Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, YGS, LYS ve TEOG'da başarı için Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) kullanılmasını istedi.
EBA'nın her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olduğunu belirten Engin, “EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir” dedi.
Programın çok daha verimli çalışmaların yapabilmeleri ve çalışmalarının karşılığını alabilmeleri için tasarlandığını belirten Engin, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz EBA dersle, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışabilir, iletişim kurabilir ve paylaşımda bulunabilir. Ayrıca öğrencilerimiz, öğretmenlerinin gönderdiği ödev ve alıştırmaları takviminden anlık takip ederek çalışmalarını zamanında yapabilir, dilediği zaman dilediği konuya çalışabilir. Okulunda paylaşımlar yaparak, oylama ve etkinliklere katılarak hem okulda hem de okul dışında öğrenmeye devam edebilirler. EBA'da bulunan e-içerikler, alanında uzman ekipler tarafından üretilmekte; ayrıca Türkiye'de ve dünyada dijital yayıncılık alanında önde gelen eğitim firmaları tarafından sağlanan içeriklerle de zenginleştirilmektedir. Aynı zamanda eğitim platformumuz öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla birlikte gittikçe büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
“EZBERCİ ZİHNİYETTEN UZAK BİREYLER YETİŞMELİ”
EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireylerin Türkiye'nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalayabildiğini kaydeden Engin, şunları söyledi: “EBA'da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşmaktadır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.”
“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK”
EBA'nın sosyal ağ yapısı öğretmenleri de ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlayacağını belirten Engin, şunları söyledi: “Ayrıca öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen eğitimler sayesinde yeni bakış açıları kazanmaktadır. Bütün bu özellikleriyle EBA; FATİH Projesinin en temel amacı olan ‘' eğitimde fırsat eşitliği'' ilkesini sağlamaya devam etmektedir. Günümüzde gelişen iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ve kullanımı dikkate alındığında EBA kullanım oranlarının artması ile öğrencilerimizin teknolojiyi doğru bir şekilde kullanmaları sağlanarak, okul başarılarının artmasını sağlayacaktır. Özellikle velilerimizin bu bilinçle öğrencilerinin EBA kullanımını teşvik etmeleri, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam edinmelerine katkı sağlayacaktır. TEOG, YGS ve LYS girecek olan öğrencilerimizin EBA'da ders işlenişlerini, verilen ödev ve projeleri takip etmeleri başarılarını ciddi manada arttıracaktır.”