KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Konteynır ve çadırkentlerin altyapı sorunu!

Anadolu Mimar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı İsmail Yeter, Bingöl'de olası bir depremde kurulacak olan konteynır ve çadırkentlerin kanalizasyon, içme suyu ve elektrik alt yapısının olmadığını ve sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Konteynır ve çadırkentlerin altyapı sorunu!
22 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 14:51
7
4944
9
AA aa

Anadolu Mimar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı İsmail Yeter, olası bir Bingöl depreminde eksiklerin giderilmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Yeter, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bizler Anadolu mimar ve mühendisler birliği olarak meslektaşlarımızın ve buna bağlı olarak hizmet ettiğimiz halkımızın refah, sosyal ve ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi adına atılacak adımları yaptığımız araştırmalar ve mesleki tecrübelerimizi katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bingöl şehrimiz deprem kuşağı olarak ciddi bir risk altında olduğunun farkındayız. Geçmiş dönemlerde yaşadığımız can ve mal kayıpları zihinlerde hala yerini taze ve canlı olarak tutmaktadır. Bu tarz acıların yaşanmaması adına millet ve devlet olarak yapılması gereken adımlar vardır.

Millet olarak bu depremlerin yıkıcı etkilerini asla unutmamalı her an hazırlıklı olarak bireysel olarak yaptıkları ev ve binaların depreme dayanıklı olarak gerekli testlerin ve analizlerin yapılması ve zorunlu deprem sigortalarını yaparak olası riskleri en aza indirmeleri gerekmektedir.

Bunun yanında Devlet büyüklerimizin ve ilgili kurumlarımızın da üzerine büyük işler düşmektedir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde İlimizde bulunan AFAD Müdürlüğü birçok STK kurum ve köylerde afet farkındalık eğitimleri yaparak son derece önemli çalışmalar yapmaktadırlar bunun için kendilerine müteşekkiriz.

Öte yandan Bingöl ili içerinde birçok park ve kurum bahçesi afet anında toplanma alanı olarak belirlenmesi de hayati önem tutan önemli bir noktadır. Afet anında çadırkent ve konteynırların yerleştirilerek ailelerin yerleştirilebildiği 7 adet barınma bölgesi mevcuttur. 

Her şey güzel iken bir şey yanlış olursa toplumda büyük sıkıntılar ve salgın hastalıkların yayılması içten bile değildir. Şöyle özetlersek devlet yöneticilerimiz

1. Deprem anında yeterli sayıda çadır ve konteynır mevcut olması sevindirici

2. Yeterli sayıda toplanma alanlarının olması sevindirici

3. 7 adet barınma bölgelerinin olması en sevindirici şeydir

Fakat Bingöl'de 7 adet bulunan barınma bölgelerinde alt yapının olmadığı olası depremde oralarda kurulacak konteynır ve çadırkentlerin kanalizasyon, içme suyu ve elektrik alt yapısının olmadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bununlar ilgili devlet büyüklerimizin yarın deprem bekliyor gibi eksik ve en önemli maddesi olan alt yapının hazır hale getirmesidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85724)
24 Eylül 2021 Cuma 14:31
memleketimiz için gerekli olan taleplerinizden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz diğer stk larında bu hassasiyetle davranmaları konusunda umut ediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85700)
23 Eylül 2021 Perşembe 23:00
Tebrik ediyorum ilk kez bir stk adam akıllı bir konuyu gündeme getirdi. Siyasiler bile öyle bir demeç veremedi. Memleket bizim memleket, konu gündeme alınmalı. Kışın ortasında deprem olsa bu vatandaş altyapısız yerlerde nasıl barınacak. Provokatörler ortalıkta cirit atar, 2003 depreminde ne oldu hepimiz gördük. Sn valimiz müdürlerden pek hayır yok bari siz devlet adına bişey yapın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85682)
23 Eylül 2021 Perşembe 11:32
Eski Müdür zamanında yapılmayan altyapı diyorsunuz ama mevcut siyasilere ve İlin valisine konu defalarca aktarılmasına rağmen Vali il özel idaresinden tek kuruş ödenek ayırmadı ve gerekli talimatların verilmesi için hala bir şey yapmış değil.Bizzat şahit olduğumuz bir konu .Vali iş yapacağına sadece yerli Müdürleri göndermeyle alakalı siyasilerin talimatlarını yerine getirmektedir.Konu defalarca mevcut siyasilere aktarıldığı halde hala kılını kıpırdatmamaları ile verdikleri değeri göstermektedir. Uzaktan ahkam kesmek güzel ama işin iç yüzünü bilmeden konuşmak memleket adına ciddi bir kayıptır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85744)
24 Eylül 2021 Cuma 19:04
@Misafir Kullanıcı Niye bugune kadar uzaydan gelenler mi bu memleketi yonetti? halen mudurlerin ezicincogunlugu ve tum vekiller bingolludur beyefendi. Geri kalmisligimizin nedenini benim uslubum mu yoksa yoneticilerimiz mi? Yillardir benim uslubum mu bu memleketi yonetti?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85720)
24 Eylül 2021 Cuma 12:47
@Misafir Kullanıcı kendi bağrından çıkmış idarecilere kullandığınız üsluba bakınca, bu şehirin sahipsiz bırakılmasına şaşırmamak gerek doğrusu, ne diyelim ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85699)
23 Eylül 2021 Perşembe 22:54
@Misafir Kullanıcı O halde bu sorunuza Vali bey basın aracılığıyla cevap versin. Benim bildiğim kadarıyla vali bey ilin sorunlarıyla ilgileniyor. Sizin doğru söylediğinizi nereden bileceğiz? Ha bir de düşmüşsünüz yerli müdürlerin peşine. Keşke tüm müdürler yabancı olsa. Bu konuda valimizi kutluyorum. Yerli müdür kayırmacı müdürdür genelde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85679)
23 Eylül 2021 Perşembe 09:37
çok ciddi bakıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85677)
23 Eylül 2021 Perşembe 07:51
Kıymetli başkanıma toplumun faydasını gözeterek yazdığı bu demeç için çok teşekkür ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85657)
22 Eylül 2021 Çarşamba 17:49
Barınma yeri var altyapı yok! İş yapmayan müdürlern görevden düşürülmesi güzel. Umarım yeni afet müdürü bu sorunu çözer
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın