KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Kurbanlar kesildi ancak...

Solhan'da koronavirüs salgınının sona ermesi için sadaka niyetine kurban kesildi ancak kurban kesiminde vatandaşların iç içe olması ve kesimin sokak ortasında yapılarak hijyen kurallarına uymaması önemli bir sıkıntı olarak öne çıktı!

Kurbanlar kesildi ancak...
05 NİSAN 2020 PAZAR 15:15
6
8854
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü'nde, koronavirüs salgınının sona ermesi için köylülerce bağışlanan ve satın alınan 56 kurban kesilerek dağıtıldı.

Kurban kesiminin ardından fotoğrafların çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılması hem takdir topladı hem de eleştirileri beraberinde getirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları kurban kesimi yapanlara teşekkür ederken, birçok kullanıcı da kurban kesiminin hijyenik bir ortamda yapılmadığını, bu haliyle virüse davetiye çıkardığını belirtti.

Kesimin hijyenik olmadığını belirten kullanıcılar; “ Kurban kesiminin sokak ortasında yapılması yasaklanmıştı. Yapılanlar manevi açıdan güzel ancak bu güzellik, hijyen kurallarına uyulmayarak ve sosyal mesafe kuralı ihlal edilerek zedelenmiştir” değerlendirmesinde bulundular.

Kurban kesiminin bu süreçte doğru olduğunu aktaran bazı kullanıcılar ise bağışta bulunan ve destek verenlere teşekkür etti.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57144)
06 Nisan 2020 Pazartesi 02:49
Kurbandan önce kendimizi temizleyelim haram ve kötü aliskanliklarimizi terk edelim kimsenin hakkini yemeyelim adil ve dürüst olalim
Yaratilani yaradandan ötürü sevelim ayrim ve irkcilik yapmayalim
Kisacasi insan olalim
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın