Sektörel bazlı değişimlere bakıldığında yıllık en çok artış, 63 bin ile eğitim sektörü oldu. Oransal artışa bakıldığında ise bu sektörde bir yılda yüzde 9'luk bir artış yaşandı. Bu sektörü, 20 bin artışla istihdam faaliyetleri ve 18 bin artışla kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik sektörleri takip etti. Çalışan sayısı en hızlı artan sektör ise yüzde 45,6 artışla istihdam faaliyetleri sektörü oldu. Bu sektörü yüzde 39,9 artışla kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik, yüzde 27,7 artışla madenciliği destekleyici hizmet ve yüzde 26,6 artışla diğer mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetleri sektörleri takip etti.
Türkiye genelinde Aralık 2016'da, Aralık 2015'e göre 88 sektörün toplamında 224 bin azalış görülmesine rağmen 43 sektörde sigortalı ücretli çalışan sayısında artış görüldü. Sigortalı ücretli sayısında azalma görülen 45 sektörde ise en çok azalmanın görüldüğü sektörler sıralamasında ilk sırayı 98 binlik istihdam azalışı ile bina ve çevre düzenleme faaliyetleri sektörü aldı. Bir yılda istihdamın en çok azaldığı 10 sektörün 3'ü imalat sanayi sektörleri oluşturdu. Oransal olarak istihdam en hızlı ormancılık ve tomrukçuluk sektöründe (yüzde 64,6) azaldı.
İMALAT SANAYİDE KAYITLI İSTİHDAM 1 YILDA 59 BİN, 1 AYDA 6 BİN AZALDI
Aralık 2016'da imalat sanayide sigortalı ücretli çalışan sayısında Aralık 2015'e göre 59 binlik (yüzde 1,7), mevsimsellikten arındırılmış değerlere bakıldığında Kasım 2016'ya göre imalat sanayide sigortalı ücretli çalışan sayısında 6 binlik azalış gerçekleşti. 24 imalat sanayi sektörü içerisinde geçen yıla göre toplam 8 sektörde artış görüldü. İmalat sanayide istihdamı en çok artan sektörlerin başında 18 bin yeni istihdam ile motorlu kara taşıtı ve römork imalatı geldi. Bu sektörü 4 binlik artış ile makine ve ekipman imalatı ve 3 binlik artış ile elektrikli teçhizat imalatı sektörleri takip etti. İmalat sanayide oransal olarak en hızlı artış ise yüzde 10,5 ile motorlu kara taşıtı ve römork imalatı sektöründe oldu.