KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kayakta hedef madalya ile dönmek

Hesarek Kayak Merkezi'nde antrenmanlara başlayan kayaklı koşu sporcularından Veysel Vurgun: 'Hedefimiz ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İlk hedefimiz ise ilimize Türkiye şampiyonasında madalya getirmek.'

Kayakta hedef madalya ile dönmek
27 ARALIK 2020 PAZAR 17:23
0
2544
0
AA aa

Bingöl'ün ve bölgenin önemli kayak merkezleri arasında yer alan 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Merkezi beyaza büründü, kayaklı koşu sporcularının antrenmanları başladı.

Kent merkezine 34 kilometre mesafedeki Dikme Köyü bölgesinde bulunan 2 bin 500 rakımlı, bin 600 metre pist uzunluğuna, 70 yatak kapasiteli otele, teleski ve telesiyeje sahip bölgenin önemli kış turizmi tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, son günlerde etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kayak merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Her yıl neredeyse 100 binin üzerinde misafir ağırlayan kayak merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kayaklı koşu alanındaki sporcularında antrenman yapmasına da fırsat sunuyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Faaliyet Programında yer alan birinci etap kayak yarışmalarına hazırlanan öğrenciler, antrenörler eşliğinde haftanın belirli günlerinde 8 ve 9 Ocak'ta Erzurum'da yapılması planlanan etap yarışları için antrenmanlarına başladı.

Kar yağışının ardından kayaklı koşu alanındaki 18 öğrenciyle antrenmanlara başladıklarını belirten antrenör Yasin Kızılırmak, hedeflerinin Türkiye şampiyonası olduğunu belirtti. Kızılırmak, "Kar yağmasıyla birlikte 18 sporcumuzla antrenmanlarımıza başladık. Bulunduğumuz yer Bingöl Hesarek Kayak Merkezi. Burada pandemi kurallarına göre antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu Faaliyet Programında yer alan birinci etap kayak yarışmalarına hazırlanıyoruz. Daha sonra Türkiye şampiyonası ve oradan da milli takım yarışmalarına katılmak istiyoruz. Alt yaş kategorileriyle antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Biz, sayının çoğalmasını ve kayaklı koşunun daha yaygın hale gelmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kendi akranlarına çağrıda bulunan 16 yaşındaki sporcu Helin Bakan ise "Hedefim ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Buradan kendi yaş gruplarıma sesleniyorum, onlar da kayak yapmalı ve zamanını bu şekilde değerlendirmeliler" diye konuştu.

Bingöl'e madalya kazandırmak isteyen Veysel Vurgun da "Bingöl Kayaklı Koşu sporcusuyum. Hesarek Kayak Merkezi'ne kar yağmasıyla antrenmanlarımıza hocalarımız eşliğinde başladık. Hedefimiz ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İlk hedefimiz ise ilimize Türkiye şampiyonasında madalya getirmek" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın