KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Kuralar iptal edildi iddiası

Halkın Sesi Partisi (Has) Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, Bingöl Belediyesi tarafından alınacak olan güvenlik elemanı alım kuralarının iptal edildiğini iddia etti.

Kuralar iptal edildi iddiası
15 OCAK 2011 CUMARTESİ 11:22
0
2767
1
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın cevaplaması gerektiği konularda iki soru sordu.


Ulukan'ın sorduğu sorular arasından biri de Bingöl Belediyesi'nin alacağı 70 güvenlik görevlisi alım kuralarının iptal edilme nedeni oldu.


Bakan Yılmaz'ın ‘Seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak' sözünü hatırlatan Ulukan, Bakan Yılmaz'ın bu sözünün kamuoyu tarafından takdir topladığını ancak Bakan Yılmaz'a rağmen kura ile eleman alımlarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.


Ulukan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bingöl Belediyesine özel güvenlik firmasında istihdam edilmek üzere 70 tane güvenlik görevlisi 31 Ocak 2010 tarihinde kura ile belirlenecekti. Sayın Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz; seçimi kaybetsek bile hiç kimseye haksızlık yapılmayacak ve bu alım kura ile yapılacak demişti. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak Bakan Beyin aldığı bu kararından son derece memnun kalmıştık. Nihayetinde bu güvenlik personeli alımına başvuran 800 civarındaki kardeşimiz de kuraya razı olduklarını belirtmişlerdir. Fakat bu kura ile alım nedense iptal edildi.”


Herkes bu meselenin iç yüzünü öğrenmek istiyor

Belediye tarafından yapılan emlak ile ilgili işler ve ihalelerden Belediye Bingölspor adına para alınıp alınmadığı konusunda da soru soran Ulukan, Belediye Bingölspor adına para alındığı takdirde makbuzların olup olmadığını öğrenmek istediklerini ifade ederek, “Sayın Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim çalışmaları döneminde miting otobüsünün üstünden halka seslenirken; Ayşe Bacılara, Ahmet Dayılara başkan seçilmesi halinde, tüm işlerde çok şeffaf olacağını vaat etmişti.

Şimdi ise Ayşe Bacılar, Ahmet Dayılar tüm bu meselelerin iç yüzünü öğrenmek istiyor. Sayın Belediye Başkanını bu konular hakkında bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz Has Parti İl Yönetimi olarak, Bingöl halkının yararına olacak her işi alkışladığımız gibi, yapılacak olan yanlışları da tüm kamuoyu ve Bingöl halkı ile paylaşacağız” dedi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
furkan 21 (@Misafir_1651)
15 Ocak 2011 Cumartesi 11:49
bence mükemmel hata eksik yazılmış bir yazı artık bu halkın uyanması lazım. belediye başkanı tam bir diktatörlüğe doğru gidiyor.be şehirin sorunlarını muhalefet anlatmayacakta kim anlatacak.artık sesinizin daha gür çıkması lazım.şimdiye kadar has parti için akp nin yan kuruluşu diye düşünüyordum şimdi .birazda olsa öyle düşünmüyorum.
14.09.2026
13:32
Bingöl`de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucudan kaçakçılığa, aranan şahıslardan çeşitli asayiş olaylarına kadar 41 olaya müdahale edildi. Çalışmalarda 38 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.09.2026
13:28
Bingöl`de balık tezgâhları şenlendi
Bingöl'de balık tezgâhları şenlendi
Havaların serinlemesiyle birlikte Bingöl'de balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı. Karadeniz'den gelen palamut başta olmak üzere farklı balık çeşitleri satışa sunulurken, balıkçılar önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın