KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Kış Gecelerinin Vazgeçilmezi: Közde Patates

Bingöl'ün Genç ilçesinde soğuk kış gecelerinin en büyük eğlencesi sobada patates közlemesi. Evlerde artık yapılmayan patates közlemesi ilçe sakinlerine soğuk kış gecelerinde nostalji yaşatıyor.

Kış Gecelerinin Vazgeçilmezi: Közde Patates
09 OCAK 2020 PERŞEMBE 16:31
5
4804
3
AA aa

Genç İlçesinde eskiden oldukça yaygın olarak kullanılan soba, bugün yerini kalorifere ve çeşitli ısınma araçlarına bırakmış durumda. Ancak bazı ev ve iş yerlerinde halen sobalar ısınma aracı olarak kullanılırken, kuzineli sobalar ısınma aracının yanı sıra günümüzde birçok kişinin hasret kaldığı görüntüleri de canlı tutmaya devam ediyor. Genç ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kahvehanelerde kuzineli özel sobada yapılan patates közlemesi, soğuk kış gecelerinde ilçe halkına nostalji yaşatıyor.

20 yıldır kahvehane işletmeciliği yaptığını belirten Mehmet Döner, “Biliyorsunuz eskiden evlerde soba vardı sadece. Şimdilerde ise her yerde kalorifer ve doğalgaz var ve soba kültürü yok oldu. Bizde bu kültürü yaşatmak için kahvede kuzineli soba kurduk ve patates közleyerek müşterilerimize satış yapıyoruz. Müşterilerimiz de gayet memnunlar bu durumdan. Günde 30 kilo patates satışı yapıyoruz. Soğuk kış gecelerinde çok ta güzel oluyor patates közlemesi” dedi.

Esnaflardan Yusuf Aktay ise, “Eskiden soba vardı. Kalorifer yoktu, internet yoktu, akıllı telefonlar yoktu ama biz çok mutluyduk. Şimdi bu kahveci arkadaş sayesinde eski kültürümüzü yaşamaya başladık. Burada Közde çay var, patates var, kestane var. Burada eskiye bir dönüş havası var ve buda bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54352)
10 Ocak 2020 Cuma 07:38
Patatesin kilosu 1.5 TL. Bingöl Kahvehanelerinde küçücük patates için 2 TL istiyorlar. El insaf bu kadar da olmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54338)
09 Ocak 2020 Perşembe 18:13
Bingölün klasik görüntüsü.. Ne zaman biri birşey başlattı ise kentteki herkes aynı işi yapıyor.. Ha güzel mi güzel ama taklitçilik bu şehrin ruhuna işlemiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54356)
10 Ocak 2020 Cuma 10:11
@Misafir Kullanıcı bir şeyi de eleştirmeseniz...
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın