KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2026 Pazar
°C

Kılıç, eserlerini sergileyecek!

Ressam Ali Rıza Kılıç, kendi köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Kılıç, eserlerini sergileyecek!
15 EKİM 2021 CUMA 17:04
7
2747
0
AA aa

Ressam Ali Rıza Kılıç, 18 Ekimde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezimde sergi açacak.  Sanat yaşamı boyunca 29 sergiye imza atan sanatçının sergisi on gün sürecek.  Bingöl'ün merkeze bağlı Kuruca köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak olan sanatçı yaklaşık bir buçuk yıldır bu sergiye hazırlandı.

Bingöl Üniversitesi çatısı altında açacağı serginin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Kılıç, “Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 29 sergi açtım. Geçtiğimiz yıl sadece Paris'te 30 eserim sergilendi. Uzun süren bir inziva döneminin ardından Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile tesadüfen karşılaşmam beni inzivaya çekildiğim atölyemden çıkardı. Sayın Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Vali Kadir Ekinci'nin destekleri sayesinde Bingöl Üniversitesinde açacağımız serginin hazırlıklarına başladım. Bingöl'de sanat ve kültür adına bir şeyler yapabilmek ve bunu bilim ve kültür yuvası dediğimiz üniversite çatısı altında yapmak benim için oldukça önemli ve bu fikre kapıldığım, duyduğum andan itibaren büyük bir heyecan ve özveriyle bu serginin hazırlıklarına başladım. Tüm Bingöllü hemşerilerimizi sergiye davet ediyorum. Onların katkılarıyla kültür ve sanat adına birçok işe imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kuruca köyünde yaşayan Ali Rıza Kılıç, 7 yaşındayken eski 20 lira üzerindeki Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafına bakarak resme başladı. Renkli taşları toz haline getirip, boya kullanmadan tabloya dönüştürdü. Kekeme olduğu için okuyamayan ve ortaokula kadar eğitim gören Kılıç, daha sonra yurtdışına çalışmaya gitti.

Tablo çalışmalarına yurtdışında da devam eden Kılıç, yaptığı sanata olan ilgiyi görünce 4 elle işine sarıldı. Askerlik yapmak için tekrar yurda dönen Kılıç, 40 yılda 29 sergi açtı. Likit, ditsen, serpandit, pirit, manganez, safir, hematit, lamatit gibi 100 çeşit taşı, çekiçle toz haline getiren Kılıç, daha sonra bunları resme dönüştürüyor. Köyüne dönen Kılıç, burada kurduğu resim atölyesinde sanatını yapmaya devam ediyor.

Ressam Ali Rıza Kılıç, resme ve sanata olan ilgisinin nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“Çocukluğumda bir ağır kekemem vardı diye okuyamadım ve ortaokulda bıraktım, o zamandan beri sanatla uğraşıyorum. İlk eserimi de Mehmet Akif Ersoy'un heykelini taştan yapmıştım. Daha sonradan yurt dışına gittim, sonra yeniden resim yapmaya başladım. İlk sergimi de 1998'de Bingöl'de açtım. Diyarbakır, Sinop, Ankara ve İstanbul'da da sürekli sergiler açtım. 29 kişisel ve çeşitli karma sergilere katıldım. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce resmim var. Elazığlı bir ressam vardı, Bünyamin Cumhurcu onda görmüştüm ve ilham da oldu bana. Yapabilirim dedim ve başladım”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
24.05.2026
12:07
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı`nda Tanıtıldı
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı'nda Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen 153 Çözüm Merkezi Sistemi, Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı'nda tanıtıldı. Sistemle vatandaş taleplerinin dijital ortamda yönetilmesi ve veriye dayalı hizmet planlaması katılımcılarla paylaşıldı.
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın