KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Okullarda LGS tercih danışmanlık büroları kuruldu

Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda 'Liselere Geçiş Sistemi' (LGS) tercih danışmanlığı büroları kuruldu.

Okullarda LGS tercih danışmanlık büroları kuruldu
06 TEMMUZ 2022 ÇARŞAMBA 17:12
3
1431
0
AA aa

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “2022 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu” çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki tüm ortaokullarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Liselere Geçiş Sistemi” (LGS) tercih danışmanlığı birimleri kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, LGS Tercih Danışmanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri için tercihler 04-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. İlimizde öğrencilerimizin sağlıklı bir tercih yapmaları için tüm ortaokullarımızda Rehberlik Araştırma Merkezimizde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde rehber öğretmenlerimizden oluşan komisyonlar kuruldu. Öğrencilerimiz bu komisyonlarımızdan rehberlik hizmeti alarak sağlıklı tercih yapma konusunda destek alabileceklerdir. Öğrencilerimiz sınavla öğrenci alan okullara belirlenen kontenjanlar, puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirilecekler. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
31.12.2025
12:51
Temel atıldı! Kentpark Bingöl`e yeni nefes olacak
Temel atıldı! Kentpark Bingöl'e yeni nefes olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz: 'Bingöl'ün sosyal hayatına ve ekonomisine değer katacak, sağlık ve termal turizm altyapısıyla istihdamı artıracak, yerel esnafımızı güçlendirecek ve şehrimizin marka değerini yükseltecek bu yatırımın Bingöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
31.12.2025
12:15
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi onaylandı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi onaylandı
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yazıyla Bingöl'e Nükleer Tıp Merkezi kurulmasının resmen onaylandığını duyurdu. Merkezle birlikte kanser tanı ve tedavisinde ileri teknoloji hizmetler şehirde sunulacak.
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın