KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

İşte Ramazan yasakları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ramazan Bayramı'na kadar ülkeyi dinlendirmek istiyoruz' dediği 'Ramazan yasakları' planı belli oldu. Bugünkü toplantıdan çıkacak alternatifler kulislere sızdı. İşte bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni yasaklar...

İşte Ramazan yasakları!
13 NİSAN 2021 SALI 12:12
0
1540
0
AA aa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından Ramazan ayı boyunca getirilmesini istedikleri yeni yasaklarla ilili alternatif planlar hazırladıklarını ve bugünkü Kabine Toplantısı'na sunacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15:00'te toplanıyor. Kabine'nin ana gündeme Ramazan boyunca Türkiye'nin "dinlendirilmesi" olacak. Ramazan boyunca şehirler arası seyahat yasağı getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte diğer yasaklar...

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin bir de sunum yapacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da brifing verecek.

Çok daha sert önlemler alınacak

Reuters'e konuşan üst düzey iki kaynak kısa ömürlü olan normalleşme sürecinin planlandığı üzere ilerlemediğini ve Kabine'de yeni yasak kararları geleceğini söyledi. İsminin paylaşılmamasını isteyen yetkili isim, "Çok daha sert önlemler almak dışında bir çözüm yokmuş gibi duruyor" dedi ve toplantının Bilim Kurulu'nun pazartesi günü aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğini aktardı. 

Bilim Kurulu'nda tam kapanma isteyenler de var

Bir başka kaynak ise Bilim Kurulu'ndaki bazı isimlerin Ramazan ayı süresince tam kapanma istediğini söyledi. Kaynak, yine Bilim Kurulu'ndaki bu kişilerin tam kapanmaya gidilmezse şehirler arası hareketlerin kısıtlanması ve toplu taşımadaki yoğunluğun azaltılması için mesai saatleriyle oynanması yönünde tavsiye verdiğini söyledi.

Uzun süreden beri ilk kez pazartesi yerine salı günü toplanacak olan kabinenin en önemli gündem maddesi Ramazan süresince uygulanması düşünülen "Bayrama kadar Türkiye'yi denlendirme" seçenekleri yani yeni yasaklar olacak. İşte Kabine'nin önündeki yeni kısıtlama seçenekleri şöyle:

Seyahat yasakları geliyor

- Hastanelerdeki doluluk oranlarının artmasına paralel olarak iftar ve sahur vakitleri başta olmak üzere hareketliliğin azaltılması, vaka sayısının düşürülmesi amacıyla önümüzdeki bir aylık dönemde “toplu ziyaretler” yasaklanacak.

- Özellikle Ramazan Bayramı'nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor. 

Sokağa çıkma yasağı saatleri değişecek

Hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.

Kafe ve restoranlar yeniden kapanıyor

- Bununla birlikte kafe, restoran, lokanta ve AVM'lerin yemek bölümlerinin ramazan boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet vermesi de konuşulan seçenekler arasında olacak.

Kamuda kademeli mesai

- Kamuda kademeli mesaiye geçişten toplu iftarların ve sahurların yasaklanması, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması da düşünülen formüller arasında.

Yüz yüze eğitime ara veriliyor

- Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitime 8'inci ve 12'nci sınıflar haricinde ara verilmesi de düşünülüyor. Ramazanda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle öğretmenlerin aşılama oranının arttırılması da amaçlanıyor.

Eğitim Sen'in raporuna göre yüz yüze eğitimin yeniden başladığı 15 Şubat'tan 11 Nisan tarihine kadar 3 bin 367 öğretmen, 2 bin 892 öğrenci ve 367 personel Covid-19'a yakalandı, 24 eğitim çalışanı hayatını kaybetti.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın