İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binasında faaliyet gösteren İl Halk Kütüphanesi, hem yazılı eserlerle, hem de teknolojik imkânlarla öğrencilere hizmet veriyor. Öğrencilerin okul ve araştırma ödevlerini yaptığı İl Halk Kütüphanesi'nin, yetişkinlerden yeterli ilgiyi görmemesi dikkat çekiyor. Aylık ortalama 400 ile 450 adet kitabın okunduğu Halk Kütüphanesinde, okuma salonlarının yarı yarıya boş olması ise göze çarpan bir diğer etken oluyor.
1 Mayıs 2003 depreminin ardından yaklaşık 3 yıl boyunca farklı binalarda hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, 2006 yılında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kültür merkezinde hizmet vermeye başladı.
İnternet bağlantılı 18 adet bilgisayar ve 4 adet okuma salonunun bulunduğu Halk Kütüphanesinde, aylık ortalama 400 ila 450 adet kitap okunuyor. Kitap okuyanlar çoğunluk öğrenciler. Yetişkinlerin ilgi göstermediği İl Halk Kütüphanesi'nde bulunan 4 adet okuma salonunun sadece 2 tanesi ise öğrenciler tarafından doluyor.
Her türlü imkan ve hizmetin sunulduğu İl Halk Kütüphanesinde, ödünç kitap almak isteyen vatandaşlar ise, bir üyelik karşılığında istediği kitabı evine veya iş yerine götürüp okuyabilir.
İl Halk Kütüphanesi yetkilileri ise, Halk Kütüphanesinin şehir merkezinden uzak olması ve ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle öğrenci ve sivil vatandaşların fazla ilgi göstermediği belirtildi.
Halk Kütüphanesi imkânlarından faydalanamayan öğrenci ve vatandaşların internet kafelere gittiğini belirten yetkililer, İl Halk Kütüphanesinde her türlü imkânın mevcut olduğunu belirterek imkanlardan istifade edilmesi çağrısında bulundular.
Bingöl KEnt HAber/Bingöl Medya