KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

'Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.'

`Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı`
12 EYLÜL 2021 PAZAR 21:22
8
1638
2
AA aa

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende çarşaflı bir kadının zincire bağlandığı görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Törende çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'da törende düzenlenen müsamereye tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yobazlık ve milletine yabancılaşma/düşmanlık görmek isteyen Edremit'te yaşanan çarşaf edepsizliğine baksın. Başı açık olanı da kapalı olanı da rahat bırakın artık! Sorun insanların özgür tercihleri değil, sizin dayatmacı zihniyetiniz! Bu aziz milletin yakasından düşün.” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, devamında yaptığı paylaşımda ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınsız kalkınma olmayacağı gibi kadınsız demokrasi de olmaz. Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85444)
13 Eylül 2021 Pazartesi 21:44
Sayın bakanım yanınızda ve partimizin yönetiminde olanlar TAVZ DER de DAVUTOĞLU nün yanında gerçek yüzlerini görün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85418)
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:36
SENİ SEVMEDİM GİTTİ GİTTİ
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın