KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

Kuralar iptal edildi iddiası

Halkın Sesi Partisi (Has) Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, Bingöl Belediyesi tarafından alınacak olan güvenlik elemanı alım kuralarının iptal edildiğini iddia etti.

Kuralar iptal edildi iddiası
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:22
0
2495
1
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın cevaplaması gerektiği konularda iki soru sordu.


Ulukan'ın sorduğu sorular arasından biri de Bingöl Belediyesi'nin alacağı 70 güvenlik görevlisi alım kuralarının iptal edilme nedeni oldu.


Bakan Yılmaz'ın ‘Seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak' sözünü hatırlatan Ulukan, Bakan Yılmaz'ın bu sözünün kamuoyu tarafından takdir topladığını ancak Bakan Yılmaz'a rağmen kura ile eleman alımlarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.


Ulukan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bingöl Belediyesine özel güvenlik firmasında istihdam edilmek üzere 70 tane güvenlik görevlisi 31 Ocak 2010 tarihinde kura ile belirlenecekti. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz; seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak demişti. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak Bakan Beyin aldığı bu kararından son derece memnun kalmıştık. Nihayetinde bu güvenlik personeli alımına başvuran 800 civarındaki kardeşimiz de kuraya razı olduklarını belirtmişlerdir. Fakat bu kura ile alım nedense iptal edildi.”


Herkes bu meselenin iç yüzünü öğrenmek istiyor

Belediye tarafından yapılan emlak ile ilgili işler ve ihalelerden Belediye Bingölspor adına para alınıp alınmadığı konusunda da soru soran Ulukan, Belediye Bingölspor adına para alındığı takdirde makbuzların olup olmadığını öğrenmek istediklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim çalışmaları döneminde miting otobüsünün üstünden halka seslenirken; Ayşe Bacılara, Ahmet Dayılara başkan seçilmesi halinde, tüm işlerde çok şeffaf olacağını vaat etmişti.

Şimdi ise Ayşe Bacılar, Ahmet Dayılar tüm bu meselelerin iç yüzünü öğrenmek istiyor. Sayın Belediye Başkanını bu konular hakkında bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak, Bingöl halkının yararına olacak her işi alkışladığımız gibi, yapılacak olan yanlışları da tüm kamuoyu ve Bingöl halkı ile paylaşacağız” dedi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
furkan 21 (@Misafir_1651)
15 Ocak 2011 Cumartesi 11:49
bence mükemmel hata eksik yazılmış bir yazı artık bu halkın uyanması lazım. belediye başkanı tam bir diktatörlüğe doğru gidiyor.be şehirin sorunlarını muhalefet anlatmayacakta kim anlatacak.artık sesinizin daha gür çıkması lazım.şimdiye kadar has parti için akp nin yan kuruluşu diye düşünüyordum şimdi .birazda olsa öyle düşünmüyorum.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
11.01.2026
00:05
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, salona yoğun ilgi gösteren gençlere ve etkinliği onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti.
11.01.2026
00:02
Bingöl İtfaiyesi 2025`te 500`e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl İtfaiyesi 2025'te 500'e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kent genelinde yıl boyunca 405 yangın, 46 trafik kazası ve 15 intihar vakasına müdahale eden ekipler; 40 vatandaşı ve 128 hayvanı kurtardı, 4 bin 300 kişiye de eğitim verdi.
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın