KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Kayakta hedef madalya ile dönmek

Hesarek Kayak Merkezi'nde antrenmanlara başlayan kayaklı koşu sporcularından Veysel Vurgun: 'Hedefimiz ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İlk hedefimiz ise ilimize Türkiye şampiyonasında madalya getirmek.'

Kayakta hedef madalya ile dönmek
27 ARALIK 2020 PAZAR 17:23
0
2301
0
AA aa

Bingöl'ün ve bölgenin önemli kayak merkezleri arasında yer alan 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Merkezi beyaza büründü, kayaklı koşu sporcularının antrenmanları başladı.

Kent merkezine 34 kilometre mesafedeki Dikme Köyü bölgesinde bulunan 2 bin 500 rakımlı, bin 600 metre pist uzunluğuna, 70 yatak kapasiteli otele, teleski ve telesiyeje sahip bölgenin önemli kış turizmi tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, son günlerde etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kayak merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Her yıl neredeyse 100 binin üzerinde misafir ağırlayan kayak merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kayaklı koşu alanındaki sporcularında antrenman yapmasına da fırsat sunuyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Faaliyet Programında yer alan birinci etap kayak yarışmalarına hazırlanan öğrenciler, antrenörler eşliğinde haftanın belirli günlerinde 8 ve 9 Ocak'ta Erzurum'da yapılması planlanan etap yarışları için antrenmanlarına başladı.

Kar yağışının ardından kayaklı koşu alanındaki 18 öğrenciyle antrenmanlara başladıklarını belirten antrenör Yasin Kızılırmak, hedeflerinin Türkiye şampiyonası olduğunu belirtti. Kızılırmak, "Kar yağmasıyla birlikte 18 sporcumuzla antrenmanlarımıza başladık. Bulunduğumuz yer Bingöl Hesarek Kayak Merkezi. Burada pandemi kurallarına göre antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu Faaliyet Programında yer alan birinci etap kayak yarışmalarına hazırlanıyoruz. Daha sonra Türkiye şampiyonası ve oradan da milli takım yarışmalarına katılmak istiyoruz. Alt yaş kategorileriyle antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Biz, sayının çoğalmasını ve kayaklı koşunun daha yaygın hale gelmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kendi akranlarına çağrıda bulunan 16 yaşındaki sporcu Helin Bakan ise "Hedefim ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Buradan kendi yaş gruplarıma sesleniyorum, onlar da kayak yapmalı ve zamanını bu şekilde değerlendirmeliler" diye konuştu.

Bingöl'e madalya kazandırmak isteyen Veysel Vurgun da "Bingöl Kayaklı Koşu sporcusuyum. Hesarek Kayak Merkezi'ne kar yağmasıyla antrenmanlarımıza hocalarımız eşliğinde başladık. Hedefimiz ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İlk hedefimiz ise ilimize Türkiye şampiyonasında madalya getirmek" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın