KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Nişantaşı değil BİNGÖL

Türkiye'de konut satışının en az olduğu iller arasında yer alan Bingöl'de kiralar cep yakıyor. Kaloriferli ev kiraları bin liraya ulaşırken, işyeri kiraları 15 bin lirayı aşıyor.

Nişantaşı değil BİNGÖL
28 OCAK 2018 PAZAR 23:41
9
5312
6
AA aa

Bingöl'de kent nüfusu ve ticari hayatın yoğun olduğu mahalle ve caddelerde bulunan ev ve iş yeri kiraları büyük kentlerle yarışıyor. Kaloriferli ev kiraları bin liraya çıkarken işyeri kiraları 15 bin liraya kadar çıkıyor.

6 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor

110 bine aşkın merkez nüfuslu kentte iş yeri kiraları 5 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor. Kaloriferli ev kiralarının ise 700 ile 1000 lira arasında olduğu kaydedildi. Ev ve iş yeri kira olan vatandaşlar bu durumun kendilerine büyük sıkıntı yaşattığını, ücretlerin makul seviyelere çekilmesi gerektiğini, aksi takdirde iş yeri sahiplerinin kepenk kapatmak zorunda kalacağını söyledi.

“Büyük kentlerde karşılaştırıldığında kiralar çok yüksek”

Kira ücretlerindeki yüksekliğin üniversite ve kenttin gelişmesine bağlayan emlakçılar, Her yıl düzenli olarak artış gösteren nüfus, yıl içerisinde yapılan evlilikler, memur tayinleri, üniversitedeki öğrenci sayısındaki artış ve benzeri faktörlerin konuta olan ihtiyacı arttığını belirten emlakçılar, faktörleri fırsat bilen birçok mülk sahibinin, kiracıları zor durumda bırakan artışlar yaptığını belirtti.

Mülk sahiplerinin daha kaliteli yaşam sağlamak için kira bedellerini attırmaya yöneldiğini kaydeden emlakçılar, “Aslında bu bir nevi fırsatçılık ve halkın vicdanıyla alakalı bir durumdur. Bingöl'deki kira artışları gözetim altına alınmalıdır” diye konuştu.

Vergi matrahında Bin TL yazmıyor!

Üniversite öğrencilerinden 600 ila Bin TL arasında kira talep eden mülk sahipleri, mahalle farkı gözeterek, vatandaştan da yüksek meblağda kira alıyor.

Bahçelievler Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan ve Karşıyaka Mahallesi ile Beşyol mevki başta olmak üzere birçok noktada kiralar, 600 ila 800 TL arasında değişirken, İnönü ve çarşı merkezinde kiralar Bin TL'yi buluyor.

Vatandaşlardan yüksek meblağda kira talep eden ev sahipleri, mülk vergilerini ise kiraları düşük göstererek az ödüyor. Vatandaşı sömürmekle yetinmeyen mülk sahipleri, bu sayede devletten önemli oranda vergi de kaçırmış oluyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22304)
30 Ocak 2018 Salı 01:11
Mal sahibi, mülk sahibi,
Hani bunun ilk sahibi?
Mal da yalan, mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan!..ne güzel demiş Güzel insan YUNUS...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22292)
29 Ocak 2018 Pazartesi 12:12
Adamın biri dörtyolun ortasında 23 bin lira kira veriyor. bu resmen vicdansızlıktır fırsatçılıktır. buna birilerinin dur demesi gerekiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22299)
29 Ocak 2018 Pazartesi 17:43
@Misafir Kullanıcı hakkınızı savunun..tutmayın boş kalsın akılları başına gelsin.ŞİŞİRME FİYATLAR TEFECİLERİ GEÇTİ BUNLAR...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22291)
29 Ocak 2018 Pazartesi 11:03
konu olan kira ücretleri artarken neredeydiniz neden o zaman bunu haber yapıp önüne geçmediniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22289)
29 Ocak 2018 Pazartesi 09:32
Hesapsız toplumun sonu hüsran olur ayda 15 bin kira veren bir işyeri günlük 15 bin ciro yapması gerekiyor herkes hesabını iyi yapsın yok bağdat cad. yok nişantaşı orası du
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22287)
29 Ocak 2018 Pazartesi 01:14
Allah kimsenin hakkini kimseye birakmasin
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın