KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

'Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.'

`Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı`
12 EYLÜL 2021 PAZAR 21:22
8
1779
2
AA aa

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende çarşaflı bir kadının zincire bağlandığı görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Törende çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'da törende düzenlenen müsamereye tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yobazlık ve milletine yabancılaşma/düşmanlık görmek isteyen Edremit'te yaşanan çarşaf edepsizliğine baksın. Başı açık olanı da kapalı olanı da rahat bırakın artık! Sorun insanların özgür tercihleri değil, sizin dayatmacı zihniyetiniz! Bu aziz milletin yakasından düşün.” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, devamında yaptığı paylaşımda ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınsız kalkınma olmayacağı gibi kadınsız demokrasi de olmaz. Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85444)
13 Eylül 2021 Pazartesi 21:44
Sayın bakanım yanınızda ve partimizin yönetiminde olanlar TAVZ DER de DAVUTOĞLU nün yanında gerçek yüzlerini görün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85418)
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:36
SENİ SEVMEDİM GİTTİ GİTTİ
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın