KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Konteynır ve çadırkentlerin altyapı sorunu!

Anadolu Mimar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı İsmail Yeter, Bingöl'de olası bir depremde kurulacak olan konteynır ve çadırkentlerin kanalizasyon, içme suyu ve elektrik alt yapısının olmadığını ve sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Konteynır ve çadırkentlerin altyapı sorunu!
22 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 14:51
7
5231
9
AA aa

Anadolu Mimar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı İsmail Yeter, olası bir Bingöl depreminde eksiklerin giderilmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Yeter, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bizler Anadolu mimar ve mühendisler birliği olarak meslektaşlarımızın ve buna bağlı olarak hizmet ettiğimiz halkımızın refah, sosyal ve ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi adına atılacak adımları yaptığımız araştırmalar ve mesleki tecrübelerimizi katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bingöl şehrimiz deprem kuşağı olarak ciddi bir risk altında olduğunun farkındayız. Geçmiş dönemlerde yaşadığımız can ve mal kayıpları zihinlerde hala yerini taze ve canlı olarak tutmaktadır. Bu tarz acıların yaşanmaması adına millet ve devlet olarak yapılması gereken adımlar vardır.

Millet olarak bu depremlerin yıkıcı etkilerini asla unutmamalı her an hazırlıklı olarak bireysel olarak yaptıkları ev ve binaların depreme dayanıklı olarak gerekli testlerin ve analizlerin yapılması ve zorunlu deprem sigortalarını yaparak olası riskleri en aza indirmeleri gerekmektedir.

Bunun yanında Devlet büyüklerimizin ve ilgili kurumlarımızın da üzerine büyük işler düşmektedir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde İlimizde bulunan AFAD Müdürlüğü birçok STK kurum ve köylerde afet farkındalık eğitimleri yaparak son derece önemli çalışmalar yapmaktadırlar bunun için kendilerine müteşekkiriz.

Öte yandan Bingöl ili içerinde birçok park ve kurum bahçesi afet anında toplanma alanı olarak belirlenmesi de hayati önem tutan önemli bir noktadır. Afet anında çadırkent ve konteynırların yerleştirilerek ailelerin yerleştirilebildiği 7 adet barınma bölgesi mevcuttur. 

Her şey güzel iken bir şey yanlış olursa toplumda büyük sıkıntılar ve salgın hastalıkların yayılması içten bile değildir. Şöyle özetlersek devlet yöneticilerimiz

1. Deprem anında yeterli sayıda çadır ve konteynır mevcut olması sevindirici

2. Yeterli sayıda toplanma alanlarının olması sevindirici

3. 7 adet barınma bölgelerinin olması en sevindirici şeydir

Fakat Bingöl'de 7 adet bulunan barınma bölgelerinde alt yapının olmadığı olası depremde oralarda kurulacak konteynır ve çadırkentlerin kanalizasyon, içme suyu ve elektrik alt yapısının olmadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bununlar ilgili devlet büyüklerimizin yarın deprem bekliyor gibi eksik ve en önemli maddesi olan alt yapının hazır hale getirmesidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85724)
24 Eylül 2021 Cuma 14:31
memleketimiz için gerekli olan taleplerinizden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz diğer stk larında bu hassasiyetle davranmaları konusunda umut ediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85700)
23 Eylül 2021 Perşembe 23:00
Tebrik ediyorum ilk kez bir stk adam akıllı bir konuyu gündeme getirdi. Siyasiler bile öyle bir demeç veremedi. Memleket bizim memleket, konu gündeme alınmalı. Kışın ortasında deprem olsa bu vatandaş altyapısız yerlerde nasıl barınacak. Provokatörler ortalıkta cirit atar, 2003 depreminde ne oldu hepimiz gördük. Sn valimiz müdürlerden pek hayır yok bari siz devlet adına bişey yapın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85682)
23 Eylül 2021 Perşembe 11:32
Eski Müdür zamanında yapılmayan altyapı diyorsunuz ama mevcut siyasilere ve İlin valisine konu defalarca aktarılmasına rağmen Vali il özel idaresinden tek kuruş ödenek ayırmadı ve gerekli talimatların verilmesi için hala bir şey yapmış değil.Bizzat şahit olduğumuz bir konu .Vali iş yapacağına sadece yerli Müdürleri göndermeyle alakalı siyasilerin talimatlarını yerine getirmektedir.Konu defalarca mevcut siyasilere aktarıldığı halde hala kılını kıpırdatmamaları ile verdikleri değeri göstermektedir. Uzaktan ahkam kesmek güzel ama işin iç yüzünü bilmeden konuşmak memleket adına ciddi bir kayıptır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85744)
24 Eylül 2021 Cuma 19:04
@Misafir Kullanıcı Niye bugune kadar uzaydan gelenler mi bu memleketi yonetti? halen mudurlerin ezicincogunlugu ve tum vekiller bingolludur beyefendi. Geri kalmisligimizin nedenini benim uslubum mu yoksa yoneticilerimiz mi? Yillardir benim uslubum mu bu memleketi yonetti?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85720)
24 Eylül 2021 Cuma 12:47
@Misafir Kullanıcı kendi bağrından çıkmış idarecilere kullandığınız üsluba bakınca, bu şehirin sahipsiz bırakılmasına şaşırmamak gerek doğrusu, ne diyelim ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85699)
23 Eylül 2021 Perşembe 22:54
@Misafir Kullanıcı O halde bu sorunuza Vali bey basın aracılığıyla cevap versin. Benim bildiğim kadarıyla vali bey ilin sorunlarıyla ilgileniyor. Sizin doğru söylediğinizi nereden bileceğiz? Ha bir de düşmüşsünüz yerli müdürlerin peşine. Keşke tüm müdürler yabancı olsa. Bu konuda valimizi kutluyorum. Yerli müdür kayırmacı müdürdür genelde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85679)
23 Eylül 2021 Perşembe 09:37
çok ciddi bakıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85677)
23 Eylül 2021 Perşembe 07:51
Kıymetli başkanıma toplumun faydasını gözeterek yazdığı bu demeç için çok teşekkür ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85657)
22 Eylül 2021 Çarşamba 17:49
Barınma yeri var altyapı yok! İş yapmayan müdürlern görevden düşürülmesi güzel. Umarım yeni afet müdürü bu sorunu çözer
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın