KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Karasu: '3 ayrı davadan birini kazandık'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Bingöl'deki alımları için 3 ayrı dava açtıklarını belirten Doğan Karasu: 'Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aleyhine açtığımız 3 ayrı davanın birincisini kazandık. Diğer iki dava devam ediyor.'

Karasu: `3 ayrı davadan birini kazandık`
06 TEMMUZ 2022 ÇARŞAMBA 17:14
10
3980
9
AA aa

Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde İl Müdürlüğüne yapılan alımlarda “usulsüzlük” olduğunu iddia eden Doğan Karasu, ilgili kurum hakkında mahkemeye başvurmuştu.

Açtığı 3 davadan birini kazandığını iddia eden Karasu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aleyhine açtığımız 3 ayrı davanın birincisini kazandık. Diğer iki dava devam ediyor.

Birincisi, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında talep ettiğimiz bilgiyi vermediği için dava açmıştık. İkincisi, Türkiye genelinde mülakatın iptalini istemiştik. Üçüncüsü, mülakatın Bingöl ayağının iptalini istemiştik.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı 'Daimi İşçi' adı ile personel almıştı. ‘Dostlar alış-verişte görsün' tarzında, kimin işe alınacağı belli olan göstermelik mülakat yapılmıştı. Listeler önceden hazırlanmıştı ve mülakat komisyonuna verilmişti. Hatta her siyasetçinin kontenjanı bile belliydi. ‘Mülakat Komisyonu' ellerine tutuşturulan listeyi onaylamıştı. Mülakat bitmişti, mülakatta elenenlere ‘sınavı kazanamadınız' notu gönderilmişti. Sınavı kazananların kim/kimler olduğu açıklanmamıştı, kamuoyundan gizlenmişti. Oysa işlemler şeffaf olmalıydı, sınavı kazananların ilan edilmesi gerekiyordu. Liste açıklanmadığı için sonuca itiraz etme süreci de bloke edilmişti. Asil listeden kaç kişi elenmişti, yedek listeden kaç kişi yukarı kaydırılmıştı, kimlere sınav kazandırılmıştı, kurada olmayıp listeye giren var mıydı, kim kimin adamıydı, hangi niteliklere sahipti, mülakat kaç grup şeklinde yapılmıştı, kazananlar hangi talihlilerdi? Bilmediğimiz için sonuca itiraz hakkımızı da kullanamamıştık. Girdiğimiz bir mülakatı kimlerin kazandığını bilmemek anormal bir durumdu.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında dilekçe vermiştik, ‘bilgi vermiyoruz' cevabı verilmişti. Kanuna aykırı, keyfi, hukuk ile ilgisi olmayan cevap verilmişti. Biz de Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Bingöl Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünü aleyhine T.C. ERZURUM 2. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2021/2224  tarih ve sayılı ile dava açmıştık. T.C. ERZURUM 2. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2021/2224 KARAR NO : 2022/1085 tarih ve sayı ile Bingöl Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünü hukuksuz işlem gerekçesi ile mahkum etmiştir. ‘Bilgi vermek zorundasınız' demiştir. Diğer iki davadan dolayı isim listesi tutanaklar, değerlendirme notları elimizde. Ama yasal prosedüre uyacağız, dilekçe verip ‘vermiyoruz' dedikleri listeyi bir daha talep edeceğiz. Keyfi davranmaya devam edip etmediklerini test edeceğiz. 

Kazandığımız dava içtihat için önemli bir kazanımdır. İdarenin bilgi vermeme keyfiliğini sınırlandıran bir karardır, hukuki bir kazanımdır. Bu hukuki kazanım, ileride, bu haksızlığa sebep olanların da işine yarayacaktır. Onların, çocuklarının, torunlarının da benzer haksızlığa, hukuksuzluğa uğrama ihtimali vardır. Neyse, ‘onlar'a da bir iyilik olsun!!!.

Bu sonuç benzer diğer uygulamalar için de önemli bir referanstır. Bingöl'de ‘keyfine göre davran, kimseye bilgi verme, üstünü ört' anlayışı ve uygulaması yaygındır. Son dönemlerde bütün personel alımları alımlar gizli, adrese teslim yapıldı/yapılmaktadır. Bingöl Belediyesinden tutun Özel İdareye, PTT'den tutun Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüne kadar bütün kurumlara torpilli, siyaset(Ak Parti ve siyasi ortakları) ve yöneticilerin adamları ve akrabaları gizli biçimde işe yerleştirilmektedir. İsim isim, kim kimin adamı hepsini biliyoruz. Bu konuda çalışma yaptık, bütün bilgiler elimizde. Basına yapılan açıklamalarda yer alan ‘kesinlikle torpil yok, adamcılık yapmadık, siyasilerin hiçbir müdahalesi olmadı' açıklamaları asılsızdır, yalandır.  Alımlarda bir tane gariban, kimsesiz, torpili olmayanı bulamazsınız ama siyasetçinin eniştesinin yeğeni, amca çocuğu, davulcusunun tokmakçısının kardeşi, yöneticilerin çocukları var. Nasıl oluyor bu? Basına yansıyan açıklamaları bakılırsa ‘İşe alınanların tümü Bingöllü, hepimiz Bingöllüyüz' demeye getirdiklerini görürsünüz. Mesele Bingöllü olmak değil ki, torpildir, haksızlıktır, hukuksuzluktur. Kim ne tür açıklama yaparsa yapsın bu haksızlık ve keyfi uygulamalar Bingöl kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratmıştır/yaratmaktadır. Haksızlığa uğrayanların bilgi talepleri ise keyfi bir biçimde reddedilmektedir. Benzer bir örnek kısa süre önce yaşanmış ve basına konu olmuştu. Mahkemenin bu kararı, bu ve benzeri konularda mağdur olan/edilen kesimlere önemli hukuki destek sunacak bir karardır. 

Ayrıca Türkiye genelinde mülakatın iptali ve mülakatın Bingöl ayağının iptalini istemiştik. Birleştirilmiş dosyaların olmayışından anlıyoruz ki, bu davaları sadece biz açmış bulunuyoruz. Sorun yok, bu garabet sınavı iptal ettirebilirsek hayırlı bir iş yapmış olacağız, kimsesiz mağdurların sesi olacağız. Torpili yapanları bu alım ile ilgili günahtan, torpillileri haram kazançtan, kimsesizleri de(az da olsa) umutsuzluk duygusundan kurtaracağız. Bu iki dava devam ediyor. İki davanın da lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Davaların sonucunu Bingöl kamuoyu ile paylaşacağız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93831)
08 Temmuz 2022 Cuma 00:23
Hak Adalet ve Doğan Karasu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93824)
07 Temmuz 2022 Perşembe 15:26
Bilgi edinme kanunu gereği kamu kurumları ilgili kişi ve kuruluşlara 15 gün içerisinde cevap vermek zorundadır. size cevap verilmiş lakin kişisel veriler bahane edilerek isim listeleri ve alınan puanlar bildirilmemişti. halbuki bu duurm sadece şahsınızı değil tüm kamuyu ilgilendiriyor alımların şeffaf bir şekilde yapılmaıs gerekirdi, ataması yapılanla ve puanlarının da kamuoyuna açıklanması gerekiyordu. ayrıca bu en çok da mülakat zulmü nedeniyle mağdur olan vatandaşların hakkıdır. benden daha çok çalışkan olanlar kimlermiş kpss puanları falan neymiş bunları öğrenmeye mağdurların hakkı var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93823)
07 Temmuz 2022 Perşembe 15:21
doğan bey hem ülkenin hem de akp ye oy verenlerin yaklaşık yüzde 80 i tembel olduğu için torpil sistemini sosyolojik olarak destekliyorlar. bu sadece akp için değil tüm toplum için geçerlidir. bu mülakat zulmünü çalışkan-başarılı vatandaşların başına bela eden yetkili hükümet olduğu için asıl sorun da hükümetin ta kendisindedir. ayrıca yukarda yazdım toplumun yüzde 80 i tembel ve torpili savunuyor gizliden, buna hdp chp mhp liler de dahildir. onların elinde şuan pek yetki olmadığı için sözde tepki gösteriyorlar. neyse sizi tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93817)
07 Temmuz 2022 Perşembe 09:38
adam haklı davası için mücadele ediyor. tırşikçinin biri entel maganda yazmış :):):):):) küçük burjuva terimi senin gibiler için kullanılıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93816)
07 Temmuz 2022 Perşembe 08:18
Allah aşkına doğruları söyle Doğan efendi senin evladın çıkmadığı için bukadar uğraş ismi çıksaydı sesin çıkmazdı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93814)
07 Temmuz 2022 Perşembe 00:58
Glastnost (açıklık) dedi Gorbaçov sovyetler bir gecede yıkıldı. Kapalılık... sır..gizlilik...şark toplumları üzerine bir kabus gibi çökmüş durumda.Sovyetlerde de, 'kardeşlik...emek kutsaldır...eşitlik falan diyorlardı baştakiler.
Tebrikler ve Teşekkürler Doğan Bey...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93813)
06 Temmuz 2022 Çarşamba 23:23
Torpile işe almalar bir hastalık türüdür mutlaka tedavi edilmelidir,
Duyarlılığınızdan ötürü sizi kutlarım inşallah diğer 2 davayida kazanırsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93811)
06 Temmuz 2022 Çarşamba 20:57
Ahmet Kaya'nın 'Entel Maganda' adlı şarkısı tam senin için yazılmış Doğan Hocam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93810)
06 Temmuz 2022 Çarşamba 17:47
Hak yiyerek büyüyenlerin 7den 70e burunlarından gelsin. Haklı davanızda Allah yardımcınız olsun inşAllah geçte olsa adalet hepimiz için yerini bulur.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın