Amerika Kongresi tarafından sessiz sedasız bir kanun tasarısı, sonunda medyaya düştü ve başta Amerika olmak üzere birçok ülkede büyük tartışma başlattı..
Demokrat senatörler tarafından hazırlanan "Siber Atak Kanunu"nda, herhangi bir siber atak saldırısı, terör saldırısı veya Amerika'nın ulusal güvenliğini tehdit eden herhangi bir saldırı sırasında, "Başkomutan" olan ABD Başkanı'na, ABD'deki özel internet sitelerinin erişiminin engellenmesini, internetin sadece kamu siteleri tarafından kullanılmasına ve Başkan'ın da internet sitelerini denetlemesine izin veriyor..
Kanun tasarısı ile ilgili bir açıklama yapan ve Verizon, Verisign, Nortel gibi internet güvenliği şirketlerinin de üye olduğu Internet Security Alliance (İnternet Güvenliği Birliği) kanunun çok tehlikeli olduğunu ve mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi..
Dünyadaki hemen hemen tüm ülkelerin sitelerinin de Amerika bağlantılı olduğu düşünüldüğünde, bu kanun ABD Başkanı'na "dünya internetini yönetme hakkı" veriyor..
Geçen Bahar ayında sessiz sedasız, kapalı kapılar ardında hazırlanan kanun tasarısına göre, geleceğin saldırı tarzı olarak gösterilen herhangi bir internet üzerinden herhangi bir siber saldırı durumunda, Başkan özel sektör bilgisayarlarının veya internet sitelerinin denetimini almış oluyor. İnternet şirketleri ve derneklerin yoğun tepkisi nedeniyle, senatörler kanunda değişiklik yaparak, "Başkan herhangi bir durumda siber seferberlik çağrısı yapabilir ve şirketlere internet ile ilgili yapmaları gereken şeyi söyleyebilir" ibaresini koydu. Ancak bu da tartışmanın alevlenmesini önleyemedi. ABD basınına göre kanun ile ilgili görüşleri alınan internet şirketleri durumun çok olumsuz olduğunu söylüyor ancak şu anda ABD Başkanı'na karşı herhangi bir duruş sergilemekten kaçınıyor
Haberturk