Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve katılımın arttırılması için toplantı düzenlendi.
‘Hayat Boyu Öğrenme'den Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya şube müdürleri, merkez ve ilçe halk eğitim merkez müdürleri katıldı.
‘Hayat Boyu Öğrenme' Faaliyetleri Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasında konuşan Ataoğlu: “Hayat Boyu Öğrenme beşikten mezara kadar devam eden bir dönem bu dönemde örgün eğitimin dışında da öğrenme devam etmektedir. Merkez ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri olarak İl, İlçe ve köylerde Hayat Boyu Öğrenmenin insan yaşamındaki yeri ve önemi anlatılacak, Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri ve çalışanları mesailerini Halk Eğitim Merkezi Müdürlü binasında geçirmeyecek, halka gidecek okula gidecek, öğrenciye gidecek. Hayat Boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranının arttırılması için ne gerekiyorsa yapılacak. Türkiye'de hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranı 2015 yılına gelindiğinde hedefi yüzde 8 düzeyine ulaşmaktır. Bingöl olarak bu hedefe ilk ulaşan iller arasında olacağız. Her kesinden gelen talep edilen ve ihtiyaç duyulan kurslar açılacaktır. Her yaş, gelir, eğitim düzeyindeki halkımıza Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından kültürel, sosyal, meslek ve okuma-yazma kursları açılacaktır. Hayat boyu öğrenme faaliyetleri yaparken dezavantajlı vatandaşlarımıza daha fazla hizmet edeceğiz” dedi.
‘Okullarla işbirliği içerisinde yaz tatili döneminde öğrencilere resim, müzik, halk oyunları, drama ve spora yönelik kurslar açılacaktır' diyen Ataoğlu: “Ailenin çocuklarının okul başarılarının arttırılmasında önemli rolü vardır. 0-18 yaş grubu çocuğu olan ailelere, annelere Aile Eğitimi Kursu düzenlenecektir. Okullar bir hayat boyu öğrenme merkezleri olacak okulların derslikleri kütüphanelere, Bilişim Teknolojileri sınıfları, spor alanları eğitim-öğretim saatleri dışında hafta sonları ve yaz tatillerinde yine öğrenciler başta olmak üzere halkımıza açılacaktır. Öğrenciler mahalleli, Kamu Kurum ve Kuruluşlar yerel yönetimler okullardan yararlanacaktır. HEM Müdürlükleri okullarla işbirliği içerisinde olacak talep edilen ve ihtiyaç duyulan kurslar açılacaktır. Yıllarca doğu bloku ülkeleri anlayışıyla okulların derslikleri spor alanları kütüphanenin kullanımı eğitim- öğretim saati dışında bırakın halkımıza öğrencilere bile kapatılmıştır, okul etrafında yükselen duvarlar demir parmaklıklar görüldü böyle yapıldı da ne oldu yenilenen dünyada gün geldi kullanılmayan alanlar malzemeler hiç kullanılmaz oldu kullanılan malzemeler elbette kullanılmaz hale gelecektir. Devletimiz bu konuda her türlü harcamayı yapmaktadır. Okul yöneticilerine düşen okulu sahiplenme duygusunu öğrencilere ve halka vermektir. Artık dönem okulları koruma değil halkın kullanımına açma ve sosyal, kültürel, mesleki kurslar açma dönemidir” diye konuştu.