yapılamadı, çalışmalar yeterli hızda ilerlemiyor. Bu da bizleri ciddi manada mağdur ediyor. Şayet kanallar tamamlanıp bölgeye su verilirse, üretimde önemli bir ivme kazanmış oluruz” dedi.

“SORUNA EL ATILMASINI BEKLİYORUZ”

Bingöl Valisi Ali Mantı ve Milletvekillerine “köylü için hayat niteliğindeki bu suyun acilen verilmesi için harekete geçilmesini bekliyoruz” çağrısında bulunarak soruna el atılmasını isteyen Eski Muhtar Sait Tekin: “Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini görmekteyiz. Korkarız ki, bu da hastane sorununa benzeyecek! Daha hızlı çalışmalı ve çiftçinin beklentisine acilen karşılık verilmeli. Keyfiyete bağlı gecikmelere mahal verildiği taktirde tarımsal büyümemiz gecikeceği gibi zararımız da artacaktır. Devlet büyüklerimizin bu konuda hassasiyet göstermelerini diliyoruz. Gelip çalışmaları ve sıkıntımızı yerinde görebilirler. Taşıma suyla değirmen dönmüyor maalesef! Lütfen sıkıntımıza çare bulunsun ve çalışmalar acilen tamamlanarak suyumuz verilsin” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
27.06.2026
20:34
Bingöl`de Uyuşturucu Taciri Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Taciri Tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın