KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

İşte yeni ek göstergeler! Kim ne kadar alacak?

Gözlerin çevrildiği ek gösterge adımına ilişkin son taslak hazırlandı. 2022 zamlı maaş ve emekli ikramiyeleriyle ilgili TBMM'ye gelme aşamasında olan düzenleme ile tüm mesleklerin ne kadar zam alacağı netlik kazanıyor.

İşte yeni ek göstergeler! Kim ne kadar alacak?
20 MAYIS 2022 CUMA 11:09
4
3936
0
AA aa

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 3600 ek göstergede son taslak hazırlandı. Müzakere edildikten sonra Meclis'e gönderilecek ve hangi unvanların hangi rakamı alacağı netleşecek.

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre Ek gösterge çalışması ile polis, din görevlisi, öğretmen ve hemşire dışında kalan diğer unvanların ek gösterge rakamları 500-750 arası artırılacak.

Genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il müdürü, bölge müdürü ve şube müdürü gibi tespit edilen bazı unvanlar, görevin önemi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek gösterge cetvelinde daha üst gruplara çıkarılacak.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu görevlileri için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı üzerinde çalışılıyor. Böylece yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmiş olacak.

Verilecek ek gösterge rakamlarında yıllara yayılan kademeli geçiş de bir başka alternatif olarak gündemde duruyor. Hem ek gösterge rakamlarında hem de emekliliğe yansıtma oranlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ek gösterge konusundaki ortaya çıkardığı rakamlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu.

Taslakta yer alan 4. maddeye göre ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yine öğretmenlik meslek kanununda da bu tarih belirlenmişti. Burada da bir eşitlik sağlanmış olacak. Ayrıca yansıtma oranı da müzakereler sonucunda belirlenecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın