KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ocak 2026 Perşembe
°C

Kütüphaneler haftası kutlanacak

47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kütüphaneler haftası kutlanacak
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:30
0
2264
0
AA aa

 

Her yıl mart ayının son haftası kutlanmakta olan kütüphaneler haftasının 47.si bu yıl 28 Mart 03 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu kapsamda Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nde de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceğini bildiren Kütüphane Müdürü Aysun Özkan, kütüphanenin öğrencilere ve halka tanıtılması, toplumda okuma alışkanlığının artırılmasına katkı sağlanması amaçladıklarını belirtti.
Kültür Merkezi binasında hizmet veren Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca gönderilen, idarece satın alınan ve çeşitli kurum ve kişilerin bağışladığı kitaplarla zenginleşen, genellikle güncel yayınlardan oluşan 28 bin adet kitabıyla 0-16 yaş çocuklara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu çocuk bölümü, 16 yaş üstü gençlere ve yetişkin okuyuculara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu yetişkinler bölümü ve18 adet bilgisayarla her yaştan kullanıcının internetten araştırma yapabilmesine imkan veren internet erişim merkezinden oluştuğunu aktaran Özkan: “İnternet salonumuzda aynı zamanda 107 adet güncel süreli yayın ile ansiklopediler ve danışma kaynakları da hizmete sunulmuştur. Kütüphanemizden yararlanmak için üye olunmasına gerek yoktur. Sadece ödünç kitap almak isteyen okuyucularımızın üye olmaları gereklidir. Okuyucularımızın kütüphaneye üye olabilmeleri için kimlik ya da eşdeğeri bir belgeyi yanlarında bulundurmaları, öğrencilerin de öğrenci belgesi ile gelmeleri yeterlidir. Üye olan okuyucularımız kütüphaneden 15 günlüğüne ödünç kitap alabilmektedir. 2010 yılında kütüphanemizden 43 bin 124 kişi yararlanmış, 998 kişi kütüphanemize üye olmuş, 9 bin 659 kütüphanemizden ödünç kitap almıştır. Okuyucu sayımızın çok daha yukarılara çıkması için İl Halk Kütüphanesi olarak kütüphane raflarında okunmayı bekleyen kitaplarla okuyucuları buluşturma görevini memnuniyetle üstleniyor ve yediden yetmişe tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz. 47. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliklere tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi`nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
28.01.2026
22:27
Karlıova`da besicilerin zorlu kış mesaisi
Karlıova'da besicilerin zorlu kış mesaisi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan ağır kış şartları, besicilerin günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ayakta tutmaya çalışan besiciler, zorlu bir mesai yürütüyor.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın