KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Eylül 2025 Perşembe
°C

Insan beyni nasıl daha iyi öğrenir?

Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen 'İnsan Beynini Etkili Kullanma Sanatı' seminerinde, insan beyninin hangi koşullarda nasıl daha verimli olabildiğini anlattı:

Insan beyni nasıl daha iyi öğrenir?
13 KASIM 2005 PAZAR 12:36
0
2254
0
AA aa
Kavaklı, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen 'İnsan Beynini Etkili Kullanma Sanatı' seminerinde, beynin bilgi ve öğrenmeyle geliştiğini belirterek, öğrenmekten zevk aldığını, bilgiyle beslendiğini kaydetti.

Beynin gelişmesi için "okumak, ilim öğrenmek, seyahat etmek, düşünmek ve ibret almak" gerektiğini dile getiren Kavaklı, "Öğrenmek için en önemli şart iyimser olmaktır. 'Ben öğreneceğim, mutlu olacağım' diye başlarsanız, öğrenir, mutlu olur daha çok çalışırsınız. Çalışmak zevk verir. Zevk aldığınız için daha fazla öğrenirsiniz. Daha fazla öğrenince yetenekleriniz daha fazla gelişir. Yetenekleriniz geliştikçe başarınız artar, mutlu olursunuz" dedi.

Kavaklı, eğitimcilerin, öğrencileri okumaya, düşünmeye ve yazmaya yönlendirmelerini isteyerek, normal branşları dışında diğer branşlar hakkında da aynı seviyede bilgi sahibi olmalarını ve hobileri bulunmasını tavsiye etti. Çocukların eğitimi hakkında da bilgiler veren Kavaklı, şöyle konuştu:

"Çocuk, en iyi şekilde ailesini ve mesleğini severek yapan eğitimciden öğrenir. Çocuk övülür ve takdir edilirse daha iyi öğrenir. Gerilimsiz ortamda daha kolay öğrenir. Korku ve baskı kısa süreli başarılar getirir, devamlı olursa etkisini yitirir. Hakaret ve aşağılamak öğrenmenin zehridir. Kendine güven duygusu öğrenmeye yardım eder. Çocuk, kolaydan zora doğru öğrenir. Merak ve heyecan duyulan konu daha iyi öğrenilir. Öğretmeye başlamadan önce çocukta öğrenme heyecanı uyandırılmalıdır. Araştırma ve deneme öğrenmeyi kolaylaştırır. Konular kısa parçalara bölünerek öğretilmelidir."

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Kavaklı, beynin gelişiminin ergenlik çağına kadar sürdüğünü belirterek, bu süre içerisindeki dönemin kritik dönem olarak değerlendirildiğini kaydetti. Okul öncesi eğitime önem verilmesini isteyen Kavaklı, "Eğer okul öncesi eğitim kurumu yoksa çocuklarınız okuldan geldiklerinde okulda yaptıklarını ve yaşadıkları anlattırın. Derslerini size anlatsınlar. Bu anlatılanları yazdırın, öğrendiklerinin resmini yaptırın. Hayal kurun, kurdurun. Bilgi ne kadar sık tekrarlanır, hareketli ve eğlenceli takdim edilirse o kadar kalıcı olur" dedi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2025
17:15
Çiçek`in ‘Sömürgeciliğin Kutsal Şemsiyesi: Din` kitabı yayımlandı
Çiçek'in 'Sömürgeciliğin Kutsal Şemsiyesi: Din' kitabı yayımlandı
Kitap, ideolojik bir yönetim anlayışını da içeren sömürgeciliğin işgal ve ilhak ettiği topraklarda iktidarını perçinleyerek kendi ekonomik çıkarlarını güvence altına alırken toplumsal rıza üretmek amacıyla dini etkili kontrol mekanizması üreten bir aygıt olarak nasıl işlettiğini tanıtlıyor.
18.09.2025
16:42
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST 2025`te ödüle doydu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST 2025'te ödüle doydu
Bingöl Üniversitesi, bu yıl ilk kez TEKNOFEST'te ödül kazandı ve söz konusu yarışma kategorisinde Türkiye genelinde en çok ödül alan üniversite oldu.
18.09.2025
15:05
Diyanet İşleri Başkanı değişti! Yeni Başkan Safi Arpaguş oldu
Diyanet İşleri Başkanı değişti! Yeni Başkan Safi Arpaguş oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
18.09.2025
14:54
Bingöl otogarında üniversiteli yoğunluğu
Bingöl otogarında üniversiteli yoğunluğu
Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üniversitelerin eğitim öğretime geçmesine günler kala yoğunluk başladı.
17.09.2025
21:16
12Bingölspor Elazığ`da son dakika golüyle kazandı!
12Bingölspor Elazığ'da son dakika golüyle kazandı!
Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda 2. Lig ekiplerinden Seza Çimento Elazığspor'a konuk olan 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, kıran kırana mücadelenin sergilendiği maçın son dakikalarında kaydettiği golle 3'üncü tura yükseldi.
17.09.2025
18:07
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl'de 19 Eylül'de başlayacak olan Bir Anadolu Şenliği'nde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım' diyerek tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın