KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Kılıç, eserlerini sergileyecek!

Ressam Ali Rıza Kılıç, kendi köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Kılıç, eserlerini sergileyecek!
15 EKİM 2021 CUMA 17:04
7
2436
0
AA aa

Ressam Ali Rıza Kılıç, 18 Ekimde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezimde sergi açacak.  Sanat yaşamı boyunca 29 sergiye imza atan sanatçının sergisi on gün sürecek.  Bingöl'ün merkeze bağlı Kuruca köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak olan sanatçı yaklaşık bir buçuk yıldır bu sergiye hazırlandı.

Bingöl Üniversitesi çatısı altında açacağı serginin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Kılıç, “Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 29 sergi açtım. Geçtiğimiz yıl sadece Paris'te 30 eserim sergilendi. Uzun süren bir inziva döneminin ardından Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile tesadüfen karşılaşmam beni inzivaya çekildiğim atölyemden çıkardı. Sayın Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Vali Kadir Ekinci'nin destekleri sayesinde Bingöl Üniversitesinde açacağımız serginin hazırlıklarına başladım. Bingöl'de sanat ve kültür adına bir şeyler yapabilmek ve bunu bilim ve kültür yuvası dediğimiz üniversite çatısı altında yapmak benim için oldukça önemli ve bu fikre kapıldığım, duyduğum andan itibaren büyük bir heyecan ve özveriyle bu serginin hazırlıklarına başladım. Tüm Bingöllü hemşerilerimizi sergiye davet ediyorum. Onların katkılarıyla kültür ve sanat adına birçok işe imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kuruca köyünde yaşayan Ali Rıza Kılıç, 7 yaşındayken eski 20 lira üzerindeki Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafına bakarak resme başladı. Renkli taşları toz haline getirip, boya kullanmadan tabloya dönüştürdü. Kekeme olduğu için okuyamayan ve ortaokula kadar eğitim gören Kılıç, daha sonra yurtdışına çalışmaya gitti.

Tablo çalışmalarına yurtdışında da devam eden Kılıç, yaptığı sanata olan ilgiyi görünce 4 elle işine sarıldı. Askerlik yapmak için tekrar yurda dönen Kılıç, 40 yılda 29 sergi açtı. Likit, ditsen, serpandit, pirit, manganez, safir, hematit, lamatit gibi 100 çeşit taşı, çekiçle toz haline getiren Kılıç, daha sonra bunları resme dönüştürüyor. Köyüne dönen Kılıç, burada kurduğu resim atölyesinde sanatını yapmaya devam ediyor.

Ressam Ali Rıza Kılıç, resme ve sanata olan ilgisinin nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“Çocukluğumda bir ağır kekemem vardı diye okuyamadım ve ortaokulda bıraktım, o zamandan beri sanatla uğraşıyorum. İlk eserimi de Mehmet Akif Ersoy'un heykelini taştan yapmıştım. Daha sonradan yurt dışına gittim, sonra yeniden resim yapmaya başladım. İlk sergimi de 1998'de Bingöl'de açtım. Diyarbakır, Sinop, Ankara ve İstanbul'da da sürekli sergiler açtım. 29 kişisel ve çeşitli karma sergilere katıldım. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce resmim var. Elazığlı bir ressam vardı, Bünyamin Cumhurcu onda görmüştüm ve ilham da oldu bana. Yapabilirim dedim ve başladım”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın