KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

İnsanlar niye yaratıldığını bulamıyor

Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan; Türkiye'nin en büyük sorunu; insanların niye yaratıldığını bulmamasıdır. Çocuklar niçin yaratıldığını bulmadığı için liyakat oradan kopuyor dedi.

İnsanlar niye yaratıldığını bulamıyor
06 NİSAN 2018 CUMA 22:47
1
1781
0
AA aa

Solhan Kaymakamlığı ile Solhan Belediye Başkanlığı tarafından 2017 yılında ‘Solhan Şahlanıyor' adı altında düzenlenen seminerler, tekrar start verdi.

Hafta için başlayan seminerlerin ilkine Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan katıldı. Kültür merkezinde gerçekleştirilen oturumlarda önemli açıklamalara değinen Arıkan, İnsanların sözlere değil davranışlara odaklandığını belirtti.

Arıkan; “Din görevlileri de, öğretmenler de, eğitimciler de, devlet erkânı da konuşur. Ama insanlar sözlerimize değil davranışlarımıza odaklanır. Davranıştır, baki kalan. Hayatı dört dörtlük yaşamamız için prensibimiz var. Bunlardan bir tanesi fıtrat.  Allah ruhlar âleminde fıtratımızı yarattığında bize elestu bi rabbikum dedi biz bela dedik. Yani bu fıtrata uygun sorumluluğu kabul ettik. O zaman Allah bunu bize emanet etti. Toplumsal yapıda bazı problemler olsa bile demek ki fıtrat yüzde yüz tam, sağlam, güzel, mükemmel. Her insanda muhteşem olma, mükemmel olma fıtratı var. Bunlardan bir tanesi adalettir. Adalet, tamamen bizimle alakalı bir şey. Allah adil-i mutlaktır. Kendimizle alakalı rable olan muamelatımızda, iletişimimizde bir problem yaratmazsak Allah bizdeki halini değiştirmez.  Ama şuan âlemi İslam'ın son 300 yılına baktığımızda bütün 57 İslam ülkesinde,  muamelat değişmiş. Kan ağlamayan bir ülke var mı? Yok. Perişanlık olmayan, kavga olmayan, küslük olmayan bir İslam ülkesi var mı? Yok. Nerde baksan güzel bir belediye var ehli küfürde. Nerde baksan güzel bir kurum var ehli küfürde. Nerde bakıyorsunuz güzel bir ürün var ehli küfürde. Demek ki biz Allah ile olan muamelatımızda değişikliğe gittik kafalar Osmanlının son 300 yılında değişti ‘bu kitap bizi kurtarır mı, bu dünyamızı cennete çevirir mi, bu din bize ebedi saadeti sağlar mı' derken kafalar karışınca belamızı bulduk. Hayatımızda adaletin bir tecellisi olur. Eğer adaletsizlik yaparsanız Allah'ın ilk cezası huzurunuzu almak olur. Huzurumuz kalmadı fani dünyada. Neden? Çünkü adalet yok. Kürsünün hakkını veremiyoruz, sıranın hakkını veremiyoruz, makamın mevkiinin hakkını veremiyoruz. Allah da ilk önce huzurumuzu alıyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin en büyük sorunu insanların niye yaratıldığını bulmamasıdır”

Avrupa'da artan islamifobik hareketlere değinen Arıkan, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Şuan Avrupa'da ne oluyor görüyorsunuz. Haberlerde okuyorsunuz; camileri yakıyorlar, Müslüman'ın başörtüsünü çekiyorlar, imamı dövüyorlar, cemaate zulüm ediyorlar. Avrupa'da bu niye arttı? Adalet yok.   Eğer Allah'ın muhteşem yarattığı ve sana ihanet eden fıtratı adaletle yönetirsen liyakat sahibi bir insan olursun. İşte o zaman Allah huzuru verir, başarıyı verir. O zaman malı mülkü, evladı, eşin muhabbetini, vatan sevgisini, millet sevgisini,  her şeyi bütün muhabbeti verir Allah. İnsanlar izini takip ederler, sözünü dinlerler. İnsanların rehberi, önderi, gerçek imamı olursun. Türkiye'nin en büyük sorunu; insanların niye yaratıldığını bulmamasıdır. Çocuklar niçin yaratıldığını bulmadığı için liyakat oradan kopuyor. Liyakat sahibi değiller. Çünkü Osmanlıda yapıldığı gibi üç yaşında teşhis edilmemiş. Osmanlı Sırplardan yani kâfirlerden 3 yaşında buraya getirip 4 yaşında yetiştirmeye başlayıp 7 yaşında Müslüman yapıp bu muhteşem coğrafyada Sırplardan başbakan yetiştirmiş. Şimdi biz kendi vatanımızda, kendi çocuğumuzdan bir şey yetiştiremezsek Allah bunun hesabını bizden sormaz mı? Herkes kendi fıtratına göre, kendi yeteneğine göre, potansiyeline, kapasitesine göre amel yapmazsa zulümdür. Dostlarım bu dört dörtlük sırra vakıf olmak ancak bir toplumun ihya ve inşasıyla gerçek olur. Liyakat sahibi olduk, emaneti aldık bunu adaletle hükmedip fıtratı tecelli ettireceğiz. Çünkü her birimizin bu toplumu inşa ve ihya etmeye vazifeli olduğu hayat sınavındayız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın