KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kuralar iptal edildi iddiası

Halkın Sesi Partisi (Has) Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, Bingöl Belediyesi tarafından alınacak olan güvenlik elemanı alım kuralarının iptal edildiğini iddia etti.

Kuralar iptal edildi iddiası
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:22
0
2716
1
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın cevaplaması gerektiği konularda iki soru sordu.


Ulukan'ın sorduğu sorular arasından biri de Bingöl Belediyesi'nin alacağı 70 güvenlik görevlisi alım kuralarının iptal edilme nedeni oldu.


Bakan Yılmaz'ın ‘Seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak' sözünü hatırlatan Ulukan, Bakan Yılmaz'ın bu sözünün kamuoyu tarafından takdir topladığını ancak Bakan Yılmaz'a rağmen kura ile eleman alımlarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.


Ulukan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bingöl Belediyesine özel güvenlik firmasında istihdam edilmek üzere 70 tane güvenlik görevlisi 31 Ocak 2010 tarihinde kura ile belirlenecekti. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz; seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak demişti. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak Bakan Beyin aldığı bu kararından son derece memnun kalmıştık. Nihayetinde bu güvenlik personeli alımına başvuran 800 civarındaki kardeşimiz de kuraya razı olduklarını belirtmişlerdir. Fakat bu kura ile alım nedense iptal edildi.”


Herkes bu meselenin iç yüzünü öğrenmek istiyor

Belediye tarafından yapılan emlak ile ilgili işler ve ihalelerden Belediye Bingölspor adına para alınıp alınmadığı konusunda da soru soran Ulukan, Belediye Bingölspor adına para alındığı takdirde makbuzların olup olmadığını öğrenmek istediklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim çalışmaları döneminde miting otobüsünün üstünden halka seslenirken; Ayşe Bacılara, Ahmet Dayılara başkan seçilmesi halinde, tüm işlerde çok şeffaf olacağını vaat etmişti.

Şimdi ise Ayşe Bacılar, Ahmet Dayılar tüm bu meselelerin iç yüzünü öğrenmek istiyor. Sayın Belediye Başkanını bu konular hakkında bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak, Bingöl halkının yararına olacak her işi alkışladığımız gibi, yapılacak olan yanlışları da tüm kamuoyu ve Bingöl halkı ile paylaşacağız” dedi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
furkan 21 (@Misafir_1651)
15 Ocak 2011 Cumartesi 11:49
bence mükemmel hata eksik yazılmış bir yazı artık bu halkın uyanması lazım. belediye başkanı tam bir diktatörlüğe doğru gidiyor.be şehirin sorunlarını muhalefet anlatmayacakta kim anlatacak.artık sesinizin daha gür çıkması lazım.şimdiye kadar has parti için akp nin yan kuruluşu diye düşünüyordum şimdi .birazda olsa öyle düşünmüyorum.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
23.07.2026
13:18
SGK`dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK'dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı yeni genelgeyle prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle azami taksit süresi 72 aya çıkarılırken, yıllık tecil faizi yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldü. İlk taksiti ödeyen borçlular için haciz, icra ve satış işlemleri de durdurulacak.
23.07.2026
12:13
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis`ten Geçti!
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis'ten Geçti!
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişikliklere gidildi. İlk kez ehliyet alanlar ile yeniden sürücü belgesi alanlar 2 yıl boyunca aday sürücü sayılacak. Bu süreçte belirli trafik kurallarını üç kez ihlal edenlerin ehliyetleri doğrudan iptal edilecek.
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın