SRAP (Sosyal Riski Azaltma) kapsamında ‘Bingöl Kadınına Yönelik Biçki-Dikiş Eğitimi Projesi' adıyla bir proje yapıp Bingöl Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'na sunduklarını hatırlatan Karasu, bu projenin 2006 yılının sonlarında onaylandığını ve 2007 yılında uygulamaya konulduğunu belirtti.
SRAP(Sosyal Riski Azaltma) Projesi kapsamında başlattıkları ve yürüttükleri projenin tutarının 16 bin 400 YTL olduğunu aktaran Karasu, 13 bin YTL'nin makine, 2 bin 400 YTL'nin eğitici, bin YTL'nin ise kumaş alımı için harcandığını kaydetti.
Halk Eğitim Müdürlüğü ve kurs açma yönetmeliğinin hükümleri kapsamında yürütülen bu projede 10 bayanın eğitiminin öngörüldüğüne dikkat çeken Karasu, ilk 10 kişilik grubun eğitimini tamamlamasının ardından dernek imkanları dahilinde 14 kişiden oluşan ikinci grubun eğitime alındığını ifade etti.
Karasu, açıklamasında şunları kaydetti: “Projenin kira ve diğer tüm giderleri kurumumuz tarafından karşılanmıştır. Birinci 10 kişilik grup eğitilmiş, eğitim sonunda belgeleri törenle takdim edilmiştir.
İkinci grup dernek imkânları ile eğitilmiştir. İkinci grupta 14 bayan eğitim almış olup, eğitimlerini başarı ile tamamlamışlardır. Yani, toplamda 24 bayan eğitim almıştır. Alınan bin YTL'lik kumaştan 1'inci grup 250 parça, ikinci grup 350 parça kıyafet üretmiştir. Ayrıca, Kaleönü İlköğretim Okulu'ndan 19 öğrenciye 5'er parça kıyafet (toplam 95) parça olmak üzere toplam 695 parça kıyafet dikilmiştir. Atölyede dikilen kıyafetleri kursiyerler kendi ihtiyaçları için kullanmışlardır. Kursiyerlerimiz her türlü penye, tayt, etek, pantolon, pijama takımı, bady, tüm iç giyim çeşitleri ve temel giyim konusunda eğitim almışlardır. ‘Resmi yazışmalarda BİN-DER bu 10 kursiyeri eğitsin, kendi imkanları ile eğitimlere devam edebildiği sürece atölye malzemesi BİN-DER bünyesinde kullanılsın, eğitimlere devam etmek imkanı ortadan kalkar ve BİN-DER bu eğitim faaliyetlerini yürütmek istemediği taktirde tutanak karşılığında bu makineleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne devretsin' hükmüne yer verilmiştir. BİN-DER olarak bu atölyenin devamlılığını istedik. Eğitim almak isteyen birçok bayan söz konusuydu. Bu eğitimleri dernek imkânları ile yapmayı düşündük. Bunun için öncelikle atölyenin devamlılığı konusunda ilgili kurumlarla görüşmelerde, resmi yazışmalarda bulunduk. Zira atölye yerini yeni dönem için kiralamamız, eğitim ve diğer işler için kaynak oluşturmamız, kurs için müracaatta bulunanların taleplerini olumlu bir biçimde cevaplamamız için öncelikle atölye süresinin uzatılması gerekiyordu. BİN-DER atölye süresinin bir yıl uzatılması, bu süre zarfında birkaç grubun daha eğitilmesi talebinde bulunmuştur. Ancak, bu talep reddedilmiştir. Bingöl kamuoyu bilsin ki; ‘BİN-DER bu atölyenin verimliliği için tüm gayretlerini ve iyi niyetini ortaya koymuştur. Bu verimlilikte olan tüm kurumların projelerini saygıyla karşılar, devamlılığına her türlü katkıyı sunacağımızın kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Mevcut atölyenin devrini en kısa sürede sağlamak arzusundayız. Yapacak bir şey yok, uygun görüleni yapacağız”
BingolOnline/Bingöl Kent Haber