KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Haziran 2026 Pazar
°C

'Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.'

`Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı`
12 EYLÜL 2021 PAZAR 21:22
8
1821
2
AA aa

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende çarşaflı bir kadının zincire bağlandığı görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Törende çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'da törende düzenlenen müsamereye tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yobazlık ve milletine yabancılaşma/düşmanlık görmek isteyen Edremit'te yaşanan çarşaf edepsizliğine baksın. Başı açık olanı da kapalı olanı da rahat bırakın artık! Sorun insanların özgür tercihleri değil, sizin dayatmacı zihniyetiniz! Bu aziz milletin yakasından düşün.” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, devamında yaptığı paylaşımda ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınsız kalkınma olmayacağı gibi kadınsız demokrasi de olmaz. Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85444)
13 Eylül 2021 Pazartesi 21:44
Sayın bakanım yanınızda ve partimizin yönetiminde olanlar TAVZ DER de DAVUTOĞLU nün yanında gerçek yüzlerini görün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85418)
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:36
SENİ SEVMEDİM GİTTİ GİTTİ
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın