KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

Ortaya çıktı! Süleymani'den petrol tehdidi

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye hitaben bir mektup yazarak ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağı yönündeki açıklamalarını övdü.

Ortaya çıktı! Süleymani`den petrol tehdidi
05 TEMMUZ 2018 PERŞEMBE 05:11
0
1979
0
AA aa

İran medyasında yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, "büyük kardeşim" hitabıyla kaleme aldığı mektubunda, Ruhani'nin "Eğer İran'ın petrolü ihraç olmazsa, tüm bölgenin petrolü ihraç edilmeyecektir" sözüne övgüler yağdırdı.

SÜLEYMANİ'DEN RUHANİ'YE DESTEK

Ruhani'nin sözlerini "Tanıdığımız Ruhani'ye yakışır bir açıklamaydı"şeklinde değerlendiren Süleymani, "Yerinde açıklamalarınız nedeniyle ellerinizden öpüyorum. İran'ın çıkarına olan her siyasette hizmetinizdeyim" ifadelerini kullandı.

RUHANİ'NİN AÇIKLAMALARI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İsviçre'deki temasları kapsamında İranlılarla bir araya geldiği programda ABD tarafından İran petrolünün ihracatının durdurulmasıyla ilgili açıklamalara cevap vermişti.

Resmi temasları kapsamında İsviçre'de bulunan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sözü edilen ülkedeki İranlılarla bir araya geldiği toplantıda, ABD'nin İran petrol ihracatını tamamen durdurmak istediğini söylemiş, "Bu ifadenin manasını kavrayamıyorlar, çünkü ABD yönetimi 'İran'a bir damla petrol ihracat ettirmeyeceğiz' demiş. Bu tüm bölge petrolünün ihraç edilemeyeceği anlamına gelmektedir. İran petrolü ihraç edilemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün olabilir mi? Eğer bunu yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız" açıklamasında bulunmuştu.

Açıklama, Basra ve Umman Körfezleri arasında yer alan ve küresel petrol ticareti için kritik öneme sahip Hürmüz Boğazı'ndan gerçekleştirilen ihracatı "İran'ın engelleme tehdidi" olarak yorumlanıyor.      

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın