Saadet Partisi Karlıova İlçe Başkanı Bayram Olmuş, kamu araçlarını kendi malı gibi kullanan kamu çalışanlarına yönelik denetimlerin sıklaştırılması çağrısında bulundu.
Saadet Partisi Karlıova İlçe Başkanı Bayram Olmuş, gerek vatandaşlardan, gerek kamu çalışanlarından, gerekse esnaflardan aldıkları şikâyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
“EVE, PİKNİĞE, MANTAR TOPLAMAYA DAHİ GİDİLİYOR”
Kamu araçlarının çalışanlar tarafından keyfi ve şahsi işlerde kullanıldığı iddialarını gündeme getiren Olmuş; “Kamu mallarının nasıl fütursuzca kullanıldığını yönündeki şikâyetler tüyler ürpertici. İlde bulunan ikametgâhlarına gidip gelen kurum çalışanlarının olduğu, pikniğe gidildiği, mantar toplamaya gidildiği, her akşam ilçe merkezine uzak ikametgâhlara gidildiği, hatta kamu kurum araçlarını evlerinin önüne çekmek kaydıyla bu araçlardan kendi özel araçlarına yakıt aktaran şahısların olduğu dahi şikâyet konusu iddiaların başında gelmektedir. En nihayetinde ilçemiz küçük bir ilçe ve herkes birbirinin akrabası, hısımı. Vatandaşlarımız bir şikâyete şahit olmayı ispiyonculuk olarak gördüğünden isimlerinin verilmesini istemediler. Ancak iddiaları da paylaştılar. Bunlar basite alınacak iddialar değil. Kamu araçlarının kullanımı, kurumlarda çalışan hiçbir kişinin keyfiyetine bırakılacak bir durum değildir. Bizlerin vergileriyle Kamuya hizmet için alınan araçlar ve araçların yakıtlarını hiç kimse keyfi olarak harcamamalı ve harcayamaz da! Yetkililer gerekli denetimleri yapmalı ve tedbirleri almalı” dedi.
Karlıova halkına ve yetkililere seslenen Olmuş, şöyle devam etti; “Kamu malını keyfi kullanmak, özelde ilçemize, genelde milletimize yapılacak en büyük kötülüktür ve bu kötülük yaşanıyorsa, sessiz kalmak inancımıza aykırıdır. Kamu malını zarara uğratan kişileri yetkililere bildirmek, bir kötülüğe karşı ‘dur' demek, hepimizin görevidir, insanlık borcumuzdur. Her gün gereksiz harcandığı düşünülen binlerce liralık yakıtla ilçemizde ihtiyaç sahibi tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı gasp edilmektedir. Saadet Partisi İlçe başkanlığı olarak biz; bu iddiaların takipçisi olacağız. Bu bağlamda İlçemizdeki Kurum amirlerini, bu hususta hassasiyet göstermeye, şikâyete konu iddiaları araştırmaya, MOBESE kayıtlarını incelemeye, gerektiğinde farklı yöntemlerle tedbir almaya davet ediyoruz.”
Sayın başkanım; çok haklısınız ancak bu saydıklarınız hem eksik kalmış hem de bu söyledikleriniz yalnızca Karlıova ilçemizin sorunu değil. Bu sorun özelde İlimizin sorunu genelde ise ülke sorunu. Kurumların resmi araçları ile mezarlık, hastane, taziye ziyaretleri ve idarecilerin eşlerini gezmelere götürmelerden tutunda köylerden elma, armut getirmelere kadar aklınıza gelen bir çok konuda bu araçlar fütursuzca kullanılmaktadır. Yine başkanımız idarecilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini özellikle belirtmiş ancak bu işleri yapanların en başta idarecilerin olduğunu bilmemekte galiba.
Kesinlikle katılıyorum dağlarda ot tplamadan tutun derelerde balık tutmaya kadar bunu yapanlar birde idarecilerdir şovmenlikten öteye gitmezler bu dönem kamu çalışanları işe gitmez kimse kimseye karışmaz olmuşlar herkesin keyfi kendine olan hükümete oluyor çoban olamayanlar idareci olmuşlar
evet katılıyorum özellikle BİNGÖL belediyesinin hafta sonu makina ikmal müdürlüğünün iki tane pikabı hep özel işlerde kullanılıyor o araçları kullanan kişilerin babaları ikiside beldiyede biri garj amiri diğeri zabıta komseri cumartesi sabah işe gelip pazartesi sabah bırakmaları lazımken kendi aralarında anlaşıp kendi özel işlerinde kullanıyorlar pikapların doğru dürüst bir işte yok kendi araçlarıymış gibi mahelle aralarında fink atıyorlar ve hafta sonları o pikaplarla düğünlere dahi ailelerini alıp salona bile gidiyorlar bunlara göz yumanlar vebal altındalar
Tee lelew bu rezillik 15 sene öncede vardı başkanım. Çocuğunu okula bırakıp alan mı dersin, pikniğe giden mi dersin, canı sıkılır çarşıya oraya buraya tur atan mı dersin, hastaneye hatta çevre il-ilçeye giden mi dersin hepsini gördü bu gözler başkanım. Denetim yok. Allah devletimizin sonunu hayır eylesin.
Bingöl'de Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 5x5 Mini Futbol Turnuvası, çekişmeli final maçlarıyla tamamlandı. 12 takımın mücadele ettiği organizasyonda şampiyon 12 Sefa Spor olurken, gençler sahada rekabeti, tribünlerde ise dostluğu yaşadı.
09.04.2026
23:19
Milletvekili Hülakü, Meclis İdare Amiri oldu
Milletvekili Saliha Aydeniz'in istifasıyla boşalan DEM Parti Meclis İdare Amirliği görevine, DEM Parti milletvekillerinin oylarıyla Ömer Faruk Hülakü seçildi.
09.04.2026
22:25
APP plakalara izin; ses sistemi, cam filmine esneklik
APP plakalar, multimedya ekranlar, ses sistemleri ve cam filmlerine yönelik yeni kuralları kapsayan yeni trafik düzenlemesinde değişikliğe gidiliyor. Nisan sonuna kadar çıkması beklenen yeni yönetmelik ile oluşan kafa karışıklığı giderilecek; vatandaşları rahatlatmak amacıyla söz konusu yasaklarda esnekliğe gidilecek.
09.04.2026
18:42
'Kupon-80' operasyonu: 49,2 milyar TL'lik bahis trafiği ortaya çıktı
Bingöl dahil 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, hesaplarında yaklaşık 49,2 milyar TL işlem hacmi bulunduğu tespit edilen 10 şüpheli tutuklandı.
09.04.2026
18:12
Becerekli; 'Engelli hakları pazarlık konusu yapılamaz'
Bingöl'de toplu taşıma kooperatifleri ile kurumlar arasında yaşanan 'yakıt desteği' tartışmalarına Altınokta Körler Derneği tepki gösterdi. Dernek Başkanı Hidayet Becerikli, engelli bireylerin ücretsiz ulaşım hakkının durdurulmasına yönelik açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
09.04.2026
17:41
Şimşek'ten vergi affı bekleyenleri üzecek açıklama!
T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi yapılandırmasının müracaat edenler için zaten uygulandığını, ancak vergi affını kapsayan bir yapılandırmanın ise asla olmayacağını açıkladı. Şimşek'in verdiği bilgiye göre ayrıca herkesten kazanılan miktar üzerinden vergi alınmaya devam edilecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın