KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Mehmet Ceyhan'dan çarpıcı sözler! 10 kat daha..

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de salgının son durumunu çarpıcı sözlerle özetledi. Prof. Dr. Ceyhan, günlük hasta sayısına ilişkin, 'Ağır hasta sayısıyla hesapladığımız zaman, 10 katı kadar rakam civarında düşünülebilir. Tabii tespit edilemeyenler' dedi.

Mehmet Ceyhan`dan çarpıcı sözler! 10 kat daha..
23 KASIM 2020 PAZARTESİ 15:13
3
2565
0
AA aa

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs can kaybı ve hasta sayısı gün geçtikçe artıyor. Salgının 3. pik döneminde olduğu bilinmekte. Ciddi oranda artan sayılarla birlikte Türkiye genelinde bazı kısıtlamalar ise geri döndü. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgında son durumu Başkent Kulisi programında değerlendirdi.

Koronadan en başındaki döneme rağmen 10 katı daha ağır bir salgın döneminde olunduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi;

“Mart-Nisan dönemindeki durumun 10 katı daha ağır bir salgın dönemindeyiz. Çin ve bazı ada ülkeleri hariç bütün ülkeler çok ağır etkilendiler. Vaka sayısını bilemiyoruz. Tahmin ya da bir hesaplama yaptığınız zaman belli kriterlere bakmanız lazım. Ağır hasta sayısıyla hesapladığınız zaman, 10 katı kadar rakam civarında düşünülebilir. Tabii tespit edilemeyenler. Bütün dünyada aynı şekilde” 

“Kronik hastalık gibi şeyler olan birisi çok daha az virüsle hastalığı daha ağır geçirebiliyor” diyen Prof. Dr. Ceyhan, “Vücudun bağışıklık sistemiyle virüsler arasında savaş bu. Bazen çok virüs alıyorsunuz, kişinin bağışıklık sistemi çok güçlü. O fazla miktarda virüs yenemiyor. Ama diyelim ki yaş, kronik hastalık gibi şeyler olan birisi çok daha az virüsle hastalığı daha ağır geçirebiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Ceyhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6 aydan sonra koruyuculuk devam ediyor mu etmiyor mu onu zaman gösterecek. Pozitif çıkan iyileşenler 6 ay korunuyorlar. Bu testin ilk hafta içinde duyarlılığı maksimum yüzde 68. İkinci haftada yüzde 50'ye, üçüncü haftada yüzde 38'e düşüyor. Bu virüs vücuda girdikten sonra bir hücrenin içine giriyor. Hücreyi patlatıyor, açığa çıkan virüsler hemen yandaki hücreye giriyor. Test yaptırdığınızda patlama anındaysa pozitif, çoğalma anındaysa negatif çıkıyor”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın