Ali Rıza Kılıç, Bingöl'ün merkeze bağlı Kuruca köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sundu. On günden fazla süren sergi birçok sanatsever Kılıç'ın taş tekniğiyle yaptığı eserleri yakından görme imkânı buldu.
Bingöl Üniversitesi çatısı altında sergi açmanın kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Kılıç, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Öğrencilerin ve vatandaşların akınına uğrayan sergiye il dışından da birçok ziyaretçi katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, sanatçı Kılıç'ı en kısa zamanda Ümraniye'de görmek istediklerini söyleyerek twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Üniversitede taş tozlarını sanatsal yeteneğiyle buluşturan sanatçı Ali Rıza Kılıç Bey'in sergisine de konuk olduk. En kısa zamanda bu güzide eserleri Ümraniye'mizde de görmeyi bekliyoruz.” dedi.
Kuruca köyünde yaşayan Ali Rıza Kılıç, 7 yaşındayken eski 20 lira üzerindeki Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafına bakarak resme başladı. Renkli taşları toz haline getirip, boya kullanmadan tabloya dönüştürdü. Kekeme olduğu için okuyamayan ve ortaokula kadar eğitim gören Kılıç, daha sonra yurtdışına çalışmaya gitti.
Tablo çalışmalarına yurtdışında da devam eden Kılıç, yaptığı sanata olan ilgiyi görünce 4 elle işine sarıldı. Askerlik yapmak için tekrar yurda dönen Kılıç, 40 yılda 29 sergi açtı. Likit, ditsen, serpandit, pirit, manganez, safir, hematit, lamatit gibi 100 çeşit taşı, çekiçle toz haline getiren Kılıç, daha sonra bunları resme dönüştürüyor. Köyüne dönen Kılıç, burada kurduğu resim atölyesinde sanatını yapmaya devam ediyor.