Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumları ve üniversitelerle yürütmeye devam ettiği farkındalık faaliyetleri kapsamında Bingöl Üniversitesi Mülkiyet Güvenliği Bölümü öğrencileri ile çevrim içi İSG Farkındalık Semineri düzenledi.
Seminere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ile Genel Müdürlük uzmanları ve Bingöl Üniversitesinden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmalarını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Cafer Uzunkaya yaptı.
Prof. Dr. İbrahim Çapak, İş sağlığı ve güvenliğinde kurumsal veya bireysel çabaların önemi elbette yadsınamaz ancak bu mesele bir kültür meselesidir dedi. Bingöl Üniversitesi'nin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları olduğuna değinen Çapak, üniversitedeki riskleri gidermeye ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli diğer çalışmaları yürütmeye yönelik oluşturulan İSG Koordinatörlüğü hakkında bilgiler verdi. Çapak, seminerde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, ülkemizde ve dünyada iş sağlığı ve güvenliğinde mesafe katedebilmek hususunda üniversitelerin olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek konuşmasına başladı.
Üniversitelerde ve çalışma hayatının olduğu her yerde iş sağlığı ve güvenliğinin en üst düzeyde sahiplenilmesi gerekir diyen Uzunkaya, Bingöl Üniversitesi'nin bu konudaki hassasiyetinden ve konuya gösterdiği ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uzunkaya sözlerine şöyle devam etti; “Üniversitelerimizin eğitim programlarında iş sağlığı ve güvenliğinin daha çok teknik bölümlerle anılması ve yalnızca bu programlardaki öğrencilerimizin doğrudan iş sağlığı ve güvenliğinin muhatabı olarak görülmesi algısının değişmesi için de çalışmalar ve planlamalar yapılması gerekir. Üniversitelerimizin teknik bölümleri dışındaki bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz yarın çalışma hayatında gerek çalışan gerek işveren gerekse de yönetici olarak İSG ile ilgili ciddi sorumluluklar üstlenecektir. Dolayısıyla öğrencilerimizin tümünü iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilinçlendirmemiz lazım.”