KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kütüphaneler haftası kutlanacak

47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kütüphaneler haftası kutlanacak
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:30
0
2465
0
AA aa

 

Her yıl mart ayının son haftası kutlanmakta olan kütüphaneler haftasının 47.si bu yıl 28 Mart 03 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu kapsamda Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nde de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceğini bildiren Kütüphane Müdürü Aysun Özkan, kütüphanenin öğrencilere ve halka tanıtılması, toplumda okuma alışkanlığının artırılmasına katkı sağlanması amaçladıklarını belirtti.
Kültür Merkezi binasında hizmet veren Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca gönderilen, idarece satın alınan ve çeşitli kurum ve kişilerin bağışladığı kitaplarla zenginleşen, genellikle güncel yayınlardan oluşan 28 bin adet kitabıyla 0-16 yaş çocuklara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu çocuk bölümü, 16 yaş üstü gençlere ve yetişkin okuyuculara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu yetişkinler bölümü ve18 adet bilgisayarla her yaştan kullanıcının internetten araştırma yapabilmesine imkan veren internet erişim merkezinden oluştuğunu aktaran Özkan: “İnternet salonumuzda aynı zamanda 107 adet güncel süreli yayın ile ansiklopediler ve danışma kaynakları da hizmete sunulmuştur. Kütüphanemizden yararlanmak için üye olunmasına gerek yoktur. Sadece ödünç kitap almak isteyen okuyucularımızın üye olmaları gereklidir. Okuyucularımızın kütüphaneye üye olabilmeleri için kimlik ya da eşdeğeri bir belgeyi yanlarında bulundurmaları, öğrencilerin de öğrenci belgesi ile gelmeleri yeterlidir. Üye olan okuyucularımız kütüphaneden 15 günlüğüne ödünç kitap alabilmektedir. 2010 yılında kütüphanemizden 43 bin 124 kişi yararlanmış, 998 kişi kütüphanemize üye olmuş, 9 bin 659 kütüphanemizden ödünç kitap almıştır. Okuyucu sayımızın çok daha yukarılara çıkması için İl Halk Kütüphanesi olarak kütüphane raflarında okunmayı bekleyen kitaplarla okuyucuları buluşturma görevini memnuniyetle üstleniyor ve yediden yetmişe tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz. 47. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliklere tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın