KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Kredi ve kart borçlularına iyi haber

Kredi ve kart borçlularına yönelik düzenleme geliyor. Çalışma, kredi veya kredi kartından dolayı takibe düşmüş, icralık olmuş dar gelirli tüketicileri kapsaması bekleniyor.

Kredi ve kart borçlularına iyi haber
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 15:08
0
4197
0
AA aa

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği ortak çalışma ile takibe düşen ve icra aşamasına gelmiş kredi ve kart borçlularına yönelik düzenleme yapıldığı ve taslak metnin hazırlandığı belirtildi.

Düzenlemenin Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ve Erdoğan'ın toplantı sonrasında kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Akşam gazetesinin edindiği bilgiye göre iki bakanlığın yaptığı ortak çalışma, dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için yapılırken, düzenlemeye ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Çalışma, kredi veya kredi kartından dolayı takibe düşmüş, icralık olmuş dar gelirli tüketicileri kapsayacak. Üzerinde çalışılan düzenlemeler arasında borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılması da var. Takibe düşen tüketici sayısı son denemde 1.5 kat artmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.10.2025
19:31
Bingöl`de ‘Deprem Master Planı` Çalıştayı
Bingöl'de 'Deprem Master Planı' Çalıştayı
Bingöl Belediyesi'nce 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek çalıştay, Bingöl'ün deprem hazırlık sürecine bilimsel bir boyut kazandıracak.
13.10.2025
19:30
Elektrik faturalarında yeni dönem! Destek verilmeyecek
Elektrik faturalarında yeni dönem! Destek verilmeyecek
Bakanlığın 2026 başında devreye almaya planladığı yeni tarife düzenlemesine göre; daha önce destekten faydalanan bazı yüksek tüketimli haneler, 2026 itibarıyla elektriği gerçek maliyetinden ödemeye başlayacak.
13.10.2025
19:29
Silah kaçakçılığı operasyonu: 78 gözaltı
Silah kaçakçılığı operasyonu: 78 gözaltı
Bingöl dahil 12 ilde düzenlenen silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 78 şüpheli gözaltına alındı.
13.10.2025
19:28
Bingöl`de 15 yıl cezası bulunan zanlı tutuklandı
Bingöl'de 15 yıl cezası bulunan zanlı tutuklandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hakkında 15 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı. Zanlı işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
13.10.2025
19:27
Bingöl`de karla mücadele erken başladı
Bingöl'de karla mücadele erken başladı
Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Çevreli köyü mezralarında, mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Kısa sürede beyaza bürünen bölgede, kapanan yolların açılması için İl Özel İdare ekipleri hızlı bir şekilde sahaya indi.
13.10.2025
19:27
Bingöl`de 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada uyuşturucu madde, ruhsatsız tüfek ve silah ele geçirilirken 2 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın