KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Kütüphaneler haftası kutlanacak

47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kütüphaneler haftası kutlanacak
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:30
0
2467
0
AA aa

 

Her yıl mart ayının son haftası kutlanmakta olan kütüphaneler haftasının 47.si bu yıl 28 Mart 03 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu kapsamda Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nde de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceğini bildiren Kütüphane Müdürü Aysun Özkan, kütüphanenin öğrencilere ve halka tanıtılması, toplumda okuma alışkanlığının artırılmasına katkı sağlanması amaçladıklarını belirtti.
Kültür Merkezi binasında hizmet veren Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca gönderilen, idarece satın alınan ve çeşitli kurum ve kişilerin bağışladığı kitaplarla zenginleşen, genellikle güncel yayınlardan oluşan 28 bin adet kitabıyla 0-16 yaş çocuklara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu çocuk bölümü, 16 yaş üstü gençlere ve yetişkin okuyuculara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu yetişkinler bölümü ve18 adet bilgisayarla her yaştan kullanıcının internetten araştırma yapabilmesine imkan veren internet erişim merkezinden oluştuğunu aktaran Özkan: “İnternet salonumuzda aynı zamanda 107 adet güncel süreli yayın ile ansiklopediler ve danışma kaynakları da hizmete sunulmuştur. Kütüphanemizden yararlanmak için üye olunmasına gerek yoktur. Sadece ödünç kitap almak isteyen okuyucularımızın üye olmaları gereklidir. Okuyucularımızın kütüphaneye üye olabilmeleri için kimlik ya da eşdeğeri bir belgeyi yanlarında bulundurmaları, öğrencilerin de öğrenci belgesi ile gelmeleri yeterlidir. Üye olan okuyucularımız kütüphaneden 15 günlüğüne ödünç kitap alabilmektedir. 2010 yılında kütüphanemizden 43 bin 124 kişi yararlanmış, 998 kişi kütüphanemize üye olmuş, 9 bin 659 kütüphanemizden ödünç kitap almıştır. Okuyucu sayımızın çok daha yukarılara çıkması için İl Halk Kütüphanesi olarak kütüphane raflarında okunmayı bekleyen kitaplarla okuyucuları buluşturma görevini memnuniyetle üstleniyor ve yediden yetmişe tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz. 47. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliklere tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın