KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

'Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.'

`Kadının kıyafeti ideolojik çatışma konusu olmamalı`
12 EYLÜL 2021 PAZAR 21:22
8
1844
2
AA aa

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende çarşaflı bir kadının zincire bağlandığı görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Törende çarşaf içindeki kadının zincire vurulmasıyla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'da törende düzenlenen müsamereye tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yobazlık ve milletine yabancılaşma/düşmanlık görmek isteyen Edremit'te yaşanan çarşaf edepsizliğine baksın. Başı açık olanı da kapalı olanı da rahat bırakın artık! Sorun insanların özgür tercihleri değil, sizin dayatmacı zihniyetiniz! Bu aziz milletin yakasından düşün.” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, devamında yaptığı paylaşımda ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınsız kalkınma olmayacağı gibi kadınsız demokrasi de olmaz. Kadını kıyafeti üzerinden ideolojik çatışma konusu olmaktan çıkarıp; kadının eğitimi, istihdamı-girişimciliği ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını konuşmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85444)
13 Eylül 2021 Pazartesi 21:44
Sayın bakanım yanınızda ve partimizin yönetiminde olanlar TAVZ DER de DAVUTOĞLU nün yanında gerçek yüzlerini görün.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85418)
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:36
SENİ SEVMEDİM GİTTİ GİTTİ
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın