KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Kütüphaneler haftası kutlanacak

47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kütüphaneler haftası kutlanacak
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:30
0
2433
0
AA aa

 

Her yıl mart ayının son haftası kutlanmakta olan kütüphaneler haftasının 47.si bu yıl 28 Mart 03 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu kapsamda Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nde de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceğini bildiren Kütüphane Müdürü Aysun Özkan, kütüphanenin öğrencilere ve halka tanıtılması, toplumda okuma alışkanlığının artırılmasına katkı sağlanması amaçladıklarını belirtti.
Kültür Merkezi binasında hizmet veren Bingöl İl Halk Kütüphanesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca gönderilen, idarece satın alınan ve çeşitli kurum ve kişilerin bağışladığı kitaplarla zenginleşen, genellikle güncel yayınlardan oluşan 28 bin adet kitabıyla 0-16 yaş çocuklara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu çocuk bölümü, 16 yaş üstü gençlere ve yetişkin okuyuculara araştırma yapma, ders çalışma ve ödünç verme hizmetlerinin sunulduğu yetişkinler bölümü ve18 adet bilgisayarla her yaştan kullanıcının internetten araştırma yapabilmesine imkan veren internet erişim merkezinden oluştuğunu aktaran Özkan: “İnternet salonumuzda aynı zamanda 107 adet güncel süreli yayın ile ansiklopediler ve danışma kaynakları da hizmete sunulmuştur. Kütüphanemizden yararlanmak için üye olunmasına gerek yoktur. Sadece ödünç kitap almak isteyen okuyucularımızın üye olmaları gereklidir. Okuyucularımızın kütüphaneye üye olabilmeleri için kimlik ya da eşdeğeri bir belgeyi yanlarında bulundurmaları, öğrencilerin de öğrenci belgesi ile gelmeleri yeterlidir. Üye olan okuyucularımız kütüphaneden 15 günlüğüne ödünç kitap alabilmektedir. 2010 yılında kütüphanemizden 43 bin 124 kişi yararlanmış, 998 kişi kütüphanemize üye olmuş, 9 bin 659 kütüphanemizden ödünç kitap almıştır. Okuyucu sayımızın çok daha yukarılara çıkması için İl Halk Kütüphanesi olarak kütüphane raflarında okunmayı bekleyen kitaplarla okuyucuları buluşturma görevini memnuniyetle üstleniyor ve yediden yetmişe tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz. 47. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliklere tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın