KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Kış Gecelerinin Vazgeçilmezi: Közde Patates

Bingöl'ün Genç ilçesinde soğuk kış gecelerinin en büyük eğlencesi sobada patates közlemesi. Evlerde artık yapılmayan patates közlemesi ilçe sakinlerine soğuk kış gecelerinde nostalji yaşatıyor.

Kış Gecelerinin Vazgeçilmezi: Közde Patates
09 OCAK 2020 PERŞEMBE 16:31
5
4967
3
AA aa

Genç İlçesinde eskiden oldukça yaygın olarak kullanılan soba, bugün yerini kalorifere ve çeşitli ısınma araçlarına bırakmış durumda. Ancak bazı ev ve iş yerlerinde halen sobalar ısınma aracı olarak kullanılırken, kuzineli sobalar ısınma aracının yanı sıra günümüzde birçok kişinin hasret kaldığı görüntüleri de canlı tutmaya devam ediyor. Genç ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kahvehanelerde kuzineli özel sobada yapılan patates közlemesi, soğuk kış gecelerinde ilçe halkına nostalji yaşatıyor.

20 yıldır kahvehane işletmeciliği yaptığını belirten Mehmet Döner, “Biliyorsunuz eskiden evlerde soba vardı sadece. Şimdilerde ise her yerde kalorifer ve doğalgaz var ve soba kültürü yok oldu. Bizde bu kültürü yaşatmak için kahvede kuzineli soba kurduk ve patates közleyerek müşterilerimize satış yapıyoruz. Müşterilerimiz de gayet memnunlar bu durumdan. Günde 30 kilo patates satışı yapıyoruz. Soğuk kış gecelerinde çok ta güzel oluyor patates közlemesi” dedi.

Esnaflardan Yusuf Aktay ise, “Eskiden soba vardı. Kalorifer yoktu, internet yoktu, akıllı telefonlar yoktu ama biz çok mutluyduk. Şimdi bu kahveci arkadaş sayesinde eski kültürümüzü yaşamaya başladık. Burada Közde çay var, patates var, kestane var. Burada eskiye bir dönüş havası var ve buda bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54352)
10 Ocak 2020 Cuma 07:38
Patatesin kilosu 1.5 TL. Bingöl Kahvehanelerinde küçücük patates için 2 TL istiyorlar. El insaf bu kadar da olmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54338)
09 Ocak 2020 Perşembe 18:13
Bingölün klasik görüntüsü.. Ne zaman biri birşey başlattı ise kentteki herkes aynı işi yapıyor.. Ha güzel mi güzel ama taklitçilik bu şehrin ruhuna işlemiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54356)
10 Ocak 2020 Cuma 10:11
@Misafir Kullanıcı bir şeyi de eleştirmeseniz...
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın