KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Eylül 2026 Cumartesi

'Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.'

`Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı`
12 EYLÜL 2021 PAZAR 21:22
8
1899
2
AA aa

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende çarşaflı bir kadının zincire bağlandığı görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Törende çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'da törende düzenlenen müsamereye tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yobazlık ve milletine yabancılaşma/düşmanlık görmek isteyen Edremit'te yaşanan çarşaf edepsizliğine baksın. Başı açık olanı da kapalı olanı da rahat bırakın artık! Sorun insanların özgür tercihleri değil, sizin dayatmacı zihniyetiniz! Bu aziz milletin yakasından düşün.” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, devamında yaptığı paylaşımda ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınsız kalkınma olmayacağı gibi kadınsız demokrasi de olmaz. Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85444)
13 Eylül 2021 Pazartesi 21:44
Sayın bakanım yanınızda ve partimizin yönetiminde olanlar TAVZ DER de DAVUTOĞLU nün yanında gerçek yüzlerini görün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85418)
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:36
SENİ SEVMEDİM GİTTİ GİTTİ
25.09.2026
18:03
Bingöl`ün yüksek kesimlerinde kütük balı bereketi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde kütük balı bereketi
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesi ile merkez Ilıcalar Beldesi'nin yüksek rakımlı dağlık alanlarında geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının sağımı gerçekleştirildi. Üreticiler, bu yılın verimli geçtiğini belirtti.
25.09.2026
18:02
Bingöl`de otomobilin motorundan esrar çıktı
Bingöl'de otomobilin motorundan esrar çıktı
Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.09.2026
17:58
Bingöl Üniversitesi`nde 5 bin kişiye terörle mücadele bilgilendirmesi
Bingöl Üniversitesi'nde 5 bin kişiye terörle mücadele bilgilendirmesi
Bingöl'de üniversitenin yeni eğitim-öğretim yılı açılışı kapsamında düzenlenen çalışmada, öğrenci, öğretim görevlisi ve aile yakınlarından oluşan yaklaşık 5 bin kişiye terörle mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.
25.09.2026
17:56
Bingöl`de iki ayrı kaza: 4 kişi yaralandı, bir at telef oldu
Bingöl'de iki ayrı kaza: 4 kişi yaralandı, bir at telef oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde minibüsün ağaca, Bingöl-Karlıova karayolunda ise otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen iki ayrı kazada toplam 4 kişi yaralandı. Kazalarda at telef olurken, yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.
24.09.2026
13:23
Bingöl Devlet Hastanesi`nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Nazilli Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Başhekimlik görevine yeni bir isim gelirken, asıl atamanın yıl sonunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması planlanan yeni hastane süreciyle şekillenmesi bekleniyor.
24.09.2026
11:37
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Bingöl'de 2022'de heyelan nedeniyle çöken Yamaç yolunun 400 metrelik bölümü, 193 milyon 290 bin TL'lik ihale ile güzergâhı kısmen değiştirilerek yeniden yapıldı. Ancak heyelan durmadı; yol yeniden çöktü ve ulaşıma kapatıldı. Ağustos 2026'da aynı bölgede bu kez 262 milyon 340 bin TL'lik yeni bir heyelan ıslahı ihalesi yapıldı. İki ihalenin toplam bedeli 455 milyon 630 bin TL'ye ulaşırken, 2022'de gündeme gelen alternatif güzergâh seçeneği ve geçen dört yılın ardından aynı noktaya yeniden yüz milyonlarca lira harcanması dikkatleri Yamaç yoluna çevirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın