KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Kuralar iptal edildi iddiası

Halkın Sesi Partisi (Has) Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, Bingöl Belediyesi tarafından alınacak olan güvenlik elemanı alım kuralarının iptal edildiğini iddia etti.

Kuralar iptal edildi iddiası
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:22
0
2793
1
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın cevaplaması gerektiği konularda iki soru sordu.


Ulukan'ın sorduğu sorular arasından biri de Bingöl Belediyesi'nin alacağı 70 güvenlik görevlisi alım kuralarının iptal edilme nedeni oldu.


Bakan Yılmaz'ın ‘Seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak' sözünü hatırlatan Ulukan, Bakan Yılmaz'ın bu sözünün kamuoyu tarafından takdir topladığını ancak Bakan Yılmaz'a rağmen kura ile eleman alımlarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.


Ulukan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bingöl Belediyesine özel güvenlik firmasında istihdam edilmek üzere 70 tane güvenlik görevlisi 31 Ocak 2010 tarihinde kura ile belirlenecekti. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz; seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak demişti. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak Bakan Beyin aldığı bu kararından son derece memnun kalmıştık. Nihayetinde bu güvenlik personeli alımına başvuran 800 civarındaki kardeşimiz de kuraya razı olduklarını belirtmişlerdir. Fakat bu kura ile alım nedense iptal edildi.”


Herkes bu meselenin iç yüzünü öğrenmek istiyor

Belediye tarafından yapılan emlak ile ilgili işler ve ihalelerden Belediye Bingölspor adına para alınıp alınmadığı konusunda da soru soran Ulukan, Belediye Bingölspor adına para alındığı takdirde makbuzların olup olmadığını öğrenmek istediklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim çalışmaları döneminde miting otobüsünün üstünden halka seslenirken; Ayşe Bacılara, Ahmet Dayılara başkan seçilmesi halinde, tüm işlerde çok şeffaf olacağını vaat etmişti.

Şimdi ise Ayşe Bacılar, Ahmet Dayılar tüm bu meselelerin iç yüzünü öğrenmek istiyor. Sayın Belediye Başkanını bu konular hakkında bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak, Bingöl halkının yararına olacak her işi alkışladığımız gibi, yapılacak olan yanlışları da tüm kamuoyu ve Bingöl halkı ile paylaşacağız” dedi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
furkan 21 (@Misafir_1651)
15 Ocak 2011 Cumartesi 11:49
bence mükemmel hata eksik yazılmış bir yazı artık bu halkın uyanması lazım. belediye başkanı tam bir diktatörlüğe doğru gidiyor.be şehirin sorunlarını muhalefet anlatmayacakta kim anlatacak.artık sesinizin daha gür çıkması lazım.şimdiye kadar has parti için akp nin yan kuruluşu diye düşünüyordum şimdi .birazda olsa öyle düşünmüyorum.
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın