KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Kadın girişimcilerin büyük buluşması

Dağ: 'Türkiye'nin devleri diye nitelendirilen, piyasanın en önemli toptan ve perakende sektörünün temsilcileriyle görüşmeler sağladık. Son derece verimli geçti. Genç İlçemizde bu talepleri karşılayacak ortamı oluşturabilirsek şayet, çok iyi neticeler elde edecek, hatta önemli bir istihdam alanı da yaratmış olacağız.'

Kadın girişimcilerin büyük buluşması
14 MAYIS 2022 CUMARTESİ 19:10
11
2595
2
AA aa

-BİNGÖL ONLİNE -
Japonya'nın destek sağladığı girişim kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), önde gelen Türk şirketleri ve kadınların yönettiği işletmeler için “İş Buluşmaları ve Eşleştirme” etkinliği düzenledi. İstanbul'da düzenlenen İş Buluşmaları ve Eşleştirme Etkinliği'nde (B2B), kadın kooperatifleri ve kadın girişimciler, önde gelen Türk şirketleri ile ortak iş olanaklarını araştırma fırsatı buldu.

Japon Hükümeti'nin 1,1 milyon ABD Doları finansman sağladığı, UNDP ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kadın girişimciliği konusunda yürütülen daha büyük bir iş birliğinin parçası olan etkinliğe, Türkiye'de önde gelen perakendeciler, üreticiler ve e-ticaret platformlarından 40'dan fazla temsilci, Türkiye'nin 36 ilindeki kadın kooperatiflerinden 42 temsilci ve 19 Türk ve Suriyeli girişimci katıldı. Bingöl'den katılan isim, el sanatları ve yöresel yemekler üreten Genç Üreten Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin Başkanı Merve Dilan Dağ oldu.

Sektörlere özgü eşleştirme oturumlarında kadınlar, şirket temsilcileriyle tanışma, kendi ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı buldular ve iş birliği olanaklarını araştırdılar. Ayrıca tanınmış kadın girişimciler Demet Sabancı, Şehadet Çitil ve Sanabel Marandi kendi başarı öykülerini katılımcılarla paylaşarak onların gelecekteki iş yolculuklarına ilham verdiler.

Dağ: “Birçok alanda eğitim aldık”

Organizasyonda aynı zamanda Bingöl'ü temsil eden Bingöl'ün ilk kadın kooperatifi olan Genç Üreten Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Merve Dilan Dağ,  B2B etkinliğinin Aralık 2021'den bu yana kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerine iş geliştirme eğitimi ve danışmanlık desteği sağlayan projenin bileşenlerinden yalnızca birisi olduğunu söyledi.

Eğitimlere ek olarak, proje katılımcılarının işletmelerini desteklemek amacıyla mentorluk ve hibe de sağlandığını, ayrıca yerel çıkışlı ürünlerin pazarlanması ve tanıtılmasına yönelik bir çalışma da yürütüldüğünü aktaran Dağ: “Bu amaçla, geleneksel ve yerel ürünleri tanıtan ve potansiyel alıcıları üreticilere yönlendiren bir internet sitesi geliştirilecek. Birçok alanda eğitim aldığımız bu proje kapsamında 25 Bin 756 TL hibe desteği da tarafımıza sunuldu” dedi.


“Türkiye'nin devleriyle görüşmeler sağladık”

COVID-19 küresel salgınına yanıt olarak tasarlanan projede, kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerinin iş becerilerini yükseltilmesi suretiyle kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımını artırmayı hedeflendiğini anlatan Dağ: “İş Buluşmaları ve Eşleştirme Etkinliğinde (B2B) önemli görüşmelerimiz oldu. Türkiye'nin devleri diye nitelendirilen, piyasanın en önemli toptan ve perakende sektörünün temsilcileriyle görüşmeler sağladık. Bu sadece satış endeksli değil, aynı zamanda talep yoğunluklarına göre yeni çeşitlerin de üretimine yönelik görüşmelerdi. Son derece verimli geçti. Genç İlçemizde bu talepleri karşılayacak ortamı oluşturabilirsek şayet, çok iyi neticeler elde edecek, hatta önemli bir istihdam alanı da yaratmış olacağız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92356)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 09:10
Hammadde yok. İş eğitimi yok. İcraat yok. Haber yapılacak bir konu olduğunuda göremiyorum. Başlıkla verilen röportaj arasında dağlar kadar fark var. Sayfa işgali bence
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92328)
14 Mayıs 2022 Cumartesi 20:34
Sonuç yok. Ben gidip Messi transferi için görüşme yapacam haber dünya tv lerinde yazılacak çizilecek Sonuç elde var sıfır. Haber resim çekiminden öteye gitmemiş. Girişimci ve sermayeder birini ikna etmek her babayiğidin harcı değil hele küresel bir sermayese. ona eğitimin ve tecrübeniz yetmez. Uçmanın bir anlamı yok . önce yürümek gerekir. Siyasi laflar kokuyor
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın