Dün Ticaret ve Sanayi Odasında basın mensuplarının, odalarıyla ilgili sorunları cevaplayan Seçkin, kanunda olmasına rağmen bugüne kadar hiç personelin huzur hakkı almayarak, oda bütçesini 29 bin YTL'den 400 bin YTL'ye çıkardığını söyledi.
1999 yılında göreve geldiğini hatırlatan Seçkin; “ Göreve geldiğimde bütçemiz 29 bin YTL civarındaydı. Bugün odamızın bütçesi 400 bin YTL'dir”dedi.
Göreve başladığında kendilerine ait bir binanın olmadığını ifade eden Seçkin; “ Yönetimi devraldığımda belediye iş hanında kiralık bir yerimiz vardı. Sonrasında kendimize ait bir binamız oldu. 2003 yılında meydana gelen depremde oda binası hasar gördü. Kendi bütçemizden 70–80 bin YTL harcayarak güçlendirme yaptık. Toptancılar sitesinde odaya ait bir dükkânımız var. 2 dönemdir görev yaptığım bu odada, her toplantıda alınan ve huzur hakkı denilen bir ödeme var. Meclis başkanı 26 meclis üyemiz bugüne kadar hakları olduğu halde bir kuruş almadılar. Bu para alınmış olsaydı, ne bina yapabilir, nede bugün 400 bin YTL bütçemiz olurdu. Birçok ilde yönetim kurulu başkanları maaş alır. Göreve geldiğim günden itibaren bir defa olsun maaş aldığım olmamıştır” ifadelerini kullandı.
“Bin 190 faal üyemiz var. Hepsi canı gönülden çalışmıştır”
Bütün üyelerinin çoğu zaman şahsi işlerini bırakarak oda için çalıştığını söyleyen Seçkin; “Meclis başkanımız Kemal Bozan, meclis üyeleri ve bin 190 faal üyemiz birçok zaman şahsi işlerini bırakarak oda için çalışmıştır. Bingöl'ün lehine çalışıp uğraş veren bu arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (ESOB) ile birçok zaman birlikte hareket ettik. Her zaman diyalog içerisinde olduk. Belediye Başkanı seçildiğim zaman bu diyaloglarımı devam ettireceğim. Diyalogların faydasını ve getirisini Bingöl'ün menfaatine yönelik kullanacağım. İl dışında yapılan toplantılar için verilen harcırahlardan kimse almamıştır. Sadece yol masrafları alınmıştır. Normalde harcırahlar yasaldır ve alınması gerekir. Biz personel ve yönetim olarak odamızın bütçesine katkı için bu parayı almadık. Bunların hepsi kayıtlarda mevcuttur. Bugün bu kadar bütçemiz olması bizi mutlu ediyor. İleride bu parayı Bingöl'ün menfaati için kullanacağız. Ticaret odası kesinlikle ticaret yapamaz. Ticari amaçlı hiçbir faaliyette bulunamaz. Sadece o ilin menfaatine çalışır”dedi.
“Bingöl'e 17 trilyon hibe edildi”
01 Mayıs 2003 depreminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Bingöl'e konut yapılması için 17 milyon YTL para bağışladığını belirten Seçkin; “ Deprem döneminde sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan bir telefon geldi. Kendisi Bingöl'e kaç konut ihtiyacı varsa yapacağını söyledi. Konut sayısı hesaplandı ve 500 olarak bildirildi. Fakat kısa bir süre sonra bu sayı 2 binin üzerine çıktı. Böyle olunca konut yapma yerine 17 milyon YTL para bağışlandı. Konut sayısı 500 olsaydı hak sahipleri hiç para ödemeden konut sahibi olacaktı. Fakat diğer bin 500 konut sahipleri de faydalansın diye bu para hepsine bağışlandı. Bu para ile bugünkü 4 katlı TOKİ konutları 52 bin YTL'den 42 bin YTL'ye düştü. Verilen para konutların tümü üzerinde hesaplanarak fiyatlarının düşürülmesine vesile oldu. Yoksa depremzedeler 42 bin yerine 52 bin YTL ödemek zorunda kalacaklardı. Bu para kesinlikle hibeydi” şeklinde konuştu.