Emeklilerin ocak zammı netleşmeye başladı. 2 bin 150 lira maaşlı bir memur emeklisi, 86 TL toplu sözleşme, en az 130 lira enflasyon farkı ve 637 TL ek gösterge zammı alacak.
Emeklilerin ocak zammında enflasyon belirleyici olacak. 2018'in ikinci yarısındaki enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 4'lük artışa ilaveten farkı gösterecek. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle bu ay yaptığı beklenti anketine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı yüzde 9.56 olabilecek. Memur emeklilerine de yüzde 4'lük zamma ek olarak yüzde 6.06 enflasyon farkı yansıtılabilecek.
NE KADAR OLACAK?
Tahmin gerçekleşirse halen bin 533 lira 83 kuruş olan en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 680 lira 46 kuruşa, bin 79 lira olan Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı bin 182 lira 80 kuruşa çıkacak. En düşük maaş bu tahmine göre, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 713 lira 56 kuruştan bin 877 lira 38 kuruşa, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda bin 21 lira 39 kuruştan bin 119 lira 3 kuruşa çıkacak.
EK GÖSTERGE FIRSATI
Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ek göstergeleri 3 bin 200'den 3 bin 600'e yükseldi. Ekimde Meclis'e gelecek tasarıyla, ilgili mesleklerden emekli olanların maaşları yeniden hesaplanacak. Buna göre birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan bir polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylığı 637 lira, emekli ikramiyeleri 27 bin 13 lira artacak.
İKRAMİYE 22 BİN LİRA
Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569, emekli ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak. Söz konusu hesap 25 yıla göre yapılacak olursa da birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek.
Ya teknisyen memur hizmetli şöför vh.k.i bu gibi kadrlar övey evlatlarmı yoksa başka bir ülkeden ithalatmı ettiniz neden bunlara iyileştirme yok hemşire iğne yaparken hizmetli ....k temizler, sağlık memuru kaza yerine giderken aracı şöför kulanıyor kurumlarda maaş ve faturalamaları memurlar yapıyor neden bunlara ayrım yapılıyor anlamış değilim
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın