Solhan'da eğitim öğretimin sıkıntısız başladığını belirten Yanılmaz, Yenimahalle'de yeni okul yapılmasına rağmen tekli eğitime geçmek için bir okula daha ihtiyaç duyulduğunu ve Halimepınar Mahallesi'ndeki Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu bölgesinde de bir okula ihtiyaç olduğunu belirtip, bu okulların da yapılması ile fiziki açıdan sıkıntı kalmayacağını belirtti.
Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında köylerden başlamak üzere ilçe merkezinde bütün idarecileriler ile ortak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Yanılmaz, “2017-2018 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesiyle Solhan merkez ve köylerdeki okullarda tadilat durumunda olan okulların çalışmaları yapıldı. Bir çok personel yaz tatilinde izin haklarında kısıtlamaya gidip, okullarında tamirat, badana ve boyaya ihtiyaç duyulan birimleri ile okul araç gereçlerini üst kurumlarından herhangi bir talepte bulunmaksızın kendi imkan ve çabaları ile tamiratı yapılarak öğrenciler için konferans salonlarını oluşturularak okullara güzel bir görüntü kazandırıldı.” dedi.
İKİ OKULA İHTİYAÇ VAR
Köylerde fiziki açıdan ihtiyacı çok olan okulun bulunmadığını belirten Yanılmaz; “İlçe merkezinde Yenimahalle özellikle nüfusun çok yoğun olduğu bu bölgede ilk ve ortaokul bir arada ikili eğitim-öğretim tek binada yapılmaktaydı. Geçen yıldan başlanıp bu yıl 16 derslikli bir okul ilave edilerek bunu da Atatürk ortaokulu olarak ayırdık. Zaten 2019 yılı itibariyle bütün okulların normal öğretime dönüşmesi hasebiyle ortaokulu tamamıyla oraya aktardık, ilkokul eski binada kaldı. Üzücü olan tarafı ilkokul ve ortaokulu ayırdık fakat ilkokulda ikili eğitim öğretim hala devam etmektedir. Bu bizi üzüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bize ilçe merkezinde özellikle yeni mahallede acilen bir okul daha yapılırsa bu minik çocuklarımızda sabah erkenden okula gelmekten kurtulurlar. Bir de vatandaştan şöyle bir talep var; ‘keşke her ikisini de hem ilkokul hem de ortaokul yapsaydınız. Bizim için alan geniş çocuklar rahat ederdi.' Biz onu da düşündük fakat bir tarafta 850-900 öğrenci kalacaktı, bir tarafta da 300 öğrenci kalacaktı. O da okullar fiziki açıdan yetersiz kaldığı için özellikle böyle bir karar aldık. En azından ortaokulu normal öğretime çevirdik. İkili öğretimden kurtarmış olduk. Bu konuda da vatandaşlarımızın bizleri anlayışla karşılamalarını beklerken inşallah önümüzdeki dönem için şuan belediye arkasında yer bulma çalışması var. Şayet o olmazsa da eski cezaevi Milli eğitime tahsis edildi. O noktada 12 veya 16 derslikli bir okul yapılırsa mahallenin o sorunu da bitecektir. İkinci bir okulumuz Şehit Kaymakam Ersin Ateş (ŞKEA) Okulu da ikili eğitim-öğretim yapmakta. Bu okulumuz Halimepınar, Boğlan ve Yeni mahalle olmak üzere üç mahalleye hitap ediyor. Bu bölgede Hükümet konağının yapımı söz konusu. Eğer hükümet konağı yapılırsa eski binanın milli eğitime tahsis edileceği söylendi. Haliyle bu okulumuz da ikiye bölünecek ve ilçede fiziki açıdan hiçbir sorunumuz kalmayacaktır. Liselerde böyle bir sorunumuz yok, pansiyonlarımızda bir sıkıntı yok. Özellikle ortaokul pansiyonları kapasitesinin üzerinde bir açık görülmektedir. Bu yönden bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.