KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Öğretmenlere robotik kodlama eğitimi verilecek

Kiğı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Selahattin Akıncı tarafından hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansına sunulan Robotik Kodlama ve Akıllı Cihaz Tasarımı Eğitimi Projesi kapsamında, ilçede görev yapan öğretmenlere eğitim verilecek.

Öğretmenlere robotik kodlama eğitimi verilecek
15 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 18:01
7
11469
3
AA aa

Kiğı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki görevli 20 öğretmene robotik kodlama eğitimi verileceğini duyurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde yer ala açıklamada; “Şube Müdürümüz Selahattin Akıncı tarafından hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansına sunulan Robotik Kodlama ve Akıllı Cihaz Tasarımı Eğitimi Projemiz Teknik Destek almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında ilçemizde görev yapan 20 öğretmenimize robotik kodlama eğitimi verilecektir. Eğitici eğitimine katılan öğretmenlerimize robotik kodlama projelerinde çok yaygın olarak kullanılan Arduino Uno mikrodenetleyici kart ve buna bağlı kompenentlerin, sensörlerin kullanımı eğitimi verilecektir. Arduino, elektronik ile ilgili olan her insanın kolayca kullanabilmesi için geliştirilmiş açık kaynaklı bir mikrokontrolcü platformudur. Kodlama ve akıllı cihaz tasarımına yönelik olarak 15 farklı devre kartı ve 150 adetten fazla sensör elemanı bulunmaktadır. Bu kartlar ve devre elemanları kullanılarak kişinin hayal ettiği nerdeyse tüm robotik projelerini gerçekleştirmek mümkün olduğu için Arduino eğitimi tercih edilmiştir. Eğitime katılan öğretmenlere kod okuryazarı yapacak şekilde algoritma mantığı, temel elektronik bilgisi ve arduino kullanılarak proje devresinin nasıl kurulacağı anlatılacaktır. Robotların nasıl çalıştığını ve çeşitli sensörleri nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığının da gündeme aldığı STEM Science, Technology, Engineering, Mathematics ya da Türkçe adlandırmasıyla FETEM Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinler arası iş birliği ile eğitim modeli hakkında fikir sahibi olan öğretmenlerimiz, bu eğitimler için içerik üretmeye başlayacaklardır” denildi.

“ÜRETEN VE GİRİŞİM HAMLESİ YAPABİLECEK NESİLLER YETİŞTİRMEK İHTİYAÇ OLMUŞTUR”

Proje kabülünün ardından yazılı bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yalçın ise; “Ülkemizde başlatılan Dev Yazılım Hamlesi Projesi ile ülkemiz için katma değer üretecek bilgisayar başında zaman tüketen, sadece oyuna ve sosyal medya zaman ayıran bir gençlik yerine üreten sorunların farkında olan, girişim hamlesi yapabilecek nesiller yetiştirmek ihtiyaç olmuştur. Dijital dünyaya yatırım yapan büyük markaların kurucularına bakıldığında bu kişiler küçük yaşlarda tanıştıkları bilgisayar ve aldıkları yazılım eğitimi ile mevcut girişimleri bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Bu yüzden robotik kodlama eğitimi ve akıllı cihaz tasarlama eğitiminin Türkiye'nin her yerinde tüm çocuklara ulaşmalıdır. Tüm bunlardan ötürü Bingöl de son iki yılda ilgi duyulur hale gelen ve nitelikli eğitimci ihtiyacı nedeniyle ilerleme elde edilemeyen öğrencilerin gelişimi için okul öncesinden liseye kadar bu eğitime ilgi duyan 20 öğretmenin robotik ve kodlama eğitimine acilen alınmasına ihtiyaç vardır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54533)
16 Ocak 2020 Perşembe 12:56
Projede Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54532)
16 Ocak 2020 Perşembe 12:48
Çalışmalarınızı ve emekleriniz için teşekkür ederiz müdürüm.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54531)
16 Ocak 2020 Perşembe 12:46
Projeyi hazırlayan Sayın Şube Müdürümüz Selahattin AKINCI'yı tebrik ediryorum.
25.11.2025
14:48
Bayraktar`dan
Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı
Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın