Ahmet Nursoy isimli bir dershane öğrencisi, Bingöl'de şehiriçi toplu taşımacılık yapan halk otobüslerinde fazladan alındığını iddia ettiği 5 Ykr'lerin 2 yıllık süre baz alınarak yapılan hesaplama sonucunda 427 trilyon TL (milyon YTL) tekabül ettiğini belirledi.
Hesaplamasında yetişkinlerden 70 Ykr yerine 75 Ykr, öğrencilerden ise 40 Ykr yerine 50 Ykr alındığını belirten Nursoy, tek bir servis için 1 öğrenci ve 10 yetişkin dikkate alındığında öğrenci gidiş-dönüşünün 1 YTL, 10 yetişkinin gidiş-dönüşünün ise 20 Ykr, bununda tek servis için 1,20 YTL olduğunu ifade etti. 1,20 YTL'nin 9 servisle çarpıldığında 10,80 YTL'ye tekabül ettiğini, her bir aracın günde ortalama 9 servis yaptığı varsayıldığında taşımacılıkta çalışan 55 aracın aldığı fazla paraların günlük 594 YTL'ye ulaştığına işaret eden Nursoy, bu arakamın 30 gün üzerinden hesaplandığında aylık 17 bin 820 YTL, 12 ayda ise 213 bin 840 YTL gibi bir rakım ortaya çıktığını söyledi.
2 yıldır aynı rayiç üzerinden çalıştırılan otobüslerde fazladan alınan 5-10 Ykr'nin 24 ayda 427 bin 680 YTL (milyar TL) olduğunu vurgulayan Nursoy; “Her servisin 10 kişiden fazla taşıdığı herkesçe bilinmektedir. Demem o ki, hepimizin gördüğü ama önüne geçmek için çaba sarf etmediği bu durum, inandığımız dinin kriterlerine ters düştüğü gibi hukuki açıdan da illegal bir durumdur. 1990 verilerine göre her yıl çoğu çocuk olmak üzere günde 35 bin insan ölmekte. Yani 1 dakika içerisinde 24 insan açlıktan hayata gözlerini yumuyor. Yada bir diğer deyişle 1 halk otobüsünün 1 servis yaptığı süre içerisinde 960 insan açlıktan ölüyor. 2 yılda fazladan alınan 5-10 Ykr'lerden doğan 427 bin 680 YTL (milyar TL) ile neler yapılabildiğine bakıldığında, 1 günde 594 YTL ile 10 YTL'den 60 ailenin mutfak masrafı, 1 haftada 4 bin 158 YTl ile muhtaç ailelerden birinin evlilik yaşındaki çocuklarından biri evlendirilebilir. 1 ayda 17 bin 820 YTL ile bir aileye iş imkanı sağlanıp topluma huzurlu, mutlu ve umutlu bir aile eklenebilir. 1 yılda 213 bin 840 YTl ile memleketimize küçük bir üretim tesisi kurulup birçok ailenin utlu olması sağlanabilir ve açlık denen kavram Bingöl lügâtından çıkartılabilir. Bu haksızlığa dur demek için sayın valimizi, belediye başkanımızı, sayın il milli eğitim müdürümüzü ve tüm kurum idarecilerini destek olmaya ve buna dur demeye çağırıyoruz” dedi.
Durumu aktardığımız SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sait Metin, Nursoy'un hesaplamalarının kasıt içerdiğini savundu.
Para üstü verebilmek için çevre illere gidip bozuk para topladıklarını anlatan Metin: “Para üstü vermemek gibi bir kastımız yoktur olamazda. Ancak bozuk para yetiştiremiyoruz. Çevre illere gidip bozuk para topluyoruz ama yine de yetiştiremiyoruz. Bizler karşılaştığımız durumları bugüne kadar anlatmadık. Her gün bedava taşıdığımız yüzlerce öğrenci, yaşlı ve kimsesiz varken bir kişinin kalkıp kazancımızı hesaplamasını anlamsız ve utanç verici buluyorum. Bu hesaplamayı yapan arkadaşımız, neden insanlara otobüse binerken bozuk para bulundurmalarını söylemiyor. Neden bakkala-fırına bozuk para ile gidiliyor da otobüse binerken 50 YTL tüm paranın uzatıldığını anlatmıyor. Neden pos bıyıklı insanların otobüse bindiğin para vermediğini yâda ‘bir öğrenci alır mısınız' dediğini aktarmıyor. Yolcu taşımacılığı 55 Ykr iken 50 Ykr aldığımızı neden insanlarımızla paylaşmıyor. Madem rahatsızlık duyuluyor, o zaman arkadaşımız ilgili kurumlara gidip düz fiyat verilmesini talep etsin, bizlerde kendisini destekleyelim. Aynı rahatsızlığı bizlerde yaşıyoruz ama elimizden geldiğince ne insanlarımızın hakkının bize, nede bizim hakkımızın insanlara geçmemesine gayret gösteriyoruz. Bu hesaplamaların tamamen kasıt içerdiği kanaatindeyim. Bu arkadaşımız durumu veya sorununu bizlerle paylaştığında böyle bir hataya düşmeyeceğine de inanıyorum” dedi.
Sürekli karşılaşılan bu olumsuzluğun önüne geçmek için büyük illerdeki ‘AK PİL' uygulamasını Bingöl'de hayata geçirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Metin, ilgili şirket ve bankalarla görüşmelerinin sürdüğünü, en kısa zamanda bu uygulamayı başlatacaklarını sözlerine ekledi.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber