Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2022 Salı
14 °C Açık

KVKK'dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması

KVKK tarafından 1 Ekim itibariyle 8767 başvurunun sonuçlandırıldığı ve 57 milyon 408 bin TL idari yaptırım cezası uygulandığı açıklandı.

KVKK`dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması
28 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:41
0
1376
0
AA aa

Türkiye'de 2016 yılında hayata geçen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kurulan Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun şu ana kadar 57.4 milyon TL'lik idari para cezası uyguladığı açıklandı.

10715 İHBAR ŞİKAYET BAŞVURUSU YAPILDI

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, ‘‘1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile; 10715 ihbar, şikayet, başvuru Kuruma ulaştı. Bunlardan 8767 tanesi sonuçlandırıldı. 655 veri ihlal bildirimi Kuruma intikal etti, bu bildirimlerden 135 tanesi Kurum internet sitesinde ilan edildi” dedi.

57 MİLYON 408 BİN TL İDARİ YAPTIRIM

KVKK bünyesinde düzenlenen “Çerezler ve Açık Rıza Bağlamında Güncel Gelişmeler” konulu Çarşamba Semineri'nde konuşan Bilir, şu bilgileri verdi:

“Yapılan incelemeler sonucunda 57 milyon 408 bin Türk Lirası idari yaptırım uygulandı. Diğer taraftan Kurulun görev alanına giren çeşitli konularda 653 hukuki görüş verildi. Öte yandan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasıyla ilgili yeterli nitelikleri taşıyan 4 taahhütnameye Kurul tarafından izin verildi.''

BİYOMETRİK VERİ REHBERİ YAYINLANDI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bilir, ‘‘Yapay Zeka Alanında Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Tavsiyeler'' ile ‘‘Biyometrik Verilerin İşlenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlara İlişkin Rehber''in geçtiğimiz günlerde yayımlandığını, ‘‘unutulma hakkı''nın daha iyi anlaşılması için de bir broşür hazırlandığını belirterek, ‘‘sertifikasyon'' ve ‘‘çerezler'' ile ilgili yapılan çalışmaların da tamamlandığını aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2022
17:25
Detay Dergisi 3. Sayısı çıktı
Detay Dergisi 3. Sayısı çıktı
Bingöl'ün en etkin ve seçkin dergisi Detay, 3. sayısıyla okurlarıyla buluştu. Derginin kapak manşetinde; kamuoyunun merak ettiği, hatta birçok kişinin bilgi sahibi olmadığı Şeyh Said Harekâtına dair çarpıcı detaylar yer aldı.
16.05.2022
16:48
`Engellilere her türde eğitim fırsatının sağlanması devletin zorunluluğudur`
'Engellilere her türde eğitim fırsatının sağlanması devletin zorunluluğudur'
Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bahattin Tüz, 'Engelli bireylerin kendilerini gerçekleştirmesi, geliştirmesi için her kademe ve türde eğitim imkan ve fırsatının sağlanması devlet için temel bir sorumluluk ve zorunluluktur.'
16.05.2022
16:47
Yüzde 100 hibeli kükürt dağıtımı yapıldı
Yüzde 100 hibeli kükürt dağıtımı yapıldı
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce İl Özel İdare desteğiyle çiftçilere yüzde 100 hibeli olarak kükürt dağıtımı yapıldı.
16.05.2022
16:46
`Toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız`
'Toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız'
SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar: 'Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız.'
16.05.2022
16:45
SAR Ekibi, AFAD Eğitimine Katıldı
SAR Ekibi, AFAD Eğitimine Katıldı
Bingöl SAR ekibi, Adana AFAD Birlik Müdürlüğünde verilen orta seviye akreditasyon eğitimine katıldı.
16.05.2022
16:44
Göçerlere Hayvan Hastalıkları Anlatıldı
Göçerlere Hayvan Hastalıkları Anlatıldı
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, göçerleri hayvan hareketleri ve hayvan hastalıkları konusunda bilgilendirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın