KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2025 Pazartesi
°C

'O kadar ak değil mi?'

The Economist Deniz Feneri ile başlayan tartışmaları değerlendirdi: 'Gürültüye karşın Erdoğan rakiplerinden açık farkla önde'

`O kadar ak değil mi?`
19 EYLÜL 2008 CUMA 16:13
0
1178
0
AA aa
İngiltere'de yayımlanan haftalık The Economist dergisinin son sayısında Deniz Feneri davasına ilişkin “O kadar ak değil mi?” başlıklı bir analize yer verildi. Türkiye'de hükümet yolsuzlukları iddialarına ilişkin artan bir kavganın yaşandığı belirtildiği analizde şunları yazıldı:
“Türkiye'de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK), kısaltmasının Türkçede ‘beyaz' veya ‘temiz' anlamına gelmesiyle övünmeyi seviyor. Ancak artık değil. Bir dizi yolsuzluk iddiaları, AK Parti'nin dürüstlük imajını kirletiyor.”
The Economist, Deniz Feneri kuruluşunun, karıştığı skandal ile ilgili olarak “çok çamur” atıldığını belirtirken Almanya'daki mahkemenin, Deniz Feneri davasının 3 sanığını 18.6 milyon euroyu hortumlamaktan mahkum ettiğine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “muhalifleri”nin paranın bir bölümünün, hükümete yakın Kanal 7'ye aktarıldığını öne sürdüklerini kaydeden dergi, ancak mahkemenin, AK Parti ile bir bağlantıya ilişkin kanıt bulmadığını da belirtti.

İngiliz dergi, Erdoğan ile Doğan grubu arasındaki tartışmalara da yer verdiği analizinde Başbakan Erdoğan'ın kullandığı ifadelere ilişkin olarak adı açıklanmayan bir Avrupalı Büyükelçisine aften “Acaba oruç, sinirlerini bozmuş olabilir mi?” diye yazdı.

AKP'nin geçen Temmuz ayında kapanmaktan kıl pay ile kurtulduğunu anımsattıktan sonra dile getirilen bazı yolsuzluk iddialarının sonuç vermeye başladığı belirtilen analizde Şaban Dişli'nin AKP'deki görevinden istifa etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

The Economist, Ali Bulaç'ın Deniz Feneri olayının “travma” yarattığı açıklamasını aktardığı analizinde Çalık Holding'in kısa bir süre önce bir devlet bankasının verdiği “cömert” kredi ile Türkiye'nin ikinci büyük medya grubunu satın aldığını, Erdoğan'ın 29 yaşındaki damadının da “Çalık'ın Ceo'su” olduğunu yazdı. Dergi, şu değerlendirmeyi de yaptı:

“Gürültüye karşın anketler, Erdoğan'ın yüzde 50 civarındaki popülaritesiyle rakiplerinin açık farkla önünde gittiğini gösteriyor. Doğan Holding hisselerinin değeri ise, büyük ölçüde düştü.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın