KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Mustazaf-der'den operasyonlara tepki

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, 3 ilde sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Mustazaf-der`den operasyonlara tepki
18 OCAK 2011 SALI 08:54
0
2710
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde STK'lara yönelik yapılan baskın ve gözaltılar kınandı. 

Son zamanlarda Gaziantep, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşuna yapılan polis baskınları, sivil toplum anlayışını zedelediği ve sağduyu sahibi Müslümanları derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kendini hakka ve halkın hizmetine adayan, toplumun maddi ve manevi değerlerine sahip çıkıp kamu yararına faaliyet gösteren ve her sıkıntıları anında yardımlarına koşan bu derneklere yönelik yapılan haksız operasyon ve gözaltılar, halkımız nezdinde nefret uyandırmaya sebep olmuştur. Gece yarısı kapıları kırarak evlere düzenlenen baskınlar ve dernek başkanlarını usulen ifadeye çağırılmadan apar topar gözaltına alınması, ne kanuni ve ahlaki, ne de insani hak ve özgürlükler açısından kabul edilir bir yaklaşımdır.

Toplumun beğenini ve kalbini kazanmış olan sivil toplum kuruluşlarını legal çalışma alanından illegal alana itmek istiyorlar. Ama hiç kusura bakmasın ve boşuna yorulmasınlar; biz hiç kimsenin keyfine ve hesabına göre değil, inancımızın gereği olarak Allah rızası, Resulüllah'ın hoşnutluğu ve halkımızın yararı ne ise onu yapamaya kararlıyız ve öyle devam edeceğiz. “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” anlayışıyla daima hayır ve yardım hizmetlerinde bulunan İslami derneklerin yöneticilerine “örgüt” operasyonu yapılması, başta bu kuruluşlara gönül veren halkımıza yapılmış en büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

Kamuoyunda yersiz ve yapay olarak çıkartılan bu tedirginliğin sona erdirilmesi için yetkili makamlardan gözaltına alınan mağdurların bir an evvel serbest bırakarak kamuoyunu rahatlamasını istiyoruz. Toplumsal barış, huzur, güven ve istikrara en çok muhtaç olduğumuz bir zamanda bazı kesimlerce yeniden oluşturulmak istenen gergin ortamların hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu itibarla, tüm halkımızı ve özellikle İslami camiayı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan suni tedirginliğe sağduyu ile yaklaşmaya, delilsiz ve mesnetsiz yalan dolan haberlere inanmamaya ve bu usulsüz baskınlara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınanların bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve keyfi uygulamaların son bulmasını diliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın