KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Mustazaf-der'den operasyonlara tepki

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, 3 ilde sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Mustazaf-der`den operasyonlara tepki
18 OCAK 2011 SALI 08:54
0
2666
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde STK'lara yönelik yapılan baskın ve gözaltılar kınandı. 

Son zamanlarda Gaziantep, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşuna yapılan polis baskınları, sivil toplum anlayışını zedelediği ve sağduyu sahibi Müslümanları derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kendini hakka ve halkın hizmetine adayan, toplumun maddi ve manevi değerlerine sahip çıkıp kamu yararına faaliyet gösteren ve her sıkıntıları anında yardımlarına koşan bu derneklere yönelik yapılan haksız operasyon ve gözaltılar, halkımız nezdinde nefret uyandırmaya sebep olmuştur. Gece yarısı kapıları kırarak evlere düzenlenen baskınlar ve dernek başkanlarını usulen ifadeye çağırılmadan apar topar gözaltına alınması, ne kanuni ve ahlaki, ne de insani hak ve özgürlükler açısından kabul edilir bir yaklaşımdır.

Toplumun beğenini ve kalbini kazanmış olan sivil toplum kuruluşlarını legal çalışma alanından illegal alana itmek istiyorlar. Ama hiç kusura bakmasın ve boşuna yorulmasınlar; biz hiç kimsenin keyfine ve hesabına göre değil, inancımızın gereği olarak Allah rızası, Resulüllah'ın hoşnutluğu ve halkımızın yararı ne ise onu yapamaya kararlıyız ve öyle devam edeceğiz. “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” anlayışıyla daima hayır ve yardım hizmetlerinde bulunan İslami derneklerin yöneticilerine “örgüt” operasyonu yapılması, başta bu kuruluşlara gönül veren halkımıza yapılmış en büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

Kamuoyunda yersiz ve yapay olarak çıkartılan bu tedirginliğin sona erdirilmesi için yetkili makamlardan gözaltına alınan mağdurların bir an evvel serbest bırakarak kamuoyunu rahatlamasını istiyoruz. Toplumsal barış, huzur, güven ve istikrara en çok muhtaç olduğumuz bir zamanda bazı kesimlerce yeniden oluşturulmak istenen gergin ortamların hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu itibarla, tüm halkımızı ve özellikle İslami camiayı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan suni tedirginliğe sağduyu ile yaklaşmaya, delilsiz ve mesnetsiz yalan dolan haberlere inanmamaya ve bu usulsüz baskınlara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınanların bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve keyfi uygulamaların son bulmasını diliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın