KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Keklikdereliler dernekleşiyor

Genç'in önemli köylerinden olan Keklikdere Köyü ve bağlı 11 tane mezrası bir dernek altında buluşuyor. Kurulacak yeni dernekle birlikte hareket etme yolunda önemli bir adım atan köylülerin, ilk işi köye ait www.keklikdere.com adlı internet sitesi kurmak oldu. Köylüler, bayramda bir toplantıda buluşmaya hazırlanıyor.

Keklikdereliler dernekleşiyor
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:29
0
5886
0
AA aa

Keklikdereköyü, Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı şirin bir köydür. İl merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 36 km'dir. İlçeye uzaklığı da yaklaşık olarak 16 km'dir. Keklikdereköyü Osmanlı Devleti zamanında kurulmuştur. Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekte. Ancak birkaç sülale geriye doğru gidersek yaklaşık olarak 1800'lü yıllarının başlarında kurulması muhtemel görünüyor. 

Keklikdere fiziki yapısı itibariyle toplu yaşamaya elverişli bir yer değildir. Çok dağınık araziye sahiptir. Keklikdere Köyü, Ağılcık ( Parçunc-Köy Merkezi), Onbaşı ( Şık,Boti), Yamanlar ( Ğed), İpekli (Gêrt), Dumluca (Sêrê), Hayran (Hêstik), Şaban ( Şeûn), Eski Keklikdere Mezrası (Parçunc Hîravı), Yeşiller (Bergumi), Koyuncuk (Hâdrek) mezralarından oluşmaktadır.

2000 yılında yapılan nüfus sayımına göre köyün nüfusu 335 kişidir. Köy nüfusunun yaklaşık olarak 4000 (resmi değildir) civarında olduğunu tahmin ediliyor. Köy nüfusunun büyük çoğunluğu iş imkânlarının kısıtlı olması, eğitim imkânlarının yetersiz olması, ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıların varlığı ve sağlık problemlerinin artması nedeniyle ilçe merkezine, il merkezine ve diğer illere göç etmek zorunda kalmıştır.

Halkın geçim kaynağının temelini tarım ve hayvancılık oluşturur. Genç nüfusun büyük çoğunluğu yaz aylarında büyük şehirlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Nüfusun diğer bir bölümü de yaz aylarında inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Fiziki yapısı tarıma elverişli bir yer değildir. Hayvancılık için uygun bir yapısı vardır. Ancak son zamanlarda köyün büyük kısmı ilçeye göç etmek zorunda kalmıştır. Bu da hayvancılığı çok kötü etkilemiştir. Göçün en büyük sebebi ise eğitim sorunudur. Ayrıca köyün bir çok sorunu bulunmaktadır. Köy halkının büyük çoğunluğu bu sorunları çözmek yerine köyü terk etmişlerdir. Bunu daha basit bir yol olarak görmüşler. Kısa vadede belki onlar için bir çözüm olmuştur ama uzun vadede uygun bir çözümün olmadığını fark etmeye başladılar. Bir kısmı tekrar köye dönmek istiyor ama çoğunun dönmeye imkanı yok. Köye dönmek isteyip dönemeyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bir yandan hayatın gerçekleri onları köye doğru sürüklemekte diğer yandan ise köye giderlerse eğitim sorunu, altyapı sorunu gibi bir sürü sıkıntılarla baş etmek zorunda kalacaklar. Bu sorunu fark eden gönüllü Keklikdereliler buna bir çözüm bulmak için harekete geçtiler. İlk önce bir site kurdular. Elektronik ortamda birlik beraberliği sağlamak için çoğu kişiyle irtibata geçtiler. Köy için neler yapılabileceğini tartıştılar. Neticede herkeste sitenin iyi bir başlangıç olduğu ama yeterli olmadığı kanaati hasıl oldu. Dernekleşme konusunda her kesimden desteğin geldiğini gördüler ve bunu bir adım öteye götürmek için de Keklikdere Köyü Derneği'ni kurmak için çalışmalar başlattılar.Bu çalışmanın ilk aşaması olarak da mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bir araya gelmek için bir organizasyon düzenlediler. Tüm Keklikdere halkını bayramın üçüncü günü saat 12:00'da Genç Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak çalışmalara bekliyorlar.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın